Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštička s houbami

Hodnocení receptu je 5,0 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 612 kJ /
2 297 kcal
Bílkoviny30,58 g
Tuky230,98 g
Vláknina18,00 g
Cholesterol 1,03 g
Sodík 3,32 g
Sůl8,30 g
Sacharidy15,04 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V pánvi rozpustíme máslo s olivovým olejem, přidáme nakrájenou anglickou na papírové plátky, zarestujeme, přidáme papírově nakrájené houby, zarestujeme, osolíme, opepříme a nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku s tymiánem. Krok 2: Listové těsto na pomoučeném vále tence vyválíme, pomocí skleničky nebo formičky vykrojíme kolečka a vkládáme do mufinové formy. Krok 3: Okraje těsta potřeme žloutkem a předpečeme do nazlátlé barvy. Paštičky krásně vyběhnou a druhým koncem vařečky paštičky opatrně ve středu prošťouchneme, aby nám vznikl větší prostor pro nádivku, opatrně vyjmeme z formy a volně položíme na plech. Krok 4: Smícháme smetanu se žloutky a mírně osolíme. Vzniklý prostor paštiček vyplníme nádivkou, lžící nalijeme smetanu se žloutky a v troubě dopečeme do krásné zlaté barvy.

Zveřejněno 31. 8. 2010

Poznámka autora Jenda1

Zdroj: Jan Krajč: Snadná jídla v barvě, chuti a konzistenci

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštička s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZxR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštička s houbami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qZxR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Ten černý netopýrek nemá chybu :yes::-)) Pěkný recept :yes:

Jan Krajč 23. 3. 2011 22:09
Opravdu hezké. A dobré, já to vím. :o)
Jan Krajč
www.easyfood.cz

Famózní:-p

Děkuji všem za přízeň;-):-K.
Pro neregistrovanou Magdu: Děkuji Aničce Kocíkové a já bych chtěl ještě upřesnit, že záleží na ostrosti nože a zručnosti kuchaře.

:yes::yes:+:yes:
Podle mne jsou to houby nakrájené na velmi tence,prostě tloušťka papíru:-8

Nevím jestli všichni co chválili, četli i recept. Vůbec nerozumím co jsou papírově nakrájené houby.

Tak to klobouk dolů , super .
Pěkně vymazlené :yes:

nádhera :yes: forma se musí vymazat nebo ne?

Krása, recept i fotka, výborný nápad dát to do muffinkové formy :yes:

krása,a jistě výborné a oceňuji nápad s mufinami+1:yes:

Tak toto je opět mistrovské dílo,:yes: dělám něco hodně podobného, ale jako pirohy, do muffinové formy je to super nápad. Krásně to vypadá a o chuti vůbec nepochybuji. :-p:-);-):yes:+9:yes:

:-p KRASNY FOTKY

:-p:yes:

Jendo, to je skvělý recept!!! Mám trochu jiný postup na tvar z lístového těsta a hledám do něj vhodnou náplň. Tato by se mi moc zamlouvala, jen nemám houby:-( Každopádně za nádhernou fotku a mňamku dávám bodík:yes:+6

Jendo, nádherný recept, super fotopostup, jako vždy. Ne nadarmo máš v topáckém kalendáři nejvíce receptů. Doufám, že sis ho objednal;-):yes::yes:

Hmmmmmmmmm,to je nádhera:-p:-p:-p:-D:yes::yes:+

to bych si dala k vínku, jeeeee:-8:-8:-8:yes:+

Jendo bomba.:yes::yes:A krásné foto jako vždy.:yes:

Tématické fráze:
paštičky z listového těsta, houbové recepty, houby recepty, jan krajč snadná jídla, jan krajč, listové paštičky, recepty s houbami, náplň do paštiček z listového těsta, náplně do paštiček z listového těsta, anglicke pasticky, easyfood, jan krajč recepty, paštičky z listového, pastička z listového těsta, paštička, houby v receptech, recept houby, recepty na houby, recepty houby, náplně do paštiček recepty

Suroviny:
těsto listové, houby, slanina anglická, máslo, olej olivový, smetana 40%, žloutek, nať petrželová, tymián, sůl, pepř bílý mletý

Přidat fotografie receptu