Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makrela na grilu

Rybí maso patří bezesporu k teplým letním večerům, kdy sedíme u grilu a pochutnáváme si na grilovaných dobrotách. Maso z makrely je šťavnaté a obsahuje větší množství tuku, takže se nestane, že bysme ho vysušili.

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Institut kompliment

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 porce

1porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 320 kJ /
315 kcal
Bílkoviny37,00 g
Tuky18,60 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 120 mg
Sůl0,28 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rybu důkladně omyjeme, odřízneme hlavu a ocas. Celou rybu pokapeme citronovou šťávou zvenku i zevnitř. Krok 2: Posypeme kořením bez soli. Čerstvé bylinky poskládáme do svazečku a vložíme do ryby. Krok 3: Rybu položíme na středně rozpálený gril (ideálně elektrický) nebo ji můžeme zabalit do alobalu a vložíme na klasický gril s uhlíky. Krok 4: Po několika minutách otočíme, pokud se maso odděluje, můžeme rybu rozevřít na půl, vyjmout skelet a dopéci. Krok 5: Podáváme jako oběd nebo večeři se zeleninovou oblohou, salátem, v udržovacím režimu s celozrnným pečivem.

TIP: Další rybí recepty

Zveřejněno 23. 5. 2014

Poznámka autora Institut…

Autorem je brněnský Institut redukce a prevence nadváhy kompliment®, který pomáhá snižovat tělesnou hmotnost zejména pomocí úpravy stravování. Tato doporučení pro redukci a udržení váhy vychází ze zásad Světové zdravotnické organizace a z 22 letých zkušeností.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nn8v

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Makrela na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nn8v

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Lépe než pokapat rybu citronovou šťávou je citron nakrájet na plátky, pár vložit dovnitř a pár na povrch ryby. Tento způsob dodá lepší chuť.
Různé instituce pro úpravy životosprávy a výživoví poradci razí heslo "musí být účinné, nemusí být chutné".

I odborníci z oboru gastronomie právě u ryb připouštějí i větší množstvi soli. S chuťovými pohárky to asi nebude mít nic společného.
Je to jen otázka chuťi.:-)

Jindra: Ale môže...pokiaľ nemá človek pokazené chuťové bunky nadmierou soli. ;-)

Ryba bez soli v jakékoli podobě nemůže být dobrá.

:-p mńam..

Makrelu grilujeme každoročně, zahajujeme tím prázdniny :-))
Koření na ryby nepoužívám, ale bez trochy mořské soli si rybu neumím představit :-8 Z bylinek přidávám ještě hladkolistou petržel a meduňku.

mám ráda ryby a makrela na grilu nemá konkurenci:-p přesto si ale nedokážu představit maso bez alespon minimum soli...přesto dávám bodík,ukládám a vyzkouším....ale drobátko soli tam přidám;-)

:yes:

Tématické fráze:
makrela na grilu, makrela na grilu recept, makrely na grilu, makrela na gril recept, příprava makrely na gril, makrela na grilu,recept, koreni na makrely, makrela na gril, recept na makrelu na gril, příprava makrely na grilu, makrely na grilu recept, gril na makrely, recept makrela na grilu, koření na makrelu, makrely na gril, recept na makrelu na grilu, cerstva makrela, makrela gril, makrela recept, makrela na grilu recepty

Suroviny:
makrela, rozmarýn čerstvý, tymián čerstvý, koření oregáno čerstvé, pažitka, koření na ryby, šťáva citronová, citron

Přidat fotografie receptu