Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křupavé kuřecí řízečky

Nejlepší řízky jsou ty dozlatova usmažené, s křupavou krustičkou. Vynechte klasický trojobal a zkuste kuřecí maso obalit v těstíčku s kypřícím práškem a octem. Právě tohle těstíčko se totiž postará o dokonalé křupnutí v každém soustu.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 10 min

60 min (50 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 405 kJ /
2 248 kcal
Bílkoviny340,35 g
Tuky21,00 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 770 mg
Sodík 928 mg
Sůl3,16 g
Sacharidy172,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa očistíme a každý kus nakrájíme na 3 menší. Kousky naklepeme na menší řízečky. Krok 2: Osolíme, opepříme a posypeme granulovaným česnekem. Krok 3: Smícháme mouky, kypřicí prášek, ocet a tolik studené vody, aby vzniklo těstíčko, husté jako na lívance. Krok 4: Připravené kousky masa namáčíme v těstíčku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova z obou stran.

Zveřejněno 17. 10. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé kuřecí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANqO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křupavé kuřecí řízečky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ANqO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

:-)<3:yes::-K

SilviaD: proto by bylo fajn vse polopate psat do postupu. Ach jo. To je vecna potiz s recepty.

Janja: Dávala ste mäso pred tým ako išlo do cestíčku do hladkej múky? Ja jemne obalím múkou a potom do cestíčka. Zatiaľ vždy zostalo cestíčko na mäse.

Nevím,kde se stala chyba :-( , ale řízečky se přichytávaly, obal opadával a nasály hodně tuku...... přestože mám velmi dobrou pánev a s jiným smažením problémy nejsou. Použila jsem hladkou kukuřičnou mouku, ostatní jak je uvedeno v předpise. Maso nebylo kuřecí, ale krůtí. Vypadá to, že jsem jediná, která měla s touto dobrotou potíže ;-(

naprosto luksusní řízky:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8

Františka 22. 2. 2015 09:16
Martin:

Zaujaly mě tyhle řízečky. :-p Protože nemám zkušenosti z kukuř. moukou, tak jsem si informace vyhledala na internetu. Tam jsem se dozvěděla, že existuje kukuřič. mouka hladká, hrubá i polohrubá. :-O Jakou kukuřiční mouku si mám koupit na obalování řízků? Předpokládám, že asi kukuřiční mouku HLADKOU? Poradíte mi? :-K

Martin: Teď jsem opisovala recept ségře, která touží po křupavém obalu na mase (jako z "číny") a teprve jsem si všimla dotazu...Omlouvám se.
Tak pozdě, ale přece: Kukuřičnou mouku si raději pořiď, je jí tam víc než pšeničné a bez ní by to asi bylo dobré, ale nikoli křupavé. ;-)

Když nemám kukuřičnou mouku, mám dát jenom hladkou nebo kombinovat třeba s polohrubou? děkuji

Včera jsme měli na oběd s bramborovou kašičkou a zeleninovým salátem a bylo to výborné. Já jsem maso nakořenila grilovacím pálivým kořením, což dělávám do těstíčkových řízků /nebo jakýmkoliv jiným kořením/. Těstíčko super křupavé a celkově to fakt bylo moc dobré. Díky a bod :-K:-):yes:

Elizo, tuto do života převedenou chemickou reakci musím vyzkoušet ;-) - vliv reakce kyselého octa a zásaditého přášku do pečiva je mi jasný, doufám, že společně nebudou fungovat jako katalyzátor ;-):-D:-D:-D:yes:

Tento recept mě zaujal vyndala jsem řízky z mrazáku a večer to vyzkouším.Už se těším.

Jani, díky za realizaci, to mě vždycky potěší nejvíc. Jsem ráda, že chutnalo!!! :-)

Dneska jsme měli k obědu a bylo to Mňam,Mňam,Mňam:yes:
Posílám 8bod:-K

Tedy děvčata,já koukám:-O.Ten rozbor od Iljusi,paráda:yes:Já dávám ocet do brambor.knedlíků a jsou suprovní.
Tenhle recept si ukládám a posílám bodíka jak pro Elizu,tak pro Iljusu:yes:;-)

Tématické fráze:
kuřecí řízečky, testicko na kureci rizecky, čínské kuřecí řízečky, čínské řízečky, kureci rizecky v testicku, kuřecí řízečky v troubě, kuřecí mini řízečky v těstíčku, obalované kuřecí řízečky recept, čínské křupavé kuře, kuřecí řízečky z kfc, křupavé kuře, kuřecí řízečky recepty, kuřecí řízečky z trouby, křupavé kuřecí řízky, krupave testicko, rizecky, rizecky v troube, křupavé kuře z kfc recept, řízečky z trouby, křupavé kuře recept

Suroviny:
prsa kuřecí, mouka kukuřičná, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, ocet, voda, sůl, pepř mletý, česnek granulovaný, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu