Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křidélka v marinádě podle Nigelly Lawson (téměř...)

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Eliza Eliza

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie352 kJ /
84 kcal
Bílkoviny2,93 g
Tuky0,32 g
Vláknina2,43 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,43 g
Sůl8,10 g
Sacharidy16,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ingredience na marinádu dobře smícháme, nalijeme do většího igelitového sáčku (pro jistotu do dvou do sebe vložených)a přidáme osolená křidélka. Dobře promneme a uložíme do ledničky do druhého dne. Krok 2: Maso i s marinádou přemístíme do pekáče, vložíme do předehřáté trouby a upečeme.
Podáváme s různě upravenými brambory nebo jen s pečivem.

Zveřejněno 7. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidélka v marinádě podle Nigelly Lawson (téměř...)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkNm

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křidélka v marinádě podle Nigelly Lawson (téměř...)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkNm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Dobrý recept na brambory,které by se hodily jako příloha ke křidýlkům od této výborné kuchařky najdete na :
www.popelky.cz/dum-a-byt/luxusne-jsem-opekla-brambory-podle-nigelly-lawson-malem-jsem-se-uzrala.html:yes:

Radulko, díky za fotečky a za pochvalu - Nigella je kouzelnice...;-):-p

tak to te obdivuju, ja bych si na to musela vzit dovolenou :-D

Suzannko, děkuju. Mám štěstí na kolegy, myslím, že to bude fajn. A s tím občerstvením - já si vždycky na sebe vymyslím něco takového:-* a pak to dělám v hektickém záchvatu, abych to vůbec stihla :-)). Tohle všechno jsem si naplánovala na pondělí, můžu začít nejdřív v pět, až se vrátím z práce... Možná pak tu oslavu prospím...:-D
No, snad to vydržím já i trouba - posledně jsem pekla osm závinů a zmizely jako první...;-)

:-p paaaani, to zni narosto skevele :yes: (kdybych znala citoslovce polknuti, tak ho tady napisu velkym pismem :-D) docela si maknes, ale urcite to bude vsechno moooc dobry. Tak at se vam ta oslava vydari :-)

Suzannko, jsem moc ráda, že jste si pochutnali :-). Už jsem po té době Tvého mlčení měla starost, že něco nevyšlo, ale jak je vidět na pěkné fotce - podařilo se :-p!! Ono tady ani vlastně není co zkazit a takové recepty mám nejraději.
V úterý chystáme v práci oslavu, tak kromě slaných závinů z listového těsta chci připravit i toto (snad seženu pěkná žebírka) a potom ještě česnekové maso na sladko podle mojí maminky (podává se studené) a smažené sýrové kuličky... No, budu mít co dělat a budu doufat, že to všechno zvládnu. Možná - i něco vyfotím...;-)

Elizko, kuratko bylo fakt super mnamka :-p marinada opravdu vyborna, nekdy vyzkousim i na kotlety (jak bylo v puvodnim receptu:-)) Pridala jsem i fotecku, ale neni nic moc, fotila jsem to mobilem a ta kvalita se opravdu neda srovnavat. Ted myslim, kvalitu fotky, jidlu to na kvalite rozhodne neubralo:-p:yes: davam bodika:-)

vyzkouším :-p:yes:

Tak já tu fotku smažu, nějak kazí dojem...:-S (ale myslím :-)
Ať se masíčko podaří a hlavně ať chutná. Budu ráda, když se potom ozveš.

Dekuji za fotecku:-) cestou z prace jsem se stavila v intersparu a meli uplne tu stejnou, tak jsme ji koupila a doma nalozila masicko. Zkusila jsem misto kridylek tzv. "drzatka"(spodni kureci stehynka), tak jsem zvedava:-) Myslim, ze se nemusim obavat, protoze ta marinada tak nadherne vonela....:-p

Suzannko, máš ji tam. Akorát mi nějak nedošlo, že když to fotím na výšku, bude flaška ležet...:-8:-):-)

Suzannko, je to směs chilli, cukru a česneku ad...
Koupíš ji běžně u vietnamských obchodníků, ale i jinde.
Já Ti jí vyfotím a přidám fotku.
A recept vyzkoušej, nebudeš litovat.

Vypada to fakt nadherne, uplne se mi zbyhaji sliny :-p a jelikoz jsme kure uz hooodne dlouho nemeli, tak to hned vyzkousim. Jen bych potrebovala poradit, co je to ta sweet and chilli omacka a kde bych ji mohla sehnat?

;-):-p:yes:

Jedna věc mne mrzí. V našem lese, kde máme chatu, po těžbě(spíše drancování lesa) v místech kde byly brusinky se změnilo mikroklima a oni zanikly. Podobné je to i borůvkama i když ty se ještě nasbírají. Já teda ne !!! , ale manželka je šikovná , ale jen pro nás a rodinu včetně hub na které je přímo profesionál a odborník. Jina u nás v obchodech jsou kompoty brusinek ošvindlované, ale vozili jsme je z Německa-vždy celé kartony. Tam jsou kvalitní brusinkové kompoty ve skínkách.:-pJinak bodí.Recepty kuchařky sleduji na TV. Je to holka šikovná a žravá.:-D

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
marináda na křidýlka, grilovaná kuřecí křidélka pohlreich, bbq marináda, recepty vaření s nigellou, marinada na kureci kridylka, vaření s nigellou recepty, kuřecí křídla podle polreicha, brusinková marináda, recept na marinádu, vietnamska kuchyně recepty, křidýlka v marinádě, recepty podle nigelly, kuře podle nigelly, recepty vaření s nigellou karamel, recepty na marinády, kuřecí křidélka podle babici, kachní křidelka, marinada na kridilka, bbq marinada recept, vaříme s nigellou recepty

Suroviny:
křídla kuřecí, sůl, kompot brusinkový, omáčka chilli, protlak rajčatový, omáčka sojová tmavá, kůra limetková, mandarinky

Přidat fotografie receptu