Burek
Inspirujte se balkánskou kuchyní a připravte si domácí burek. Originální receptura si žádá tenoučké listové těsto, kterému se říká filo. Sehnat ho můžete ve specializovaných obchodech, ovšem do našeho receptu vám postačí i to klasické.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 538 kJ / 2 997 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,36 g |
Tuky | 183,67 g |
Vláknina | 8,92 g |
Cholesterol | 644 mg |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,71 g |
Sacharidy | 180,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Listové těsto rozválíme do většího kruhu a překrájíme na 8 trojúhelníků.
Krok 2: Připravíme maso. Přidáme bylinky, česnek, nastrouhaný sýr a smícháme.
Krok 3: Z masa vytvoříme válečky a vodorovně je položíme na delší strany trojúhelníků (viz foto). Našleháme vajíčko a potřeme obvod, aby burek po stočení pěkně držel.
Krok 4: Od široké strany, kde je maso, budeme stáčet a boky zahrneme dovnitř - vzniknou malé rohlíčky, nebo balíčky.
Krok 5: Stočené je všechny potřeme vajíčkem a upečeme ze všech stran na oleji - raději pomaleji, aby se burek pěkně prosmažil.
Krok 6: Burek můžeme upéct i v troubě. V pekáčku s vrstvou oleje. Na teplotu 200 °C do růžova.
Zveřejněno 27. 2. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Burek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
Moje poznámka
Burek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31zn
Nejnovější recepty
Kuřecí minutka z vykostěných marinovaných stehen
Přidáno před 11 hodinami
Loštická pomazánka s paprikou
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí srdíčka s paprikami a rajčaty
Přidáno před 12 hodinami
Makovec s povidly a pomerančem
Přidáno před 13 hodinami
Koláčky s nektarinkou
Přidáno před 14 hodinami
Králík na houbách v nízkosacharidové verzi
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka
Rena64 před 12 hodinami
Ořechová náplň (nejlepší, co znám)
Panova před 13 hodinami
Pěnová bábovka
Sefiragold před 14 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 17 hodinami
Houbový pekáček
bobnak před 19 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 19 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 20 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 20 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 20 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 20 hodinami
Tématické fráze:
chorvatsky burek,
mleté maso recepty,
burek se sýrem,
těsto na burek,
burek s masem,
karbenátky z mletého masa,
burek s mletým masem,
burek se zelím,
recept na burek se sýrem,
burek recept těsto,
burka,
burek se špenátem,
burek se zelím recept,
burek se sýrem recept,
boule recept,
ovocná boule recept,
burek z listového,
karbenátky z mletého masa recept,
chorvatsky burek recept,
burek z listoveho těsta
Suroviny:
míchané mleté maso,
sýr nastrouhaný,
těsto listové,
česnek,
vejce,
olej,
pepř mletý,
tymián,
petržel,
sůl
Komentáře (100)
http://www.toprecepty.cz/recept/3852-zapecene-bram...
Jak se tohle tedy může stát, když u dvou receptů jsou totožné suroviny, u jednoho správně, zde evidentně špatně??????
Maggi napady, brokolice...
No, asi by bylo fajn aspoň to maso napsat do surovin...
...a podle pořadí v surovinách, "10 ks středně velkých uvařených brambor" jsou zemáky hlavní surovina, dále v postupu se nevyskytující, tak proč tu vlastně jsou, he?
Dnes k obědu a velmi jsme si pochutnali. Z listového těsta o váze 500 g jsem nakonec vyválela dvě kola, naplnila 16-ti špalíčky náplně, pod kterou jsem dala půl lžičky hořčice a pomalinku smažila.
Recept se mi zatím nepodařilo získat, ale někdy se opět pokusím. Kolegyně je moc milá, ale trochu svérázná.
Jinak tě u nás vítám a ať se ti tu líbí
Trošku jsem to tam prošla a našla jsem i další recepty z Topek
Děkuji za milý komentář
Já měla 1kg masa a protože přítel omylem koupil těsto jen 500gramové, bála jsem se, že to nebude stačit, ale úúúúplně v pohodě to vyšlo!!
Ono je to mastné , jak překvapující
A auto jede a letadlo létá
Někteří lidé toho rozumu asi moc nepobraly, proč se o tom musím každý den přesvědčovat
POSTUP PŘÍPRAVY
Testo: mouka, sul, troska oleje, voda
Mouku dame do misy( ca 300g), osolime (2 lzice) pridame olej (2lzice) a pomalu stridave pridavame vodu . Testo vypracujeme rucne!!!
Dale pripravime masovou plnku, hovezi mlete maso osolime, opeprime, cibulka najemno nakrajena, troska oleje + brambory nakrajene na kosticky velmi jemne ca5x5mm. Nestrouhat !!! Krajet!! vse promichame.
Testo dame na ubrus a poolejujeme a pockame, pak vytahujeme testo do jemna, pak poklademe masovobramborovou smesi ,Jinak jak se to mota, to testo mame vytahane do jemna na tom ubruse a pak vzdy polozime pruh plnky na okraj testa, poolejujeme. Nadzvedneme ubrus a ten pruh jako trochu zamotame, Pak odrizneme od testa a prendame do vymasteneho pekacku, timto postupem postupujeme dokud nezdelame vsechny suroviny. Troubu predehrejeme a peceme 30 min na 250`C. Po upeceni pokamene trochou vody s maslem, prikrijeme uterkou a nechame chvelku odstat a pak uz jen papame.
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/kv...
Já jsem burky dělala, jak si psala ty. Těsto na 2 půlky a pak na 1/4. Smažila jsem pomalu na pánvičce. Kluci měli boule za ušima, jak se cpali - fakt dobrota
btw ... co je to vákon fakt netuším.
... že bych je udělala k večeři ... no uvidíme
Jinak jsi teda manželka činu, takhle rychle to vytvořit jako překvapení
Bibi, jaký druh sýra používáš? Vypadá to na fetu, když je balkánský pokrm, ale nevím...