Ořechové řezy (trvanlivé)
Pokud hledáte moučník, který vydrží výborný i několik dnů po upečení, právě jste ho našli! Vyzkoušený rodinný recept na vrstvené řezy plné ořechů je vhodný nejen na neděli ke kávě, ale také na svátky, jako Vánoce nebo Velikonoce.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 040 kJ / 7 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 128,14 g |
Tuky | 494,08 g |
Vláknina | 24,66 g |
Cholesterol | 2,47 g |
Sodík | 760 mg |
Sůl | 2,29 g |
Sacharidy | 722,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hlubší velký plech dobře vymažeme tukem a vysypeme moukou.
Krok 2: Připravíme světlé těsto, na které spolu třeme moučkový cukr a máslo doběla. Do hotové směsi zašleháme po jednom žloutky a nakonec opatrně a dobře vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Krok 3: Světlé těsto pomalu a opatrně rozetřeme na připravený plech. Jde to trochu hůře.
Krok 4: Připravíme vrchní ořechové těsto. Bílky ušleháme do tuhého sněhu a opatrně do něj zabalíme mleté ořechy a moučkový cukr. Nakonec vmícháme 2 lžíce mouky smíchané se zbytkem prášku do pečiva.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Ořechové těsto nalijeme a rozetřeme na těsto světlé. Krok 5: Plech s těstem vložíme do předehřáté trouby a zvolna pečeme na 150-180 °C asi 60 minut. Poté zkusíme špejlí na pár místech propíchnout - pokud zůstane špejle suchá a čistá, je upečeno. Krok 6: Poleva: čokoládové tyčinky spolu s máslem rozpustíme v horké lázni a vymícháme, až se hmota spojí (nebo použijeme jakoukoli jinou, vyzkoušenou a oblíbenou polevu). Krok 7: Po upečení můžeme korpus pokapat rumem nebo citronem a potřít marmeládou a pak polít čokoládovou (nebo jinou) polevou.
Zveřejněno 3. 4. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Moje poznámka
Ořechové řezy (trvanlivé)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/r2n2
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 8 hodinami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 11 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 23 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno 20. 4. 2025 15:00
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohový beránek
zelenapampeliska před 53 minutami
Majonéza a tatarka z vařených vajec
Akinom1978 před 1 hodinou
Krkovice na leču a smetaně
zujali před 1 hodinou
Štrúdl s tvarohem
PavlaSl. před 1 hodinou
Biskupský beránek
Birdmann před 2 hodinami
Šťavnatý špendlíkový koláč s tvarohem
Sluncejasne před 2 hodinami
Nejrychlejší a nejchutnější velikonoční bochánek
veronika_straka před 3 hodinami
Velikonoční mini mazance
veronika_straka před 3 hodinami
Německý dort s mákem a tvarohem
horakkarlos před 3 hodinami
Tématické fráze:
orechove rezy,
vánoční ořechové řezy na plech,
vánoční ořechové řezy,
recepty na trvanlivé svatební cukroví,
trvanlivý moučník,
ořechové pásky,
ořechova buchta,
trvanlivé moučniky,
trvanlivá buchta,
ořechové řezy recept,
trvanlivý krém,
trvanlivý krém do cukroví,
ořechové řezy cukroví,
trvanlivé krémy,
ořechové řezy na plech,
trvanlivé ořechové cukroví,
ořechový řez,
trvanlivý krém do ořechů,
vánoční řezy na plech,
trvanlivé krémy do cukroví
Suroviny:
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
bílek,
cukr moučkový,
ořechy mleté,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
tuk,
mouka,
marmeláda,
rum,
tyčinka ledové kaštany,
máslo
Komentáře (40)