Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 525 kJ / 126 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,25 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 3,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Filet z okouna naporcujeme na cca 3 kousky.
Krok 2: V hmoždíři si uděláme pesto z 10 najemno ručně natrhaných lístků bazalky,trošky hrubozrnné mořské soli (soli málo parmezán je hodně slaný) a nastrouhaného parmezánu a dle potřeby olivového oleje cca 1 polévková lžíce.
Krok 3: Potřeme dobře rozetřeným pestem kousky okouního filetu a necháme cca 2 hodiny odležet v chladu.
Krok 4: Filet okouna nakrájený na kousky a obalený bazalko-parmezánovým pestem pomalu opečeme na přepuštěném másle, dokud není maso kompletně propečené a poté necháme odpočinout na pánvičce ve výpeku z přepuštěného másla. Podáváme s vařenou zeleninou, tatarkou a nejlépe čerstvě upečenou bagetou.
Zveřejněno 8. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQ4v
Moje poznámka
Nilský okoun v bazalkovo-parmezánovém pestu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WQ4v
Nejnovější recepty
Cuketové rizoto s medvědím česnekem, sušenými rajčaty a čedarem
Přidáno před 3 hodinami
Tortillový koláč s vejci a ředkvičkami
Přidáno před 6 hodinami
Mini tiramisu
Přidáno před 11 hodinami
Brynzové halušky III
Přidáno 8. 4. 2025 15:50
Roláda z mladého špenátu
Přidáno 8. 4. 2025 15:00
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno 8. 4. 2025 10:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gyros kuřecí proužky na smetanové zelenině
Lucie1001 před 45 minutami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
TondaJ před 56 minutami
Americké čokoládové cookies
SofieA před 1 hodinou
Barevné makronky
_Daniela_ před 2 hodinami
Jahodová zmrzlina
Ennia před 3 hodinami
Vepřové na houbách a zeleném kari
trdlo před 3 hodinami
Kuřecí rarášci z trouby
veronika_straka před 4 hodinami
Bramboračka
david.k před 4 hodinami
Holandský mletý řízek se sýrem
Vokro před 6 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
Janet.P před 6 hodinami
Tématické fráze:
okoun nilský recept,
okounek nilský,
okoun nilský,
okoun nilský kosti,
okounek nilský recept,
nilský okoun recept,
nilský okoun,
okoun nilský recepty,
okounek nilský recepty,
recept okoun,
okoun nilský má kosti,
ryba na pestu,
nilský okoun recepty,
nilský okoun kosti,
recepty okoun nilský na tymiánu,
recept okoun nilský na tymiánu,
morsky okoun,
okoun a kosti,
okoun parmazan,
okoun recept s parmazánem
Suroviny:
okoun nilský,
ghee,
olej olivový,
sůl mořská,
bazalka čerstvá,
sýr strouhaný
Komentáře (8)