Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové závitky s kysaným zelím a řepou pečenou ve smetaně

Hodnocení receptu je 4,8 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie933 kJ /
223 kcal
Bílkoviny4,43 g
Tuky18,56 g
Vláknina2,06 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,50 g
Sacharidy9,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici tence naklepeme, osolíme, opepříme, z vnitřní strany potřeme hořčicí, poklademe zelím, do středu dáme podélně rozkrojenou klobásu, svineme do roládek a sepneme párátkem. Krok 2: Roládky ze všech stran opečeme na rozehřátém oleji, podlijeme vodou a na 190 stupňů pečeme v rozehřáté troubě asi 2 hodiny. Během pečení podléváme, podle potřeby přidáme trochu vody. Krok 3: Řepu oloupeme a nakrájíme na plátky asi 1/2 cm. Dáme ji do misky, pokapeme olivovým olejem, přidáme utřený česnek, nasekaný rozmarýn, lžičku hořčice, osolíme, opepříme. Necháme odležet aspoň 1 hodinu. Krok 4: Pak plátky naskládáme do pečící misky. Do poloviny kelímku smetany přidáme vegetu, promícháme a zalijeme řepu. Krok 5: Pečeme v předehřáté troubě asi 60 minut na 190-200 stupňů.

Zveřejněno 11. 11. 2015

Poznámka autorky JanaDorazinova

Jakákoliv podobnost s tímto receptem je čistě náhodná. Je to můj experiment :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/okKA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/okKA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Právě jsme dojedli, velká pochvala, jen jsme si říkali, ze priste dáme místo klasické klobasy raději vinnou. Ta nebude v jídle tak dominantní. ;-):yes:

Vynikající! Vařila jsem na chatě, kde máme jen remosku, proto jsem změnila pracovní proces. V remosce jsem upekla s masem i pár na čtvrtky nakrájených brambor a řepu tam přidala později, zabalenou v pečícím papíře. Použila jsem již předvařenou. Moc nám to chutnalo a takto připravenou řepu zařadím do stálejšího jídelníčku. :-)Díky

<3:-K:-K:yes::yes::yes:

dáša: To mne moc těší :-)

tak tohle je neskutečná mňamka :-) teď jsem zkoušela udělat na zítřejší oběd - ochutnali jsme a měli jsme co dělat, aby jsme to nezbaštili celé hned :-)

mekkejla:;-)

Tak řepu jsme si dali o víkendu k pečenému kuřeti s bramborovou kaší a bylo to výborné!:yes: Moc díky za recept! :-K

To je naprostý luxus :-K

Danca:;-) že jo :-)

Jani, ta řepa nemá chybu!!! A klidně si ji dám bez masa..:-p:-p:yes: :-K

mysulka:;-)

:yes: moc pěkné:-p:-K

Jani jako vždy :yes::yes::yes:

Děkuji :-)

:-p:yes::-K

Tématické fráze:
vepřové závitky se zelím, vepřový závitek s kysaným zelím, veprova krkovyce pečena s kysanym zelím, vepřova roláda s kysaným zelím, závitky se zelím, vepřové roládky s kysaným zelím, vepřové závitky z krkovice, krkovička se zelím a červenou řepou, závitky plněné červeným kysaným zelím, zavitek s repou, závitky s červenou řepou, pečené vepřové závitky, vepřové závitky se zelím video

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí kysané, klobása, hořčice, sůl, pepř, olej, řepa červená, smetana, rozmarýn, vegeta, česnek, hořčice, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu