Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička po staročesku

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 040 kJ /
966 kcal
Bílkoviny102,01 g
Tuky53,14 g
Vláknina10,15 g
Cholesterol 240 mg
Sodík 284 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy17,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovičku nakrájíme na kostky velikosti sousta. Na oleji opečeme cibule nakrájenou na drobno, přidáme maso, sůl, zázvor a kmín a zprudka orestujeme. Poté přikryjeme a dusíme cca 45 minut ve vlastní šťávě. Krok 2: Několikrát necháme vydusit, až se cibulka začne přichytávat, poté podlijeme horkou vodou. Když je maso měkké, zahustíme šťávu podle potřeby instantní jíškou (příp. hladkou moukou).

Zveřejněno 12. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N008

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička po staročesku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/N008

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Je to výborné, a to nemusím zázvor. :-):yes:

Výborné, podávala jsem s rýží. Posílám bodík :-K

BILKOVAI: Iv, tak to jsi mi udělala radost, díky za pochvalu i krásné fotky :-):-K

Ivanko, moc jsme si pochutnali. Byla to velká dobrota. Díky za recept.:-K Podávala jsem s bramborovým knedlíkem.:-p:-*:yes: Přidala jsem foto;-)

abc: to je v pořádku, recepty tu jsou především kvůli inspiraci, neaspirujeme na profikuchaře s neměnnými postupy ;-) jsem ráda, že chutnalo i pozměněné :-)

Tím pádem vám dlužím omluvu, nevěděla jsem, že za to může ta cibule. Takové vychytávky ještě neznám :-). Ale každopádně jak říkám, recept jsem si sice trochu upravila, ale nakonec z toho vylezla moc dobrá omáčka, tak děkuju za inspiraci a příště možná zkusím podle originálu.

abc: není třeba smekat ani být jízlivá, uvedené jídlo jsem vařila jen z uvedených surovin, opravdu nemám ve zvyku dávat smyšlené fotky - každé jídlo před publikováním vyfotím a vkládám recept současně s receptem (pro vysvětlení isahu je můj původní nick). Pokud si pozorně přečtete recept, je v postupu několikrát vysmahnutí až téměř do okamžiku připalování...a opětovné podlití...tento postup má na svědomí barvu, nad kterou se pozastavujete...mimochodem - já vidím hnědou, červenou si představuji poněkud jinak :-)

ABC: Když osmahnu cibuli hodně do tmava, tak mi vznikne šťáva podobné barvy, jak je na obrázku.Není to třeba tím, že jsi málo osmahla cibulku?

Někdy mi přijde, že sem někdo napíše recept a hodí k němu jinou fotku. To mi prosím vás vysvětelete, jídlo na fotce je červené, ale kde se vezme ta červená barva když je v ingrediencích jen zázvor a kmín? Dneska jsem vařila, sice jsem si musela recept poopravit (kvůli té červené barvě jsem tam dala lžičku sladký papriky a lžičku staročeského koření a i tak mám omáčku takovou tmavě hnědou - přirovanala bych barvou ke svíčkové), ale výsledek jinak dobrej. Ale jestli někdo z vás dokáže uvařit vzhledově stejnou omáčku jako je na fotkách jen z uvedených ingrediencí, tak jste asi kouzelník a já smekám.

Je to TAK !:yes:<3

isindy:

pavle, děkuji, jsem ráda, že vám také chutnalo :-K

Tento recept si opravdu zaslouží bodík.Pochutnali jsme si,jen co je pravda!:yes:

Ivi:-K dobrota:-p:yes:stejně jako Bibi:-Kjsem ani já dříve mnoho zázvoru do jídel nepřidávala a téměř jej nepoužívala:-/, leč je to velmi zdravá přísada;-):yes:a spolu s krásnou fotkou přinesla Ti 12.bodíka:-K:yes:

mňamka!!!:-*

:-p+10:yes::yes:

Isahu, tohle jídlo znám, jelikož ho dělám a je to dobré i z hovězího, zázvor u nás jede, máme ho rádi. Je fakt, že dřív, před lety jsem ho vůbec nepoužívala. Máš 6.boda:yes:

Jani, jasně že ano ;-) toto jsem uvařila už dopoledne spolu s obědem, když už stojím u plotny, většinou vařím na více frontách a do toho peču buchtu ;-) takže odpoledne bylo volné na přerovnání sezónního oblečení, nahraný film i kousek knížky ;-) a chlebík udělá vlastně pekárna ;-)

Iva nevydrží nic nedělat,ta má nápad a hned ho jde realizovat a výsledek je tady.;-)+1:yes:

Krásná fotka.:yes::yes:

Ivo, máš čas i na něco jiného, než stát u sporáku? Jsi obdivuhodná!!:yes:

:yes:

Ivanko, ty tedy dneska jedeš! Tohle se mi líbí, bodík:yes::-!

Tématické fráze:
krkovička po staročesku, krkovice recepty, krkovice recept, krkovička na štave, krkovice po starocesku, recepty z krkovice, krkovička recepty, grilování krkovice po staročesku, krkovička na kmíně, vepřové po staročesku, krkovička, staroceska krkovicka, maso po staročesku, krkovicka recept, staročeska krkovice, vepřová krkovička po staročesku, krkovička ve vlastni stave, krkovicka na kostky, vepřové kostky po staročesku, po staročesku

Suroviny:
krkovice vepřová, zázvor mletý, kmín celý, sůl, cibule, olej, jíška

Přidat fotografie receptu