Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí " vše v jednom "

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 754 kJ /
1 136 kcal
Bílkoviny61,22 g
Tuky55,82 g
Vláknina20,14 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,00 g
Sacharidy90,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm. Poklademe jimi dno zapékací misky nebo pekáčku a mírné osolíme.
Gelový bujón rozpustíme ve vroucí vodě. Krok 2: Kuřecí maso očistíme, okrájíme přebytečný tuk, nakrájíme na kousky, mírně osolíme, posypeme kořením a sladkou paprikou, pokud ji již kořenící směs neobsahuje. Také pokud kořenící směs obsahuje již sůl, nesolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Česnek posekáme, sýr nahrubo nastrouháme. Krok 3: Na plátky brambor dáme maso, na maso rozprostřeme cibuli, česnek a libeček a posypeme hustě nastrouhaným sýrem, zaprášíme sladkou paprikou a vše zalijeme vývarem asi tak do poloviny výšky masa. Přiklopíme nebo zabalíme alobalem a dáme do trouby rozpálené na 200°C. Pečeme cca 30 minut, poté odklopíme poklici nebo sundáme alobal a dopečeme do zlatova. Pokud by bylo vývaru v pekáčku příliš, trochu jej odebereme. Ale měl by se skoro všechen vstřebat do pokrmu.

Zveřejněno 30. 4. 2013

Poznámka autorky 1974andrea

Tuk se žádný nepřidává, trochu se ho vypeče ze sýru, takže je to vlastně i celkem dietní :-)

Recept dávám do rubriky Pro začátečníky a do podobných přidávám jeden svůj, který však obsahuje trochu jiné suroviny.

Maso je velmi šťavnaté a voňavé.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí " vše v jednom "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onXY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí " vše v jednom "

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/onXY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

parádní, rychlé, ukládám a o víkendu zkouším...jsem zvědavá na libeček tem miluji tak uvidím co udělá v tomhle receptu...zvažuji krůtí místo kuřecího to asi výjde nastejno je to drůbež oboje;-)

:yes::yes: :-K

Zaujímavé, dnes máme podobné nápady (alebo chute?), práve sa mi dopeká obmena v rúre... V podstate to isté len bez syra, dávam aj sójovku. K tomu uhorkový šalát, už sa nemôžem dočkať. Ale ten syr je dobrý nápad...:yes:

:-p:yes:

Ty už mě štveš, vidím obrys obrázku, ale uklidnilas mě libečkem, tak jo, máš milost. Teď vážně, líbí, opravdu, ukládám :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kureci vse v jednom, recepty vše v jednom, miluji vaření cz top recepty křepelka, vše v jednom pekáčku, vše v jednom hrnci, recepty vše, kuřecí paličky pečené s brambory recept, kureci prsa v jednom hrnci, kuřecí pekáček vše v jednom, kuřeci smes s brambory na pekači, maso s bramborama v jednom, kureci maso s bramborama v jednom hrnci, kuřecí s bramborem v jednom, vše v jednom recept, recept vše v jednom, raznici z mletého kuřecího top recept, vše v jednom, kuřecí prsa v pekáčku, kureci maso a brambor v jednom pekaci, kuřecí prsa se smetanou a bramborami v jednom hrnci

Suroviny:
řízky kuřecí, brambory, sýr blaťácké zlato, cibule, česnek, bujón gelový, koření na kuřecí maso, paprika sušená sladká, libeček, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu