Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křimický řízek

Řízky se dají připravit na spoustu způsobů. Restované plátky vepřové pečeně obalíme v těstíčku ze zelí, vajec a mouky, které pořádně ochutíme česnekem. Pak už jen stačí je osmažit dozlatova a šťavnaté řízky v křupavém obalu jsou hotové.

Hodnocení receptu je 4,6 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 652 kJ /
634 kcal
Bílkoviny45,24 g
Tuky31,41 g
Vláknina18,88 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 4,41 g
Sůl10,84 g
Sacharidy35,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto. Krok 2: Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme z něj šťávu. Dáme ho do mísy, osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Promícháme a zalijeme rozkvedlanými vejci. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější, asi jako na bramborákové těsto. Krok 3: Rozpálíme olej na pánvi, plátek masa si položíme na ruku, potřeme ho zelnou směsí, potřenou stranou dolů ho překlopíme na pánev. Směs poté naneseme i na vrchní stranu pomocí lžíce tak, aby se směs na obou stranách spojila. Řízek z obou stran osmažíme. Krok 4: Podáváme s bramborem a zeleninou. Je vhodná i tatarská omáčka.

TIP: Další recepty na řízky v těstíčku

Zveřejněno 22. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křimický řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx2w

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Křimický řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yx2w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

:-)<3:yes::yes: Recept se mi líbí, určitě je vše moc dobré. :-K

Křimický řízek nemá chybu, super a dík za recept

Děkuji za recept. Vyzkoušel, usmažil, "sežral", pochutnal... Další komentář netřeba... :yes::yes::yes:

Na Křimický řízek jsem chodil v Plzni do "Řemeslnické besedy". Tam jsem se seznámil s šéfkuchařem a ten mi prozradil, že do těstíčka přidává asi deci a půl (na 4 porce) plzeňského Prazdroje, který jemně vmíchá do těstíčka. Je potom více "nadýchané"... :yes:

Omlouvam se, dopsala jsem, ze maso přijde mezi těsto na pánvi. Je to na způsob ondráše.

ivana:je to odfláknuté:-p

několikrát jsem recept přečetla,ale pořád nechápu,kam se dá to odložené maso.hodně podivný recept:-D

terezicka1:každý má jinou chut a názor.když mě to nechutná tak to nedělám.krytyzovat je lehké.:yes:

V pohodě, radsi pro klid jsem se zeptala. Vidam tu rajskou a nebo veprove na paprice na milion způsobů..hezky vecer.

spagetka: "Adminům nevadí podobné recepty..."
No, maminka a administrátor má vždy pravdu;-)
Od administrátorů je to výborný komerční počin:yes: od uživatelů "zločin" :no::-*:-D:-))
Jsem žádostiv těch zase "nových" receptů, až zase bude probíhat nějaká soutěž zase o něco:-O

spagetka:omlouvám se,asi jsem to napsala nesrozumitelně...
Mě nevadí tento recept,ani to,když někdo přidá podobné recepty;-)Jen jsem navázala na komentář od jarda Kadic::-)Jednou větou-když někdo nemá například sladkou papriku,nahradí ji pálivou a jídlo přidá jako nový recept.
Takže u Terezčiného receptu tak jako Jarda v žádném případě nevidím důvod,aby ho nechala smazat:-)

Anna Kocikova: a proč by to mělo vadit? Adminům nevadí podobné recepty a každý z nás si za tím svým, když je podobný (ne totožný) stojí, ty sama máš také podobné a výborné !!!!!!! recepty, a nejen ty, každý má nějak uzpůsobené své vaření, ale na tom přece nic není.
Navíc osobně podobné recepty vítám:yes::yes:, protože si můžu vybrat, nemám špenát, můžu dát mangold? Ejhle, můžu, tak proč ne ;-);-);-);-)
Prostě admini nastolili míru tolerance a možnost výběru.
P.S. - s tím kořením s tebou souhlasím, protože, okořenit si to můžeme dle sebe a není to hned nový recept, pokud zvolím ale stejné suroviny a stejný postup. Pokud ale vařím jinak, dám jiné, i když podobné suroviny hlavní, už je to podobný recept.

Terezka, v žiadnom prípade nič nemaž. ;-);-) Recept je pekný, nenechaj sa odradiť. Povznes sa nad niektoré komentáre a ideš ďalej. ;-)

terezicka1: Nenech se odradit, recept je moc hezký a to, že Paprika připomněla svůj podobný, nebylo jistě myšleno zle. :yes:

Dekuji za podporu, uz jsem občas schytala nehezke komentáře. Co se da delat, kazdemu se nezavdecim :-S

Tématické fráze:
řízek, křimický vepřový řízek, kremicky rizek, křimický kuřecí řízek, plzensky řízek recept, plzeňský rizek, jednoduchý recept na bramborový salát, křemický řízek recept, řízek recepty, krimickyrizek, krimicky plátek, řízek z krůtího masa, křimícký vepřový řizel, křimický řízek-v těstíčku ze zelí, jak na řízek, rizek recepty, recepty na řízek, recept na řízek, rizky recept, řízek recept

Suroviny:
pečeně vepřová, zelí bílé kysané, sůl, pepř mletý, vejce, česnek, mouka hladká, olej

Přidat fotografie receptu