Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskvový jogurtový koláč

Šťavnaté broskve, nadýchané jogurtové těsto a voňavá máslová drobenka – tento broskvový koláč je dokonalým letním moučníkem ke kávě i na piknik. Využijte sezónu broskví naplno a upečte si sladký kousek léta.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Joyss

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

hlubší plech 40 x 30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 504 kJ /
3 467 kcal
Bílkoviny68,54 g
Tuky180,68 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 471 mg
Sůl1,53 g
Sacharidy387,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 180 °C. Krok 2: Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 3: Smícháme mouku, kypřící prášek, cukr, vejce, olej a jogurt. Krok 4: Těsto vlijeme do připraveného plechu s vyšším okrajem a poklademe broskvemi. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 30 minut při 180 °C. Krok 6: Rozehřejeme marmeládu a horký moučník potřeme touto horkou marmeládou. Necháme vystydnout.

TIP: Recepty s jogurtem - oblíbená těsta

Zveřejněno 19. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgXV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vgXV

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Lehký a rychlý. :-) Těsto hodně nakyne, je dobré dát více meruněk :-D Na druhý pokus jsem celé přelil vanilkovým pudinkem. ;-)

Výborný a rychlý. :-):yes:

kuchař-amatér 19. 2. 2014 10:07
Mám dotaz,lze to udělat i do kulaté formy?

a místo meruněk pouze nekompotovaná jablka
také je to dobré ... vyzkjoušejte

Místo toho oleje jsme dali mléko, a myslím že to bylo lepší než by bylo s tím olejem :)
Jinak mi to přišlo až moc mastné

Díky za recept, už mě pomalu dochází inspirace za ty leta pečení a vymýšlení, určitě zkusím vypadá skvěle.::-*

Štěpánka 26. 8. 2010 10:17
Musela jsem ho udělat z dvojité dávky. Celá rodina si pochutnala a zmizel tak rychle, že ani nestihl vychladnout =D....Díky:yes:

Tak je hotovo i vyfoceno :-) Je to velmi rychlý a jednoduchý recept. Jen jsem teď zjistila, že místo broskví jsem dala meruňky... :-8 Zajímavé je i to potření rozehřátou marmeládou :yes: Tak snad bude chutnat :-)

Už ho mám v troubě a vypadá výborně, také jsem dělala z dvojité dávky. Díky za tip a bodík je tvůj;-)

Super, zaděláno za pár minut a je vynikající, akorát jsme musela dělat z dvojité dávky, protože jeden pekáč u nás nevydrží ani do večera:-p

Vypadá moc lahodně, úplně se mi jsem na něj dostala chuť:-p Určitě vyzkouším:-)

Moc dobrý a máš plusík za něj;-):yes:

Štěpánka 20. 8. 2009 16:55
MoOc dobrý recept...:);-)

Tématické fráze:
vynikající jogurtový koláč, koláč s broskvemi, broskvový koláč, rychlý jednoduchý koláč jogurtový, jogurtovy kolac, jogurtovy kolac s broskvemi, broskvovy kolac s jogurtem, jednoduchý broskvový koláč, recept na broskvový koláč, marmelada z broskvi, broskovový koláč, kolac sbroskvemi, broskvoví koláč, broskvová marmeláda, rychlý broskvový koláč, rychlý broskvový kompot, kulatý jogurtový koláč s ovocem, jogurtový koláč s marmeládou, koláč s jogurtem a broskvemi, broskvový moučník

Suroviny:
mouka hladká, cukr, vejce, jogurt bílý, olej, kypřící prášek do pečiva, broskve, marmeláda meruňková, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu