Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bylinky v oleji (bazalka, oregano)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené lístky bylin vrstvíme do malé sklenice s trochou oleje na dně, každou vrstvu lehounce posolíme (jen pár zrnek soli) a prokápneme olejem. V naplněné sklenici byliny do druhého dne zatížíme (použila jsem paličku hmoždíře), pak doplníme olivový olej, dobře protřepeme, ať se zbavíme i posledních vzduchových bublin a zavřeme.

Zveřejněno 25. 7. 2015

Poznámka autorky cathleen

Aby mi bylinky nevystupovaly nad hladinu, přidržela jsem je pod hrdlem skleničky zalomeným stonkem oregana. Skleničku mám uloženou v lednici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoyZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zoyZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Ja asi nenalozim nic, protoze ta moje bazalka nestaci ani dorustat, stacim ji konzumovat. To je moje nejoblibenejsi bylinka.:-p

Letos ty bylinky taky tak naložím, když už je tak poctivě zalévám celé léto:yes:

Tak mám hotovo, byla to rychlovka;-);-);-)přidala jsem Ti fotku a posílám bodíka;-);-)

Chtěla jsem se optat, jestli můžu použít i jiný olej a a teď až dole vidíš, že Špagi používá i slunečnicový, tak jdu teda do toho, ať tu bazalku nějak upotřebím;-);-);-);-)

To se mně moc líbí:yes:+

cathleen:díky moc;-):yes:tak taky něco naložím;-)zkusit se má vše,že;-)

Já se chystám za chvíli na šalvějový a rozmarýnový olej - ten i na rybičky :-p a tam teda přidám i pár zrnek soli podle tebe :yes::yes:

Simona Skolakova: plánuji použití na pizzu - jak lístky, tak pokapat voňavým olejem před pečením:-8

spagetka:díky moc,já vím ptám se jako malé dítě:-8;-),ale ještě jsem ochucený olej neměla,tak s tím nemám zkušenost,ale líbí se mi to;-)

Simona Skolakova: Simi, určitě i do vařených jídel, ten olejíček máš právě ovoněný a ochucený těmi bylinkami, takže prostě využití jak v teplé tak studené kuchyni. Jo, já pak po určité době, když už se mi bylinky nelíběj, je vyndám a používám jen ten olej, ale uskladnění je lepší v chladu, to jo.

To se mi líbí;-):yes:taky mám bylinky na zahradě;-)a jen se zeptám:-8,použití pak je do salátu a nebo se dá použít i do vařeného jídla;-)

Dělám stejně s různými bylinkami, jen používám slunečnicový olej, ale vidíš, sůl nedávám. Hm, zkusím se solí, ona to dochutí.

Tématické fráze:
bazalka v oleji, bylinky v oleji, bazalka uskladnění, bazalka v olivovém oleji, jak uskladnit bazalku, uskladnění bazalky, bylinkové oleje, bylinky v olivovem oleji, bazalka v soli, oregáno použití v kuchyni, bazalka použití v kuchyni, bylinné oleje recept, recept bazalka v oleji, olivovy olej s bazalkou, použití bazalky v kuchyni, bazalka s olejem, bazalka nalozena v oleji, uskladnění bylinek, bazalka - uskladnění, jak uskladnit oregano

Suroviny:
bazalka čerstvá, koření oregáno, sůl, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu