Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 266 kJ / 1 976 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 233,12 g |
| Tuky | 29,61 g |
| Vláknina | 34,50 g |
| Cholesterol | 486 mg |
| Sodík | 879 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 133,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného mořidla dáme maso. Přiklopíme pokličkou a necháme odležet 3 dny. Každý den maso obracíme.
Krok 2: V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme. Zeleninu zcedíme a vyjmeme koření. Na kousku sádla s oříškem másla usmažíme cibuli do hnědé barvy, přidáme zeleninu z mořidla a osmažíme. Po asi 10 minutách přidáme cukr, restujeme a zalijeme vínem. Po 10-ti minutách zalijeme asi půl litrem nálevu, vložíme maso, které jsem posypala sečuánským pepřem a přiklopíme pokličkou.
Krok 3: Dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl na 200°C.
Krok 4: Pak vyndáme a doděláme omáčku na plotně. Vyjmeme koření a maso, které dáme do alobalu. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu a provaříme. Rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti. Provaříme a nakonec vlijeme na zjemnění smetanu.
Na talíři podáváme plátky tence nakrájeného masa s omáčkou a knedlíky.
Na talíři podáváme plátky tence nakrájeného masa s omáčkou a knedlíky.
Zveřejněno 20. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí maso se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PA71
Moje poznámka
Kančí maso se šípkovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PA71
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 7 hodinami
Tématické fráze:
kanci maso,
recepty z kančího masa,
kanci maso recepty,
recepty na kančí maso,
kanči na šipkove omačce,
moridlo na kanci maso,
nalev na kančí maso,
moridlo na maso,
kančí krkovice se šípkovou omáčkou,
kančí se šípkovou,
kančí se šípkovou omáčkou,
maso na sípkové omácce,
recepty kančí maso,
recept z kanciho masa,
kančí maso recept,
naložené kančí maso,
kanci s sipkovou,
mořidlo na kaňčí maso červené víno,
mořidlo na kančího masa,
šípková omáčka recept
Suroviny:
kýta kančí,
cibule,
cukr,
marmeláda šípková,
sůl,
pepř,
víno červené,
smetana,
voda,
ocet,
mrkev,
petržel,
celer,
bobkový list,
jalovec,
pepř celý,
rozmarýn,
tymián,
pepř sečuánský
Komentáře (13)
Určitě vyzkouším