Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo - krupicový koláč

Chutný a vláčný koláč potěší nejeden mlsný jazýček. Křehké linecké těsto rozprostřené na plechu pokryje lahodná vrstva tvarohové náplně s chutí vanilky. Toto duo je navíc doplněno kousky svěžího a čerstvého ovoce.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 057 kJ /
6 228 kcal
Bílkoviny157,99 g
Tuky250,92 g
Vláknina17,80 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,15 g
Sůl3,98 g
Sacharidy825,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze surovin na těsto vypracujeme těsto, které dáme do lednice ztuhnout a odpočinout. Krok 2: Náplň vytvoříme smícháním všech ingrediencí. Krok 3: Na velký plech dáme pečicí papír, na něj rovnoměrně vymačkáme linecké těsto, na těsto rozložíme jakékoliv očištěné ovoce a zalijeme náplní. Krok 4: Pečeme v předem vyhřáté troubě 30 minut při 180 °C.

TIP: Jak na křehké těsto

Zveřejněno 8. 8. 2010

Poznámka autorky ivulinka

Recept pochází z Mamincinyrecepty.cz.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr4A

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Xr4A

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Skvělá kombinace, lehký, na letní dny jako dělaný <3

:-)<3:yes::yes: receút i foto se mi líbí :-K

Před chvílí jsem dopekla, je opravdu moc dobrý a voňavý po másle. :-) Jen jsem ovoce nepoložila na těsto, ale do tvarohové náplně jsem ho rozmixovala, viděla jsem to u tety v Německu a přišlo mi to takové zajímavé. :-)

Ivulinko, moc pěkný recept a ta Tvoje fotka:-O:-O:-Oumělecké dílo:yes: ...+1:-)

Monca.H.: děkuji, jsem potěšena pochvalou od tebe:-K

+27.bod,fotky a největší pochvala! Koláček byl nádherně vláčný i 2.den :-p, dala jsem cukru přesně podle receptu(NORMÁLNĚ U VĚTŠINY UBÍRÁM) a nebyl přeslazený,byl pro nás úplně akorát!!Dala jsem kompotované meruňky-tedy už slazené a je to fakt mňamina ;-):yes:
P.S.:Děda miluje sladké,málo slazené buchty nemusí,ale když jsem mu dovezla tuto,úplně se nad její báječnou chutí rozplýval a nechtěl nikomu dát ochutnat :-D,prý by mu ji snědli.

Tenisko, si pochutnáš:-)

s krupicí jsem ještě neměla tu čest:-8 spíše jako malá při krupičné kaší, ale tenhle koláček vypadá neodolatelně:yes: musím zkusit:yes:

Jak se na to dívám, tak kdybych to náhodou spackala já;-), tak bych určitě dala plus a protože recept vidím poprvé a moc se mi líbí, dávám plus až teď. Někdy je dobře, že se uživatelky u receptů rozvykládají;-):yes:

Ivulinko, promiň, že tohle řešíme zrovna pod tvým krásným receptem. Ale když už na to přišla řeč:-8
Koláč je moc krásným, o fotkách nemluvě:yes:

Ivanko vypadá to skvěle!! Už to tisknu a určitě vyzkouším!!:-p Fotečky říkají ochutnej mě hned ted!!!:-D:-D:-D Bodík pro tebe!!!:-K:yes:

:-Oa teď koukám, že o koláči se bavíme a já ho ještě nepochválila (moc se mi líbil hned dnes ráno, když jsem ho viděla):yes::yes:A fotky jsou perfektní!

:yes:+17

tož ta sa mi zamlúvá :yes::-p

to je nádhera beze slov;-):-K:yes:+1

Tématické fráze:
tvarohový koláč, krupicový koláč, krupicový koláč s tvarohem, koláč z krupice, dort z dětské krupice, tvarohovokrupicovy kolac, jak upíct kolač, koláč s tvarohem, tvarohovo krupicova buchta, krupicovy moucnik, kolac s krupici, koláč z krupičné kaše, tvarohovokrupicovy koláč s ovocem, buchta z dětské krupice, kolac z krupice a tvarohu, těsto z krupice, koláč s jedním tvarohem, kolac s krupicovou naplni, koláče s tvarohem, tvarohovy krem nastaveny krupici

Suroviny:
mouka polohrubá, prášek do pečiva, cukr moučkový, tuk hera, žloutek, mléko, tvaroh, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, mléko, pudink vanilkový, krupice dětská, máslo, prášek do pečiva, ovoce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu