Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Suroviny

Porce: 1 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 648 kJ /
394 kcal
Bílkoviny19,44 g
Tuky13,36 g
Vláknina22,97 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,51 g
Sacharidy38,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté cizrnu propláchneme, vložíme do hrnce s vodou a s listem bobkového listu uvaříme doměkka. Krok 2: Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Do trouby vložíme celou papriku. Krok 3: Dýni i se slupkou nakrájíme podélně na půlměsíce. Do mísy vložíme dýni, přidáme lžíci olivového oleje, rozdrcený římský kmín, větší špetku soli, lehce opepříme a posypeme asi ½ lžičky mleté papriky. Dýni pořádně promícháme s kořením a rozložíme na pečící papír. Necháme péct asi 30 – 40 minut, dokud není dýně lehce pěkně opečená. Krok 4: Když se na paprice začnou tvořit puchýře a začnou černat, papriku vyndáme z trouby a zabalíme ji do igelitového sáčku spařit. Poté papriku oloupeme a nakrájíme na tenké proužky. Na 1 porci bude stačit asi ¼ papriky. Krok 5: Kousek česneku utřeme se solí. Sušená rajčata vložíme do horké vody, aby změkla. Můžeme však použít i nakládaná v oleji. Fetu nakrájíme na malé kostky. Zelenou část jarní cibulky nasekáme nadrobno. Změklá rajčata osušíme a nakrájíme na tenké proužky. Krok 6: V misce promícháme 1 lžíci olivového oleje, česnek utřený se solí, asi čtvrtku nakrájené pečené papriky, nasekaná rajčata a cibulku. Přidáme fetu a scezenou, osušenou cizrnu a pečlivě promícháme. Krok 7: Dýni vyndáme z trouby, rozložíme na talíř. Na dýni navršíme salát.

Zveřejněno 29. 8. 2015

Poznámka autorky Vareniste.cz

Mé další recepty najdete na http://www.vareniste.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPGk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnový salátek s fetou a pečenou paprikou na pečené dýni

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oPGk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Cizrna je skvělá. Za mne doporučuji klidně více. nemusí se ani vařit. Stačí ji nechat namočit ve tmě na několik hodin a krásně změkne a je bez obtíží stravitelná. Navíc ji nevaříme a tím si uchová všechny své cenné látky. Více na https://www.rawmarket.cz/lusteniny/cizrna

Hedwika:OK, nevšimla som si, len som videla 300 g Hokkaido, potom tú cizrnu 3 dekovú...:-D

magdalenka: suroviny jsou uvedeny na jednu porci, tak by to tomu odpovídalo.

Naozaj 30 g suchej cizrny??? A 1-2 polovice sušených paradajok???
1/2 strúčika cesnaku???
Nemáš tam chyby???

Tématické fráze:
cizrna s fetou, jak použit fetu, cizrnový salát s pečenými paprikami, cizrna s tuňákem a dýní, recept na pečenou dýni, teplý cizrnový salát s fetou, salat s pecenymi paprikami, salát z pečených paprik a fetou, salát z cizrny s pečenými paprikami, 60 g susene cizrny

Suroviny:
dýně hokkaido, paprika čerstvá červená, římský kmín mletý, paprika sušená sladká, rajče sušené, cizrna, olej olivový, česnek, sýr feta, cibulka jarní, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu