Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek (nebo bábovka)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

veganotic veganotic

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Veganské recepty se těší velké oblibě, i kvůli použití prvotřídních surovin. Při konzumaci můžete sami ocenit, jak moc se kvalita surovin odráží na výsledné chuti a kvalitě pokrmu. Vyzkoušejte to sami.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 012 kJ /
7 412 kcal
Bílkoviny97,27 g
Tuky316,75 g
Vláknina33,69 g
Cholesterol 13 mg
Sodík 3,94 g
Sůl2,42 g
Sacharidy1 015,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu včas předehřejte na 180 °C a zvolenou formu dobře vymažte tukem a vysypte moukou. Krok 2: Mouku, mleté mandle, kukuřičný škrob, prášek do pečiva, pečící sodu a sůl prosejte do misky a dobře promíchejte. Krok 3: Ve větší míse metličkou prošlehejte olej s jogurtem (či jablečným pyré), vanilkou, rumem, citrónem a cukrem. Krok 4: Poté do této směsi střídavě prosévejte směs s moukou a přilévejte kokosové mléko, po každém přídavku pečlivě promíchejte metličkou. Krok 5: Vlijte do formy, vložte do trouby a pečte na 180 °C tradičně (spodek- vršek), či 160 °C horkovzduch asi hodinu. Krok 6: Poté udělejte test špejlí - pokud na ní není mokré těsto či velké drobky, je hotovo.

Zveřejněno 14. 9. 2015

Poznámka autorky veganotic

Mé další recepty najdete na http://www.veganotic.cz Mandle můžete vynechat, ale dodávají jemnou chuť.NEdoporučuji kokosové mléko Alnatura, má takovou divnou konzistenci, vhodné je např. Aroy-D nebo značka FirstDragon, obě mají v různých vietnamských večerkách). Jogurt- rostlinný či ořechový jogurt domácí nebo např. Provamel, Sojade či AlproSoya) NEBO stejné množství jablečného pyré (prodává např. DM, či použijte neslazenou jablečnou výživu)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek (nebo bábovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jLO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek (nebo bábovka)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6jLO

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
velikonoční beránek s jogurtem, velikonoční beránek recept, recept na velikonočního beránka, beránek s jogurtem, velikonoční beránek z jogurtu, velikonoční beránek do střední formy recept, tncz nova, jogurtová bábovka beránek recept, recept na velikonočniho beranka, velikonoční beránek s babovky, velikonoční beránek olejový, velikonoční beránek recepty, velikonoční beránek bez formy, velikonoční beránek střední velikonocům, střední beranek recepty, beránek z jogurtu, velikonoční beránek s bábovka s olejem, beránek z kukuřičný škrob, velikonoční beránek střední forma, kukuricny beránek recept

Suroviny:
mouka polohrubá, mandle, škrob kukuřičný, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, mléko kokosové, olej rostlinný, jogurt bílý, cukr krupice, citron, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu