Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí roládky s mletou náplní a vinnou vůní

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 332 kJ /
1 035 kcal
Bílkoviny83,95 g
Tuky50,66 g
Vláknina14,55 g
Cholesterol 260 mg
Sodík 1,47 g
Sůl3,40 g
Sacharidy30,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a opepříme - okraje nenařezáváme. Mleté maso si v misce pečlivě smícháme s vínem, jemně nakrájenou cibulí a česnekem, kořením a troškou čerstvého tymiánu. Na připravené plátky masa si poklademe náplň, rozetřeme po celé ploše a pevně zavineme. Rolky převážeme nití. Krok 2: V kastrolu si rozehřejeme tuk, vsypeme na jemno nakrájenou cibuli a restujeme jí dozlatova. Pak vložíme nakrájený špek, připravené rolky a ty opečeme ze všech stran (pozor aby se nespálila cibulka). Krok 3: Pak rolky do 2/3 výšky masa, podlijeme vroucí vodou. Základ zlehka osolíme, přidáme podrcené jalovčinky, kastrol přiklopíme poklicí a rolky dusíme do měkka. Dle potřeby lehce podlijeme. Krok 4: Měkké maso vyjmeme a šťávu zahustíme buď jíškou, nebo moukou rozmíchanou ve vodě. Necháme asi 10 minut provářet a pak šťávu přepasírujeme přes jemný cedník. Krok 5: Pak přidáme asi 1 dcl vína a necháme provářet, aby nám na hladině vznikl tzv. glanc (tuk). Roládky zbavíme nití, ohřejeme ve vzniklé šťávě a pak krájíme na plátky. Krok 6: Podáváme s houskovým knedlíkem a červeným zelím, nebo s bramborovými knedlíky a špenátem.

Zveřejněno 9. 10. 2010

Poznámka autorky mirca75

Roládky jsem zkombinovala ze surovin, které jsem měla doma po ruce. Nechtělo se mi dělat nic moc složitého a tak jsem udělala tuto úpravu a vzniklo výborné jídlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOol

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOol

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Ty vypadají luxusně:yes::-p Nějak mi unikly, ale řadím do oblíbených:-)

:-p tohle mi úplně uteklo+:yes::-K

Děkuju vám za milá slova:-K. Budu moc ráda, pokud někdo vyzkoušíte a dáte vědět....;-). Pajajo:-) já měla plátky z předního a byly výborné:-p.

Miru, máš pravdu, vzniklo výborné jídlo! Moc pěkný recept, už ukládám, až se dostanu do svého oblíbeného řeznictví, jdu po hovězím. :-p:yes: +10

mirco - veliká krása, recept i fotky:yes::-)+

Úžasné, Mirčo!:-8Recept i fotečky:-K:yes::yes:+

Moc hezký recept:yes:

Mirčk, to je fakt paráda:yes:+5

no to je krása:yes::yes::yes::yes:jsi šikulka:yes:

Miruš, takhle vznikají ty nejlepší a nejvíc dobrá jídla-potvrzuji ze zkušenosti:-! Dávám 4.bod:yes:

mirco, nádhera, chuťově i vzhledově :yes:...u tebe ovšem nic překvapujícího ;-) ukládám a posílám +:yes:

:yes::yes:...Mirco vypadají bezvadně a určitě i tak chutnají....:-)

Krása nebeská ;-);-);-)

Tématické fráze:
hovězí roládky, recept na hovězí rolády, hovězí roládky recept, roládky z tortily, výborná hovězí roláda, roláda z mletého masa s náplní, recepty hovězí rolády, roláda z mletého hovězího masa, hovězí roláda, hovězí rolady, hovězí rolády recepty, recept na hovezi roladu, roláda z hovězího masa, výborné hovězi, vyborne roladky, recepty na hovězí roládu, recepty hovězí roládky, výborné hovězí maso, hovězí rolky se špenátem, náplň z mletého masa

Suroviny:
plátek hovězí, maso mleté míchané, víno bílé suché, víno, cibule, paprika sušená sladká, koření grilovací, kmín drcený, sůl, pepř bílý mletý, česnek, tymián čerstvý, olej, cibule, špek, voda, jalovec, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu