Makrela na grilu
Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 320 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,00 g |
Tuky | 18,60 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 140 mg |
Sodík | 120 mg |
Sůl | 0,28 g |
Sacharidy | 0,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř.
Krok 2: Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby.
Krok 3: Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky.
Krok 4: Po několika minutách otočíme, pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci.
Krok 5: Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.
Zveřejněno 23. 5. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Moje poznámka
Makrela na grilu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nn8v
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 22 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 3 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 4 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 7 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 19 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 23 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 23 hodinami
Tématické fráze:
makrela na grilu,
makrela na grilu recept,
makrely na grilu,
makrela na gril recept,
příprava makrely na gril,
makrela na grilu,recept,
koreni na makrely,
makrela na gril,
recept na makrelu na gril,
příprava makrely na grilu,
makrely na grilu recept,
gril na makrely,
recept makrela na grilu,
koření na makrelu,
makrely na gril,
recept na makrelu na grilu,
cerstva makrela,
makrela gril,
makrela recept,
makrela na grilu recepty
Suroviny:
makrela,
rozmarýn čerstvý,
tymián čerstvý,
koření oregáno čerstvé,
pažitka,
koření na ryby,
šťáva citronová,
citron
Komentáře (8)