Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí maso se šípkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 266 kJ /
1 976 kcal
Bílkoviny233,12 g
Tuky29,61 g
Vláknina34,50 g
Cholesterol 486 mg
Sodík 879 mg
Sůl2,04 g
Sacharidy133,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso předem naložíme do mořidla. Vodu, ocet a nakrájenou zeleninu, spolu s kořením, dáme vařit. Jakmile se krátce povaří, vypneme a necháme zchladit. Do studeného mořidla dáme maso. Přiklopíme pokličkou a necháme odležet 3 dny. Každý den maso obracíme. Krok 2: V den vaření maso z mořidla vyjmeme a osušíme. Zeleninu zcedíme a vyjmeme koření. Na kousku sádla s oříškem másla usmažíme cibuli do hnědé barvy, přidáme zeleninu z mořidla a osmažíme. Po asi 10 minutách přidáme cukr, restujeme a zalijeme vínem. Po 10-ti minutách zalijeme asi půl litrem nálevu, vložíme maso, které jsem posypala sečuánským pepřem a přiklopíme pokličkou. Krok 3: Dáme do trouby a pečeme asi hodinu a půl na 200°C. Krok 4: Pak vyndáme a doděláme omáčku na plotně. Vyjmeme koření a maso, které dáme do alobalu. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu a provaříme. Rozmixujeme a dochutíme solí, pepřem a cukrem dle chuti. Provaříme a nakonec vlijeme na zjemnění smetanu.

Na talíři podáváme plátky tence nakrájeného masa s omáčkou a knedlíky.

Zveřejněno 20. 9. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí maso se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PA71

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí maso se šípkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PA71

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Děkuji moc :-) Simonko, možná to bude tou marmeladou. :-K

Dnes jsem vařila podle Tebe Terezko,kančí na šípkové omáčce;-)mořila jsem tři dny jak je uvedeno v receptu a vyplatilo se,masínko bylo krásně křehké,omáčka super:-p:yes:Moc nám to chutnalo,akorát jsem měla omáčku spíše hnědé barvy,to nevím čím to bylo,ale na chuti to neubralo;-)díky:-Kfotečku nemám:-8,ale bod ráda dávám:yes:

Prudce jedlé foto moc dobrého jídla:-K:-p:yes:

Pěkný, klasický myslivecký recept:-p+:yes:

Mám v mrazáku kančí maso i jsem sehnala šípkovou marmeládu,jen jsem čekala na super receptík;-)a tento mi přijde,že je to právě on;-)
Určitě vyzkouším;-):yes:

:-p:yes:

Až na ten sečuánský pepř krásná česká klasika :-p

A se šípkovou zvítězilo :-))

terezicka1: Odkud to asi znám.....“ Se šípkovou“ !! “se zelím “!!!:-)):-)):-))

:yes::yes::yes:

Děkuji :-) :-K

Teda ty vaříš:yes: a jak fotíš:yes:

Tématické fráze:
kanci maso, recepty z kančího masa, kanci maso recepty, recepty na kančí maso, kanči na šipkove omačce, moridlo na kanci maso, nalev na kančí maso, moridlo na maso, kančí krkovice se šípkovou omáčkou, kančí se šípkovou, kančí se šípkovou omáčkou, maso na sípkové omácce, recepty kančí maso, recept z kanciho masa, kančí maso recept, naložené kančí maso, kanci s sipkovou, mořidlo na kaňčí maso červené víno, mořidlo na kančího masa, šípková omáčka recept

Suroviny:
kýta kančí, cibule, cukr, marmeláda šípková, sůl, pepř, víno červené, smetana, voda, ocet, mrkev, petržel, celer, bobkový list, jalovec, pepř celý, rozmarýn, tymián, pepř sečuánský

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu