Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medvědí řízky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lotrandoska

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny

Porce: 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 660 kJ /
3 982 kcal
Bílkoviny84,92 g
Tuky356,07 g
Vláknina10,65 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 3,24 g
Sůl7,89 g
Sacharidy105,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme kari. Krok 2: Po obou stranách potřeme olejem a dáme uložit do lednice. 2-24 hodin. Krok 3: Z rohlíků a petrželky připravíme strouhanku. Lze použít i pažitka. Krok 4: Rozšleháme vejce. Rozpálíme pánev s olejem. Krok 5: Na jemno připravíme cibulku a nastrouháme sýr. Krok 6: Maso obalíme ve strouhance, pak ve vejci a vložíme na rozpálenou pánev,kterou hned ztlumíme asi na 3/4. Opékáme z každé strany 2x asi 2 min..lze i méně..Podle toho, jak rychle zrůžoví. Krok 7: Vyndáme, potřeme hořčicí poklademe cibulí,zasypeme sýrem a ozdobíme proužky kečupu. Podávám se šťouchanými brambory se smaženou cibulkou nebo br.kaší.

Zveřejněno 6. 10. 2015

Poznámka autorky Lotrandoska

Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl96

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medvědí řízky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pl96

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Tak je to z vepřového nebo hovězího???:-S

Všem se omlouvám.. Jsem tu nová a netušila jsem,že to zde je rozdělené na sekce..Vepřové maso a ostatní. Recept dělávala již moje babička a kdo přijede,vždy je po mně chce..:-D :-8

Mě taky zaujalo to medvědí maso, i když je mi jasné, že z něj to není, spíš jsem jen chtěla říct, že medvědí maso jsem ještě neměla.
Ale dávat na jídlo sýr a kečup je tak jako tak hrůza. ;-)

Anna Kocikova: Tak zařazení ve vepřovém mase jsem si nevšimla. Tak mě zaujalo, že někdo medvědí maso skutečně ochutnal. :-O

Recept se mi líbí:-KUž jsem kdysi dávno dělala podobně,ale z kuřecího masa a pochutnali jsme si:-p:yes:

Petra:Také se mi zdá,že poslední dva přidané rádoby podobné recepty mají jinou přípravu a postup.Jsou naplněné a usmažené v trojobalu:-)

V surovinách je kýta,nebo kotleta,kategorie je vepřové maso,takže z medvěda to určitě není:-))Není co v surovinách upřesňovat:-)
Název receptu bych neřešila;-)možná je podle tohoto http://www.toprecepty.cz/recept/13840-medvedi-rize...

To nebude podle medvědích tlap, to je totiž plněný řízek neboli kapsa....:-):-)

mika59: Kdysi koloval podobný recept pod názvem medvědí tlapy, tak možná proto medvědí řízky. ;-) Chtělo by to ale upřesnit v surovinách.

S medvědem to má společné jen název. Tento recept je na internetu z vepřového i kuřecího masa. Některý je s medvědím česnekem, tak možná podle toho. Je i tady na Topkách.

Tak medvědí maso jsem ještě neměla. :o) Ale strouhaný sýr a kečup bych tam už určitě nedávala. :-)

spagetka:Ano dělala sousedka mi dala před pěti roky kousek masa ,žebírka a dělala jsem klasický perkelt ,nic víc než cibulku papriku ,majoránku a česnek. Maso je mírně sladké ,jemné/žebírko/.Mohu jen říct ,že chutnalo! Dělala jsem jako přílohu noky. Trošku jsem se ošívala /medvěd/,ale kupodivu ....Asi tak,že co nesežere mně .....:-D

Veronika.Hrozna: Verunko, já medvěda nikdy neochutnala, jaké je to maso? Dělala jsi z něj něco?

Klikla jsem na recept v mrazáku mám kousek medvěda a ono to tam není jestli je to maso medvědí!:-O

Sice nevím, proč zrovna medvědí, ale...;-)

Tématické fráze:
medvědí řízek, medvědí maso, medvedi rizky, recepty z medvědího masa, medvedi rizek recept, medvědí tlapy z masa, co je medvědí řízek, medvědí maso recept, medvědí řízky recept, kyta vepřová recepty medvědí tlapa, medvědí tlapa recept, recept na vepsove mesom a špenátem, medvedi maso recepty, recept na medvědí maso, recept na medvědí řízek, medvědí, medved recept na řízky, recept medvědí řízky, recept medvědí řízek recept, medvědí řízky hovězího masa

Suroviny:
kýta vepřová, sýr tvrdý, cibule, vejce, olej, petržel, rohlík, hořčice, kečup sladký, sůl, pepř, koření kari

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu