Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové maso v lorně

Příprava masa v hliníkové lorně je originálním způsobem jak připravit pokrm na grilu. Maso z jednoho pekáče tak bude měkké, lehce zauzené a krásně vonět kouřem. Jako skvělá příloha poslouží čerstvý chléb.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Maso den předem nasolíme a okořeníme (u nás troška směsi Sele na rožni), můžeme zakápnout olejem a uložíme přes noc do lednice. Krok 2: Cuketu omyjeme a nakrájíme na velké kusy. Česnek a cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme kolečka. Krok 3: Lornu vymázneme kouskem sádla, naskládáme do ní směs masa a zeleniny, lehce zastříkneme vodou, přiklopíme a dáme na gril. Grilujeme za občasného kontrolního nakukování pod pokličku. Krok 4: Maso bylo měkké, upečené, voňavé kouřem a použitým kořením (jakoby lehce zauzené), s velice dobrou šťávou.

TIP: Rozdělení a použití vepřového masa

Zveřejněno 19. 7. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v lorně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gg8

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové maso v lorně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gg8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

spagetka: na třetí fotce je lorna na ohni - grilovali jsme venku.

Jinak z diskuzí o lorně vím, že přepravkám na maso se správně říká lodna, ale nêkde opravdu i lorna :-)
O existenci téhle lorny jsem se dověděla od zizaly:-K

maris: u nás na Teplicku se na 100% říká “lorna“ lodnu neznám vůbec.Na jatkách jsem se občas jako študák pohyboval, takže od té doby to vím Ale znáš to, spousta slov je kraj od kraje odlišná.Hlavně,že si rozumíme:-K:-K
To na východním Slovensku mluví pomalu každá vesnice jinak:-D:-D:-D:-D:-D

jarda Kadic: já si ale myslím, že přepravka na maso je lodna;-):-)
Jinak - lorna - je pro mě taky neznámá:-)), člověk se pořád učí:-))

spagetka: co já se tady na stará kolena ještě nedozvím:-)):-)):-))

jarda Kadic: já to musela vyguglit
http://www.fierypot.cz/products/smaltovana-ohniva-...

hosta::-K přepravce na maso (i hliníkové ) se taky říká lorna, tenhle “pekáč“ s komínem je pro mě novinka:yes::yes:

Tohle taky můžu:yes:. Takhle peču v troubě ve sporáku a pečlivě přikládám dřevem, venku na přímém ohni to musí být ještě větší paráda. Taky jsem si dosud myslela, že lorny jsou plastové přepravky na maso - a ejhle, vlasně velké pekáče s kouřovodem;-)

Holt nejsem tak chytrá, abych věděla, co je to lorna, leč díky strejdovi gugllikovi, už vím. :yes::yes::yes::yes:
Ivo, to je to, co máš na poslední fotce?
Jo jinak určitě se sbíhaj sliny, to teda ano ;-):-p:yes:

Tématické fráze:
lodna na maso, maso v lodne, hliníková lodna na maso, maso na lodně, maso v lorně na ohni, hliníková lodna, lodna, grilovací lorna, vaření v lorne, pečené maso v lodne, lodna recept, recept na lodnu, recept na veprove maso, peceni masa v lorne, pecene maso v lorne, maso v lorně-recept, maso na lodnu, vepřové maso v lodně, lodna recepty, lorna na grilovani

Suroviny:
koleno vepřové, bůček vepřový, plecko, krkovice vepřová, cuketa, česnek, cibule, sůl, pepř, koření, sádlo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu