Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Jedno bramborové kynuté těsto a dvě varianty tepelné úpravy. Brambora v těstě dodává kyprost, vláčnost a také prodlužuje trvanlivost. Koblížky tak budou jako čerstvé i druhý den. Uvnitř navíc najdete výbornou náplň z povidel a strouhaného perníku.

Hodnocení receptu je 4,6 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min + vaření brambor a doby kynutí

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, + vaření brambor a doby kynutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 455 kJ /
2 738 kcal
Bílkoviny89,66 g
Tuky25,59 g
Vláknina24,96 g
Cholesterol 533 mg
Sodík 1,93 g
Sůl4,67 g
Sacharidy514,36 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce den předem, necháme vychladnout a oloupeme. Krok 2: Jako první připravíme omládek z vlažného mléka, cukru a droždí. Smícháme všechny suroviny a necháme v teple vzejít asi 20 minut. Krok 3: Do mísy dáme předem uvařené a již oloupané a najemno nastrouhané brambory, prosátou mouku a zbytek surovin, včetně vzešlého omládku. Vymícháme těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Je dobré těsto po vykynutí ještě jednou promísit a dát znovu kynout. Krok 4: Mezitím smícháme povidla se strouhaným perníkem, skořicí a trochou cukru. Krok 5: Po vykynutí těsta z něj odkrajujeme lžící kousky. Na pomoučeném vále každý prsty roztáhneme. Těsto je díky bramborám lepivější, tak je třeba podsypávat moukou. Každý kousek naplníme připravenými povidly a zabalíme. Necháme ještě chvíli vykynout. Krok 6: Koblížky můžeme usmažit na oleji nebo upéct v troubě. Zvolíme-li pečení, je dobré je hned po vytažení z trouby pomazat rozpuštěným máslem s rumem. Pečeme na 180 °C asi 30 minut do zlatova. Krok 7: V opačném případě smažíme v rozehřátem oleji do zlatova z obou stran. Po usmažení necháme okapat na papírovém ubrousku.

TIP: Snadné smažení koblih

Zveřejněno 14. 11. 2015

Poznámka autorky mika59

Na fotkách je vidět rozdíl smažených a pečených, ale obojí jsou jako peříčko.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAl2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PAl2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

:-)<3 vypadají nádherně :-K

janina3365: Moc si vážím krásné pochvaly, děkuji ;-):-K:-K

Právě jsem dopekla koblihy v troubě, jsou výborné. :yes: Přidávám zasloužený bodík a doporučuji.

aghatte:;-)Danca:;-)Jana Remkova:;-)mysulka:;-)Holky díky vám :-K

Obdivuhodné, domácí koblihy většinou nedopadnou dobře, tyto jsou ovšem přímo výstavní. Dělat je nebudu, to by mě zabilo, ale rozhodně si zaslouží:yes::yes:

Líbí MOC!:-p:yes:

:-O:yes::yes::yes:

:-p:yes: mňam, ty jsou :yes::yes:

Tématické fráze:
bramborové těsto pečené, bramborové koblihy, bramborové těsto v troubě, pečené bramborové těsto, recept na smažené koblihy z bramborového těsta, koblihy z brambor, smažené koblihy s bramborem, í koblihy, pečené smažené, recept na bramborové koblihy, kynuté smaženky, bramborové těsto pečené v troubě, domaci koblihy s bramborem, smažené domácí koblihy výborné videorecept, recept koblihy v v troubě, recept na bramborové těsto pečené v troubě, kynuté koblyhy, koblihy v troubě, pečené filé v trubě, koblihy z bramborového těsta

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, brambory, vejce, cukr moučkový, majonéza, rum, sůl, kůra citronová, mléko, cukr, droždí, povidla švestková, perník na strouhání, skořice, cukr, olej, máslo, rum

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu