Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na jalovci s bramboráčky s nivou

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 707 kJ /
886 kcal
Bílkoviny3,80 g
Tuky84,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,60 g
Sůl4,00 g
Sacharidy5,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králíka prošpikujeme, osolíme, opepříme a opečeme na zbytku slaniny a oleji. Přendáme do pekáčku, jednotlivé porce přikryjeme plátky anglické slaniny, přidáme máslo, jalovec, podlijeme vínem a přikryté pečeme. Před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova. Krok 2: Těsto na bramboráčky si připravíme běžným způsobem, vmícháme nastrouhanou nivu a jablko. Smažíme menší placičky.

Zveřejněno 1. 3. 2009

Poznámka autorky maris

Bramboráčky solíme opatrně, niva je dost slaná.

Jako příloha jsou výborné fazolky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Wg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Wg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Jééééé:-Djá už toho boda dala v březnu;-)

Maris, teď mi to naskočilo v náhodných receptech, ale to musí být móóóc dobré:-pbezva suroviny na dochucení, no prostě....ten králík mi stále chybí krůtí brko:-!Tak se budu chodit tak akorát dívat, obnovím si Pavlova a tobě posílám bodíka:yes:

Moc pěkné fotky,musí to chutnat báječně,dávám do oblíbených a vyzkouším.Dávám Ti bodíka:yes::-)

To je tak krásný recept a tak nádherná fotka...:-) Jak králíka nemusím (narozdíl od mého muže), tak tohle asi zrealizuji (nejen kvůli manželovi, ale i pro sebe :-p)
Body dávám většinou až po ochutnání, ale tentokrát udělám výjimku :-).

Amiro, jalovec koupíš v každém dobrém obchodě, kde prodávají koření, jinak na podzim můžeš i vlastní sběr :-*:-p

Holky, kde se bere jalovec? Jde koupit jako koření nebo musím někam "do lesa"?

Máš recht, Marti, máš recht!:-//:-!:-!:-D

mě to snad i bude mrzet, že jsem zrušila králíkárnu :-S...vypadá to báječně...takhle večer nás trápit :-p:yes:

I diabetik může občas zhřešit a utěchhle dobrůtek se to nepočítá :-D:-D

maris, už jsem si ho našla, máš pravdu, je to něco na bůčku, úplně dietka pro diabetiky!:-)):-D Že, spagi?:-D

Jani, spagetka tady má taky králíka s bramboráčkama, ale recept je úplně jiný, tak jsem ho sem dala samostatně;-)

spagi, nemáš tady něco podobného? ta:-((ky myslím králíka s bramboráčkama? Maris, ty fakt umíš člověku zpříjemnit večer:-// Teď zase budu pořád čumět do ledničky, co bych si dala a králíka, ani bramboráky tam stejně nenajdu:-((:yes:

Já bych prosím pěkně, smutně koukám....jen jedno stehýnko....bylo-li by možné....mňam:-p:-p;-). Skvělý a bodíka dávám ihned:yes:

to se určitě nedá zkazit - niva, fazolky a zbytek :-p;-):yes:

Vypadá to moc dobře :-p:yes:

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
nejchutnější recepty z králíka, jalovec recepty, jalovec recept, niva v bramboráku, nejchutnější králík, králík jalovec, recept na králíka, králík s bramborákem, jak vypadá jalovec jako kořeni, králík s bramboráčky recepty, králík s bramboráčky, jalovec kde koupit, nejchutnější králík recept, králík pro diabetiky, recept nejchutnější králík, recept bramboráček, jalovec-recepty, nejchutnější bramboráčky, recepty s jalovcem, recepty jalovec

Suroviny:
stehno králičí, slanina, slanina anglická, víno bílé suché, jalovec, máslo, olej, sůl, pepř bílý, brambory, mléko, mouka, vejce, sýr niva, jablko, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu