Postup přípravy
Krok 1: zjednodušená šperkařská technika BLENDOVÁNÍ: obr.1 - z tmavé hmoty uděláme tenký váleček, jako šňůrku a obalíme jej ve světlé hmotě, silné cca 2-3mmm.
Krok 2: obr.2 - vzniklý váleček obalíme ve světle hnědé hmotě silné cca 2-3mm.
Krok 3: obr.3 - nakrájíme cca 3-4mm široké kroužky, hranolky, oválky - jak to vyjde.
Krok 4: obr.4 - můžeme rukou dotvarovat do tvaru kostičky, aby do sebe lépe zapadalo, ale můžeme nechat i šišaté a případné vzniklé mezery při rozválení doplnit kuličkou hmoty v barvě dle fantazie.
Krok 5: obr.5 - přes pečicí papír vyválíme do tenké vrstvy, jednotlivé válečky se spolu spojí a podle tahu válečku se tvary deformuji a protahují a prolínají, každý je originál.
Krok 6: obr.6 - hotový kousek, tenké v tomto případě cca 2mm.
Krok 7: obr.7 - růžička z blendované hmoty
Zveřejněno 9. 8. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Blendované čokoládové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKWM
Moje poznámka
Blendované čokoládové košíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wKWM
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 4 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 5 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 7 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 10 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 51 minutami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 3 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 4 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 6 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 7 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 8 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 8 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 9 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 9 hodinami
Tématické fráze:
cokoladove kosicky,
výroba čokoládových ozdob,
výroba čokoládových košíčků,
čokoládové ozdoby postup,
zdobení košíčků,
čokoládová potahovací hmota,
cokoladove ruzicky,
jak vyrobit čokoládové košíčky,
výroba čokoládových růžiček,
videa vyroby cokoladovych ozdob,
čokoladove ozdoby jak vyrobit,
čokoládové košíčky recept,
blendovací metoda,
cokoladové ozdoby postupy,
jak vyrobit cokoladovy kosicek,
domaci vyroba ozdob z marcipanu,
technika čokoladovych ozdob,
kosíčky čokoládové,
čokoládové ozdoby videorecepty,
jak udělat čokoládové ozdoby
Suroviny:
marcipán falešný,
hmota potahovací,
kakao,
potravinářské barvivo
Komentáře (16)
Je to bezvadnej nápad, když to vidím, úplně si představuji, jak udělat marcipánovou želvičku