Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecký koláč s marmeládou

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min 1 hodina na odležení těsta

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, 1 hodina na odležení těsta)

Koláč nejen krásně vypadá, ale hlavně skvěle chutná. S těstem se dobře pracuje, nelepí a dá se využít také na košíčky, vánoční slepované cukroví a další dobroty. Plnit můžete též podle chuti.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 236 kJ /
2 447 kcal
Bílkoviny38,48 g
Tuky135,56 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 642 mg
Sodík 105 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy264,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku prosejeme spolu s cukrem na vál, uděláme "hromádku" a do ní důlek. Do důlku přidáme vejce, nastrouháme máslo a vše zpracujeme na hladké těsto. Krok 2: Dáme odležet do lednice na cca 1 hodinu. Krok 3: Poté z těsta vyválíme plát, který opatrně přendáme do vymazané a vysypané formy. Přebytečné těsto odkrojíme, vyválíme a rádýlkem nakrájíme na proužky (bude sloužit jako ozdoba nahoru). Krok 4: Do formy s těstem rozetřeme dostatek marmelády. Nahoru poklademe proužky těsta do kříže (tvoříme mřížku). Koláč pomažeme bílkem a dáme péct do vyhřáté trouby na 175 °C (dle trouby) do zlatova. Krok 5: Po vychladnutí jde koláč krásně vyklopit a přenést na tác. Krok 6: Místo marmelády můžeme plnit náplní tvarohovou, pudinkovou, povidlovou. Těsto se dá použít i na košíčky, vánoční slepované a jiné. Dobře se s ním pracuje, nelepí.

TIP: Jak na tvarohovou náplň

Zveřejněno 3. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký koláč s marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO49

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Linecký koláč s marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VO49

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Příjemné těsto, dobře se s ním pracovalo, jen množství mi nevystačilo na mřížku ????

Dělám ho léta je fakt dobrý . Taky mám stařičkou formu ale pečící papír funguje perfektně. Nevymazávám

děkuji za recept v létě jsem si dělala sama marmeládu rybízovou koláč se mi už peče a vypadá dobře :):-K:-K:-K:-K

Dobrý den, mám dotaz :) nemám moučkový cukr,mohu použít jakýkoliv jiný? Děkuji

Tereza:
Můžete
Z homolového (kostkového) udělejte tlučený...
Krystal smíchejte dopředu s vejcem...
Písek zapracujte do těsta (pokud ho neproženete food procesorem). On se úplně nerozpustí, ale ani to nepoznáte...:-)

Dnes se něj vrhnu...Bude borůvkovou marmeládou...:-)

Moc dobrý recept, s těstem se krásně pracuje. Já do těsta přidala trochu citr. šťávy.:yes:

vynikající, přidala jsem jabka a je to mnaka, doporučuji a dovolila jsem si přidat fotečku! :-p

Dělala jsem s letních jablek, je to skvělej recept:yes:, s těstem se krásně pracuje, a je to ohromě žravé :-D

Mohla bych místo másla použít také heru? :-O

Kristýna 18. 4. 2012 11:01
zkoušela jsem a je mooooc dobrý :-)
hned se po něm zaprášilo :-):-)

Jana:
Spíš bych to udělala na plech..

Ráda bych tenhle koláč vyzkoušela upéct, bohužel mám pouze klasickou dortovou formu, myslela jsem si, že bych zkusila naplnit dortovou formu maximálně do poloviny boční stěny, ale mám strach, že těsto bude moc křehké a nepůjde vytáhnout bez újmy... Má s tím někdo zkušenost prosím?

Práve som upiekla,ako náplň som použila čerstvé višne zmiešané s hnedým cukrom a posypané mandľami:-*Koláčovú formu práve nemám doma,tak som použila plech a asi moc veľký,lebo cesto je tenké,ale to nevadí,je moc dobrý aj tak;-):yes:

Ahoj,moc děkuji za odpověď...nakonec jsem koupila koláčovou formu a koláč byl dobrý, jen těstíčko bylo tenké.Pěknou neděli, pa

Lucko(neregi.):-) koláčová forma není podmínkou. Určitě jde udělat z dvojnásobné dávky a kypřící prášek tam opravdu nepřijde;-).
MaruskoB:-) děkuju za fotku. S tou šípkovou musel být výborný:-p.

Pěkný den,koláč vypadá krásně...ráda bych ho o víkendu upekla,ale nemám koláčovou formu.Dal by se upéct na menším plechu?Třeba dvojnásobnou dávkou těsta?Do těsta se nedává prášek do pečiva?Moc děkuji a přeji příjemný den.

Dneska jsem upekla tenhle koláč a musím říct, že je vážně moc dobrý :-) Použila jsem šípkovou marmeládu...jen budu muset příště dát o trošku více těsta, asi mám větší formu :-D Přidávám bod i fotku:yes:

super jednoduchy, rychly :-p:yes:

Sisinko:-)děkuji za pochvalu:-8.Těsto jsem "uvelebila" do formy,srovnala dno,propíchala ho,nad okraji formy přebytečné těsto odřízla a pak už jsem jen jednotlivé vroubky tvarovala(vytlačovala) prstem;-).Koláč je dobrý i s jinými plňkami,a jestli máte rádi proleželý,vláčný, klidně se dá udělat už dnes.Přeji příjemné pečení a když pak dáte vědět jak chutnalo,popř.fotečku budu ráda;-):-).Hezký víkend:-)

Moc pěkné, chystám se na něj o víkendu, tak doufám, že bude mít úspěch:-p . Akorát by mě zajímalo jak jste docílila že těsto tak pěkně kopíruje koláčovou formu?

krásně nafocený postup :yes:, už dlouho se dokopávám k tomu, linecký koláč vyzkoušet, zcvrkávaj se mi v předsíni jablka, tak je to asi jasný :-))

Právě se tím s klukama cpeme:-psamozřejmě šlehačka a čajík nechybí;-)a tak jsem si vzpoměla-koláč můžete upéct den předem,do druhého dne se "napije"z plněk a krásně zvláční.Ale já ho stejně nejradši čerstvý a křupavý:-8

Fotky :yes::yes::yes:

Mirko75, to mi povídej, než ty fotky naskáčou všechny, tak mám pupínky a krotím nerva-to je doba....Ale koláč perfekt:yes:

Uf konečně tam jsou všechny;-).Dneska mě notík nějak zlobí a nejde.Nebo že by bylo něco ve vzduchu:-8?:-Opochvala;tak to se pýřím:-8Díky

Jani, taky mi srdce plesá, když vidím tak hezké fotky u receptu.:yes: A navíc jsou tam suroviny z mého oblíbeného obchodu (je nejblíž :-D)
Jednoduchý klasický recept, který nemůže zklamat. :yes: Dávám také bodíka;-)

To je tak suprovně nafocené, že si myslím, že to zvládne každý. I ty suroviny k tomu, jsem fakt nadšená:-) a taky, že se dá, jak píšeš použít tak univerzálně:yes::yes: Ode mne máš každopádně plus.;-)

Tenhle poměr surovin mám od babičky ..... a můžu jen doporučit :-p:yes:

Tématické fráze:
koláč s marmeládou, mřížkovaný koláč s marmeládou, linecký mřížkovaný koláč, linecký koláč, linecký koláč s džemem, marmeladovy kolac, koláč marmeláda, koláče s marmeládou, linecký koláč mřížkovaný, mrizkovy kolac s marmeladou, křehký koláč s marmeládou, mřížkovaný linecký koláč, koláč s rybízovou marmeládou, linecký koláč recept, pečení s marmeládou, s marmeládou, koláč z marmeládou, jednoduchy linecky kolac, jednoduchý koláč s marmeládou, recept na linecký koláč

Suroviny:
mouka hladká, máslo, vejce, cukr moučkový, marmeláda rybízová, bílek, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu