Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na šalvěji

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 286 kJ /
307 kcal
Bílkoviny2,12 g
Tuky16,51 g
Vláknina3,92 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy13,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce olivového oleje a jedné lžíci másla opečeme králičí stehna. Osolíme, opepříme, podlijeme polovinou vína a necháme ho vyvařit. Krok 2: Přendáme do pekáčku, přidáme stroužky česneku, zbytek vína, vývar, přikryjeme a dusíme v troubě doměkka. Je-li třeba, podléváme během pečení vývarem. Krok 3: Když je maso téměř měkké, pekáč odkryjeme, přidáme šalvěj a dopečeme dozlatova. Krok 4: Na závěr vmícháme olivy a šťávu zjemníme zbývajícím máslem.

Zveřejněno 3. 8. 2010

Poznámka autorky maris

Až pozdě jsem si všimla, že na fotkách nejsou vidět olivy a bohužel už není co vyfotit znovu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj1X

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na šalvěji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oj1X

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Hell:-) - to jsou jen vařené brambory, ale prolisované lisem :-))

Co je to prosím za přílohu?

Tome:-), nejdřív mu nalij vínko a potom ho dej spinkat se šalvějí, uvidíš, že se mu to bude líbit;-):-))

Už jsem naučil králíka spát v troubě se slaninovým kabátkem a česnekovými knoflíčky, ale se šalvějí ještě ne :-D Určitě vyzkouším :yes: +8

Yanull, nejsi sama, taky jsem se šla podívat na svůj ibišek na balkoně, abych se ujistila, že to on není :-8:-8:-D:-D, jinak receptík přímo :-p:-p:yes::yes:

Maruško, mňam, mňam!!:-p:yes::yes:

yanull - klid, je červený:-D:-D
Colombo, podávalo se kolem 14.hodiny, kde jsi byl nevím, ale mohl jsi se zastavit;-):-)

Maris, tak já fakt už musím na oční, ještě mi napiš, že ten kvítek není červený a mě drbne.:-// Já jsem si to fakt spletla s ibiškem. Ale sluší mu to i s řeřichou ;-):-p:-)

Kde jsem sakra byl, když se to podávalo ;-);-);-)
Krásné foto a jistě "mňamózní" dobrota !:yes:

Vypadá to úžasně.Ukládám:yes:

Děkuji:-K
yanull - kvítek je řeřicha;-):-)

Maris, králíčkovi to na šalvěji a s květem ibišku moc sluší :-p;-):yes: +2

maris:-Kpáni:-Ono to musí být chutná:-p dobrota:yes:, hned jsem si kousek nabídla;-), uložila, protože naše rodinka má králika ráda:-) a 1. bodík zaslouženě uložila:yes: a krásné foto - to je u Tebe klasika:-K

Tématické fráze:
králík na šalvěji, králík šalvěj, králík se šalvěji, králík recepty, kralik na salveji recept, salvej kralik, recept králík na šalvěji, králík na salveji a cesneku, králík na na šalvěji, králík recept, kralik na salvej, recept králík, kralik na šalvěje, recepty z králíka, recept kralik na šalvěje, králík recepty na šalvěji, šalvěj recepty, maso se šajvějí, recept z kralika na salveji, králík na zelenině se šalvějí

Suroviny:
králík, víno bílé suché, šalvěj, česnek, olivy černé, máslo, vývar drůbeží, olej olivový, sůl, pepř bílý

Přidat fotografie receptu