Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tofu na paprice

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tenebres Tenebres

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 049 kJ /
251 kcal
Bílkoviny5,60 g
Tuky22,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy7,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tofu nakrájíme na menší kostičky, dáme do misky, posypeme bylinkovou solí, pepřem, trochou mletého kmínu, špetkou provensálského koření, pálivou a sladkou paprikou a zalejeme sojovou omáčkou (asi 2 lžíce - zbytek dolejeme vodou tak, aby tofu bylo ponořené). Necháme v lednici odležet alespon půl hodiny. Krok 2: V hrnci si rozehřejeme trochu másla, přidáme tofu (spolu s trochou marinády - zbytek vylijeme) a opečeme. Podlijeme vodou, přivedeme k varu a přidáme 1/2 zel. bujonu. Krok 3: Necháme povařit, mezitím smícháme kys. smetanu s moukou (cca lžíce - záleží i na hustotě smetany)a přidáme do hrnce. (Pokud by chuť byla stále "vodová" klidně přidáme smetanu). Krok 4: Přisypeme sladkou papriku, trochu pálivé a trochu pepře (ostřejší je lepší), popř. i sůl. Krok 5: Necháme trochu povařit, pokud je omáčka stále řídká, pak vaříme trochu déle (vyvaří se část vody) nebo můžeme přimíchat ještě trochu jíšky (stačí mouka rozmíchaná v malém množství vody). Můžeme podávat s knedlíkem, těstovinami nebo rýží.

Zveřejněno 15. 10. 2010

Poznámka autorky Tenebres

Recept mám od kamarádky, která mi řekla: "Pokud chceš ochutnat tofu, dám ti recept, díky kterému si ho rovnou zamiluješ ;)"

A musím uznat, že mi to chutnalo dokonce mnohem víc, než opravdové kuře na paprice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2El

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tofu na paprice

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g2El

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Skvělé jídlo, moc jsem si pochutnala :-))

Tofu jím dost často v různých úpravách, jsem zvědavá jak dopadne tato, každopádně to vypadá dobře. Dávám bod :-)

Klariska - to by šlo určitě taky, ale bylo by to podle mě zbytečně mastné, nemám to ráda ;-)

To je pěkný recept, ukládám, čas od času si tofu dáváme, tohle bude zase něco jiného :-p:yes:

Tenebres:-) tofu mám moc ráda, ale většinou si ho připravuji ve formě "minutky". S omáčkou a ještě ke všemu na paprice, by mě nenapadlo. Mám ho tak nějak spojený s ditnější úpravou (zelenina, rýže,..), tak snad proto. Tohle zkusím - i když klasické kuře mi to nenahradí:-8;-) - jen ml. papriku přidám už při restování tofu. Víc mi tak chutná a i se díky tomu krásně rozvoní;-).

Marinovala bych ne ve vodě, ale ve dvou třech lžících oleje, myslím si, že se v něm koření více rozleží. Jinak výtečný recept, sbíhají se mi sliny. Určitě brzy zkusím :yes::-K.

Tématické fráze:
uprava tofu, příprava tofu, tofu recepty, tofu a jeho úprava, kuře s tofu, tofu s těstovinami, jak dlouho vařit tofu, naložení tofu, recepty z tofu, jak se vaří tofu, tofu úprava, tofu, jak dlouho se vaří tofu, recept tofu, jak dlouho se vaří tofu, smetanové rizoto s tofu, tofu paštika, paštika z tofu, bezmasá jídla recepty, recepty na kuře s tofu

Suroviny:
tofu natural, smetana zakysaná, máslo, mouka hladká, omáčka sojová, bujón zeleninový, paprika sušená pálivá, paprika sušená sladká, koření provensálské, sůl bylinková, pepř, kmín drcený

Přidat fotografie receptu