Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s pomerančovou vůní

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaill Kaill

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie344 kJ /
82 kcal
Bílkoviny2,82 g
Tuky0,44 g
Vláknina8,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 10 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí čtvrtky omyjeme, osolíme a lehounce opepříme, vložíme do kastrolu nebo pekáčku s pokličkou. Z pomeranče i citronu lehce ostrouháme kůru, obojí důkladně oloupeme a nastrouhanou kůru i dužinu vložíme ke kuřecímu masu, přidáme 3 hřebíčky a 3 kuličky nového koření. Krok 2: Velmi lehce podlijeme (cca 2 dl vody) přiklopíme a pod poklicí pečeme v troubě při 180°C asi 75 minut. Na dalších 15 minut poklici sundáme a stáhneme na vypečení šťávy a kůrčičku asi na 170°C.

Zveřejněno 21. 11. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s pomerančovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoE5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s pomerančovou vůní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GoE5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Jo jasně ....no nic Pavle ...díky ti moc ...recept je to bombovej ..jak už sem psal... ta chyba byla asi v tom, že jsem to natrhal na měsíčky ...příště to udělám jak píšeš.....měj se fajn,

gillan63: jen oloupám a dám celé, aby to právě nepustilo tolik chuti, možná to bylo v tom ??:-K

Pavle ještě se chci optat ....dáváš tam ten citron a pomeranč oloupanej celej... nebo to natrháš na měsíčky ?

gillan63: Zdravím, každému chutná něco :-p já naopak dávám spíš citron a vynechávám pomeranč, dělám to v jiném receptu s rozmarýnem, tymiánem a česnekem, kde dávám dva celé citrony dovnitř kuřete... ale věřím že ne každému tato chuť přijde příjemná .. přeji krásný den a mlasné jazýčky

Tak jsem dělal dnes k obědu přesně podle receptu a myslim si ,že kdyby tam byl jen kousek toho citronu a ne celej tak to bude lepší .....sice se snědlo všechno, ale ten citron přebil chuť uplně všeho ....takže příště zkusim toho citronu jen kousek a víc pomeranče... Ale tim nechci shazovat tento recept ...příště se polepším a bude to mňamka. Díky Pavle.

robievala som kura na pomarancoch...a skoda, ze ho z nejakeho dovodu prestal moj manzel mat rad. Ale keby tu bola taka chocolate...ta jedla s ovocim miluje..ta by Vas pochvalila

Tématické fráze:
kure s kapustou a pomeranče, kuře na pomerančích francie, dušené kuře s citrusy a olivami, dušené kuře s citrusy a olivami

Suroviny:
cuketa, kapusta, cibulka zelená, cibule červená, česnek, kurkuma, zázvor, chilli paprika čerstvá, koření nové koření mleté, smetana ke šlehání, sůl, olej olivový, klobása

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu