Bůčková roláda
Vyzkoušejte vynikající roládu z několika málo surovin, která dokonale provoní domov a skvěle chutná. Dá se použít jako hlavní jídlo i jako chuťovka na obložené mísy. Překvapte své blízké výborným jídlem.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 325 kJ / 317 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,04 g |
Tuky | 22,68 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 298 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 2,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Tence nakrájený kus bůčku opatrně rozklepeme přes fólii. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Poklademe plátky šunky.
Krok 2: Připravíme si vajíčkovou směs: rozškvaříme uzenou slaninu, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené žampióny, trochu podusíme a zamícháme cca 3 vajíčka. Rozetřeme ji na šunku a poklademe kapií.
Krok 3: Pomocí fólie srolujeme a pořádně svážeme, tenkým provázkem, aby se neotevřela a nepraskala. Opatrně přendáme na pekáč a podlijeme troškou vody. Povrch rolády potřeme kořením vhodným na pečené maso.
Krok 4: Pečeme přikryté cca 1,5 hodiny na cca 165 °C (dle trouby), potom odkryjeme a dopékáme ještě půl hodiny.
Krok 5: Po vychladnutí nakrájíme (používáme na obložené studené mísy).
Zveřejněno 30. 4. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/908
Moje poznámka
Bůčková roláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/908
Nejnovější recepty
Vanilkové rohlíčky a kuličky
Přidáno před 2 hodinami
Malinové "obrázky"
Přidáno před 4 hodinami
Kynuté chuťovky z batátů
Přidáno před 8 hodinami
Rusalčiny věnečky
Přidáno před 21 hodinami
Domácí čokoládový likér
Přidáno 20. 12. 2024 16:01
Květáková polévka se šunkou a červenou čočkou
Přidáno 20. 12. 2024 13:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Nejlepší štědrovečerní řízek z horkovzdušné fritézy: Viktorie z MasterChefa poradila, jak připravit perfektní slavnostní jídlo
Radek Kašpárek prozradil, v čem je kouzlo jeho bramborového salátu: Cibuli nedávám syrovou, zeleninu vařím i s octem, říká
Plněné knedlíky se zelím podle knedlíkového mistra se hodí i k huse a jsou výborným zpestřením svátečního menu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové knedlíky
snejkee před 34 minutami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
stefi.f47 před 2 hodinami
Základní krémové rizoto
Zizalinka před 3 hodinami
Vepřové nudličky se zeleninou
michaelatomastikova999 před 6 hodinami
Pomazánka na způsob bavorské speciality Obatzter
Slavista62 před 7 hodinami
Vosí hnízda
Jiří před 7 hodinami
Punčové řezy
Viera65 před 18 hodinami
Rychlé sádlové housky
magdalenka před 22 hodinami
Houbový kuba
Jarda1972 před 23 hodinami
Tématické fráze:
obložené mísy fotogalerie,
vepřová roláda z bůčku recept,
vepřová roláda z bučku,
rolada recept,
recept na bůčkovou roládu,
buckova rolada.cz,
buckovarolada,
rolady,
oblozene misy recepty,
bucek rolada,
roláda,
roláda z masa,
roláda z vepřového masa,
bucova rolada,
recepty na buckovou roladu,
rolady z masa,
recepty na obložené mísy,
recepty z bučku,
recepty rolady,
vepřová roláda recept
Suroviny:
bůček,
slanina,
vejce,
cibule,
žampióny,
kapie,
šunka,
hořčice,
koření
Komentáře (21)