Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená drůbeží játra

Hodnocení receptu je 4,9 (55×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 675 kJ /
639 kcal
Bílkoviny85,50 g
Tuky25,00 g
Vláknina0,15 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 7,86 g
Sůl18,90 g
Sacharidy18,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra si odblaníme a necháme je vcelku, nepřekrojujeme. Krok 2: Dáme je do misky a nasypeme na ně grilovací koření a pořádně je ze všech stran obalíme. Krok 3: Takto upravená je ještě obalíme ve strouhance a poklademe na olejem vymazaný pekáček vedle sebe. Krok 4: Ještě trochu pokapeme olejem, přiklopíme druhým pekáčkem a dáme do vyhřáté trouby na 220 stupňů. Krok 5: Přiklopené pečeme 15 minut, potom odklopíme a pečeme ještě 15 minut, popřípadě i více, podle toho, jakou mají barvu. Musí být tmavě hnedá.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 6. 10. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Tento recept jsem dostala meilem. Na obrázcích je logo "kuchařka ze Slovácka", od které jsem už nejednu dobrůtku vařila, např. "Hovězí nadivoko" Pod tímto receptem je doslovně napsáno "Tož toto je žranica!!!" A opravdu je!! Pro mne zatím snad nejlépe upravená drůbeží játra, jaká jsem jedla. Vyzkoušejte!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQBR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená drůbeží játra

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KQBR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (82)

Výborný recept, odporúčam, vďaka zaň a pridávam foto. :yes:

dneska byla jatýrka k obědu a moc jsme si pochutnali, díky za recept

:yes::yes::yes:<3:-K

Recept mně zaujal jednoduchostí a také máme u nás rádi játra. Manželovi tahle úprava chutnala, mně už méně. Zdály se mi ta játra příliš slaná - docela bych je příště jen asi jen zlehka posypala grilovacím kořením a pak strouhanku. Nebo mně napadlo smíchat strouhanku s trochou koření a pak obalit játra. Ale to tak vždycky - jednomu chutná, druhému méně, přesto musím recept pochválit a určitě ho budu zase dělat.;-)

Handi: Já už si to pak také méně sypala tím kořením. A taky, někomu to bylo akorát, někomu slanější :-)

Ahoj našla jsem totéž na mamincinyrecepty.cz.
Játra jsou výborná a měkoučká. Super.;-):yes:

Lenora32: Hmmm, tak tam já to nenašla :-). Jak se již zmiňuji v poznámce, recept mi přišel meilem a byl z kuchařky ze Slovácka :-)

Děkuji za výborný recept:yes:. Moc nám chutnalo<3. Jako přílohu jsem zvolila pečené brambory, které jsem pekla zároveň s játry. Než se vše upeklo stihla jsem udělat zeleninový salátek. Minimum práce, minimum nádobí, nízká cena a skvělá chuť:yes:. To je na bodík+1:-K

Zdenka1: Že jo?? děkuji za vyzkoušení :-)

casino: Tak to jsem ráda, že ti aspoň někdy něco chutná;-). V receptu s odkazem, který jsi vložil se nejspíš jedná o překlep. Teda aspoň jsem si to myslela, dokud jsem nezjistila, že se jedná o tvůj recept. Tolik másla bych asi použila na 5 kg brambor, aspoň teda já.

Dobrý recept..., sice duplicitní, ale přímo výborný rcp:yes:
Z kila jater se to vejde tak akorát na klasický plech. Použito 1a1/2 sáčku koření.
Po 10´ bylo játro hotové a jako máslo:yes::yes: po dalších 15´ (odkryté) "máslovitost" zůstala a navíc to bylo krásně chrumkavé:yes::yes::yes:
Podával jsem s br. kaší a že aby absence oleje v rcp byla vyrovnána jiným tukem, tak s touto: http://www.toprecepty.cz/recept/41845-bramborova-k...:-*:-)):-D

pavelk: No, možná záleží na tom složení, pravda je, že by stačilo poprášit :-);-)

Jani, dlouho mne honila mlsná a měl strašnou chuť na jatýrka, hledal jsem jednoduchý a přitom dobrý recept, až jsem narazil na ten Tvůj. Byla rychle udělána 15+20 minut a byla skvěle upečená. Je tu ale jedno ale. Nevím jaké složení bylo mého grilovacího koření, a
ale po ochutnání byly jatýrka více slaná. Příště, až je budu dělat, pouze je grilovacím kořením popráším. Paleček si určitě zaslouží.:yes:

Ajajda: Taky možnost, udělat si své koření. ;-). Já mám i grilovací a jiné koření bez soli;-)

Coby průkopník slepých uliček zkusila jsem použít játra vepřová. Pekla jsem odkryté nejdříve na 180st, ke konci na 220st. Bylo to dobré, měkké, ale dost slané (což je vina použitého koření, příště si místo kupovaného udělám svou směs, méně slanou). Určitě jsem nedělala naposledy :yes:

Jitka+2: děkuji :-)

Právě jsem dojedla a jatýrka jsou super. Pro příště akorát víc koření. Určitě si zaslouží bodík.:yes:

janatka::-D:-D:-D:yes:

;-)Skvělé i sousededům chutnalo(chlapům-málem se o to poprali):-D:-DZmizlo to rychle,jednoduchý receptík.

Zdena z JM: Díky;-)

Výborné.Chutnalo celé rodině.Chutnější a určitě i zdravější než smažené.Bezva rychlovka.:-p

wendulla1: Děkuji, nám to taky moc chutnalo:-)

Naprosto famózní mňamka ;-) Neuvěříte, dokud neochutnáte - všem doporučuji.
Kdybych mohla, tak dám tisíc bodů... tak aspoň ten jeden :yes:

simijana2: Děkuji;-)

tak jsem dnes dělala k obědu,je to paráda a mělo to úspěch,jsem po noční a je to bezvadná rychlovka:yes::-p:-p

adriana: Já se moc omlouvám, teď nemám sáček, vždycky to hned vysypu do kořenky.

otazka: co je v tom grilovacim koreni? ja jsem v spanelsku a nevim tu o nicem podobnem.. dekuji

ja tento recept, delam uz spoustu let podle http://www.recepty.cz/recept/rychla-drubezi-jatra-... a tímto si dovolim podekovat Marsi Mesi ze jsem diky ni prisla ke spouste fajn zazitkum s jatry :))

bylo to opravdu vynikající...měkké a šťavnaté...navíc jsem j: Hihihi, to mám radost!! Dnes jsou tato játra v AHA!!!;-)

bylo to opravdu vynikající...měkké a šťavnaté...navíc jsem j 20. 9. 2012 06:37

pája: budu ráda!! Kachní játra jsou větší, to bude dobré!!:-p

www.toprecepty.cztak mám kachní játra a nevím co s nimi...tak hledám a ejhle toto vypadá dobře...jdu nato a pak dám vědět :-)

Iveta: aha, no, popravdě ani nevím, že existuje pálivé grilovací koření, jinak bych na to upozornila:-8

Výborný!! Jen příště nebudu kupovat pálivé grilovací koření, bylo fakt hodně ostré.

Marsi Mesi, každopádně se tvá domácí inprovizace chytla.:-) Tahle játra jsou asi nejlepší, co jsem kdy jedla;-) Věřím, že jsi je vymyslela ty a každý si je nějak malinko poupravil a poslal dát. Tak jsou i tady a ne jednou;-)

To já vím Jani, také tam už nejsem. Akorát jsem ten recept tam vkládala už v r. 2007 a asi je to ten stejný:-)Vždycky jsem si myslela, že jsem ho vymyslela, byla to domácí inprovizace.:-)

Marsi Mesi mám osobní důvod tyto stránky nenavštěvovat. Takže tak, jak píšu v poznámce.;-)

evík díky, to zahřeje na duši;-)

Jani,je to velká dobrůtka, rychlá, nenašpiní se tolik nádobí, nenastříká tuk kolen pánve při smažení, tuk není přepálený a co je též důležité, že se dají dělat společně /na jiné zapékací míse/i brambory, dnes jsme měli Topácký obídek. Tvoje jatýrka a v druhé zapékačce od Bibinky "Řecké patates" jako přílohu. Letí Ti bodík a kdyby to šlo tak i víc.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

hodnotitelka díky, to jsem ráda, že chutnalo:-p

Bezva rychlá večeře, pekla jsem je v remosce a taky fajn:yes::-p

chocolate (neregistrovaný/á) joo, to je fakt, plynová trouba peče jinak a já taky použila horkovzduch;-)

chocolate 3. 11. 2010 19:48
Já jsem je před pár lety zkoušela postupně v obyčejné plynové i elektrické troubě a je fakt, že tehdy nás moc nenadchla.Ovšem na horkovzduchu je to "žrádýlko".Grilovací koření je tam fakt výborné.

chocolate (neregistrovaný/á) díky, to jsem ráda. Moje dcera je dělala dnes a říkala, že klasicky smažená ji chutná víc, tak mi teda tahle:-p

chocolate 3. 11. 2010 18:17
Dělala jsem z krůtích jater a je to výborná a rychlá večeře, s bramborovou kaší chutnala i dětem.

Jo jo :-K

Teta Lena :-D:-)) tak dej vědět, jak to dopadlo;-)

Maximálně si rozbiju hlavu:-)):-):yes:

Teta Lena to fakt nevím, jestli by to změklo:-/

Tak tu dumám jestli to neudělat taky z vepřových:-?

Petr (neregistrovaný/á) moc děkuji, mám velkou radost:-8

Vyzkoušel jsem Vaš recept a je výborný,všem doporučuji!;-):yes:

Petra Ku., díky moc, je to fakt jídlo k sež.....í:-D

Měli jsme je o víkendu, bylo to super, jenom se zaprášilo :-p

Hani díky, to mám fakt radost:-)

Jani dnes jsem je dělala na oběd a ani jsem je nestihla vyfotit:-8ale manžel si jen pomlaskával:yes:Opravdu výborný recept :-K

Jani, díky za odpověď:-K Už chápu, proč je nikdy nemám tak pěkné. Nemám friťák a peču je v troubě a ta je "neudělá" takové krásně křupavé:-p

:yes::yes:Jani vypadá to moc lákavě a hned zítra budou u nás na oběd ;-)Díky za tip :-K +1

Jiřko, z fotky se nenajíme:-D, jen se v nás probouzejí hladové pudy!!:-D Díky moc za fotku a doufám, že opravdu chutnalo. Tohle já si budu dělat častěji;-)

Janko chválím,jsou výborná :-p,dávám bodík a přidávám fotku i když není taková jako tvoje...:yes::-D

Holky díky!:-Dsuzanna, jsou nakrájené i se slupkou a smažené ve friťáku, kolečka asi 2-3 mm;-)

Jdu do toho, vypadá to úžasně.:yes::yes::yes: Recepty od Jany R. nezklamou.:-K

Jani, játra vypadají krásně a chutně, určitě vyzkouším:yes: ale ještě bych se tě zeptala na přílohu - brambůrky:-p jsou pečené nebo smažené? Párkát jsem se o takové pokoušela, ale nikdy se mi tak pěkně nepodařily:-(

Díky moc za bodíky;-) Ale fakt zkuste všichni, co máte játra rádi.;-)

+1 tento recept mám také již delší dobu z jiného magazínu a můžu potvrdit, že je výborný. Používám na to ráda krůtí játra (většinou koupím v Makru), jsou dost vysoká tak je většinou překrojím napůl a pokládám na pečící papír, peču rovnou odkrytá.

posilam bodika,vypada to skvele

Další mňamka:-pvypadá to moc dobře;-)+1:yes:

yanull, původ jater je z obchůdku, který je vozí z Polska. každý den čersvé drůbeží maso, žaludky, srdíčka,prsíčka, dnes prsa za 90 kč kilo. Oplatí se tam nakupovat.;-)

Vypadají krásně a hlavně je to rychle.:yes:+

Janka,dnes dráždiš všetky moje chuťové poháriky:-p:yes:+10:-))

:-p+1:yes: určitě vyzkouším;-)

Mňam:-p Ukládám + bodík:yes:

Jani, tak do toho také jdu.:yes: U nás sice játra jíme přiměřeně, synek je má rád, dcera zase vůbec, ale tato se mi jeví jako velká dobrůtka,:-p takže za bodíka, tady ho máš. :yes:;-):-)
+ 7 P.S. Jen se dovolím zeptat na původ jater. My jsme je nedávno koupili v Kauflandu a zásilka byla z Argentiny. :-O Játra se mi zdála dost velká, trochu jsem tím byla najistá, zda nejsou plná hormonů a asi je tam dávají zadarmo, když se někomu jejich dovoz k nám vyplácí.

:-p:-p:yes:+6

Tedy Janko,tohle musím vyzkoušet,vypadá to mňamózně a ty fotky jsou perfektní :yes::yes::yes: zasloužíš velký bodík...

Holky, je to rozmarín - po česky rozmarýn...
pozrite aj k Mirke, tiež ho má v záhrade... http://www.toprecepty.cz/album.php?id=799

tak to vypadá super taky zkusím :-p:yes:

Bibi, donesla mi to dcera, měl by to být rozmarýn, roste ji na balkóně:-D! To sis vybrala tu pravou na znalost bylinek, HELP!!! Spagi!!!:-)) Mi se to líbilo na ozdobu:-8

Jani, tohle vypadá na dobrotu, játra tu mám, tak to musím vyzkoušet;-) Co to máš za kořeníčko navrchu, voní:-?mě to připomíná ten můj keřík z Řecka a nikdo neví, co to je.
Máš 5.bod:yes:

MILUJI JÁTRA A URČITĚ TO VYZKOUŠÍM :yes::-p:-p:-p

tak tohle určitě vyzkouším!! :yes::-p

Tématické fráze:
drůbeží játra, pečená játra, drůbeží játra recepty, pečená drůbeží játra, pečená drůbeží játra, drůbeží játra recept, pečené játra, recepty drůbeží játra, recepty z drůbežích jater, recept na drůbeží játra, pečená kachní játra, recepty na drubezi jatra, pečená drůbeží kuřecí játra, recept jatra, pečená játra recept, jatra pecena, drubezi jatra pecena, recept drůbeží játra, pečená kuřecí játra, játra recepty

Suroviny:
játra drůbeží, koření grilovací, strouhanka, játra

Přidat fotografie receptu