Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Babiččiny plněné rohlíčky

Foukané rohlíčky pekly už naše babičky, protože moc dobře věděly, že udělají na vánočním stole nemalou službu. Ořechové těsto, které se vám rozplyne na jazyku je doplněno jemným krémem. U jednoho kousku určitě nezůstanete.

Hodnocení receptu je 4,8 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bahula Bahula

Středně náročný

Doba přípravy 105 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 15 min

105 min (90 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 696 kJ /
4 707 kcal
Bílkoviny66,68 g
Tuky272,58 g
Vláknina18,95 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 352 mg
Sůl0,87 g
Sacharidy487,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto ze všech uvedených surovin. Těsto necháme v chladnu odpočinout. Krok 2: Těsto rozdělíme na menší kousky a vtlačíme je do formiček na rohlíčky. Formičky nevymazáváme, mezi jednotlivým plněním je stačí vytřít papírovou utěrkou. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 170-180 °C zhruba 8 minut. Krok 4: Po upečení rohlíčky necháme chvíli vychladnout a poté je lehce vyjmeme z formiček. Krok 5: Připravíme krém. Nad parou ušleháme vejce s cukrem. Krok 6: Máslo utřeme, přidáme vejce s cukrem a promícháme. Krok 7: Krém plníme do cukrářského sáčku. Jednotlivé rohlíčky slepujeme krémem. Špičky rohlíčků namáčíme v čokoládě.

TIP: Jak zpracovat ořechy

Zveřejněno 18. 12. 2011

Poznámka autorky Bahula

Máslový krém:http://www.toprecepty.cz/recept/24249-maslovy-krem...

Zdroj: Mám téměř totožný recept po babičce pouze se do těsta dává méně tuku. Těsto bylo křehké, ale při vyklápění se rohlíčky často lámaly. Tento recept jsem před několika lety našla na stránkách

http://www.cukrovi.kvalitne.cz/

Je naprosto skvělý, rohlíčky se nelámou a krásně se vyklápí. Krém může být ořechový, kávový, čokoládový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny plněné rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmMg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Babiččiny plněné rohlíčky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZmMg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (58)

bohužel se musím přidat s negativním komentářem, těsto je strašně křehké, vyklopit z formiček šlo lehce, ale strašně se lámalo, 1/4 se rozlámala při vyndavání a druhá 1/4 při přendavání do krabice, stačilo, že rozhlíček neležel úplně rovně a již se rozlomil. Bohužel větší polovina skončila u našich pejsků v bříšku .-)

Bahula: Děkuji za odpověď. Rohlíčky jsou velice chutné a tak nevím jestli bude co plnit. Mám z receptu radost. Nahradil dva jiné, které jsem vyřadila.

Fikina: Dobře jste vtlačila těsto do formiček a správně pekla :-K :-K

Bahula: Dobrý den, dnes jsem dělala váš recept na babiččiny rohlíčky. Je výborný a krásně jdou vyklepat. Jen jsem se chtěla zeptat jestli je to náhoda nebo je to těstem, že se udělá prohlubeň jako na krém. Byla jsem překvapená. Pekla jsem na HV na 160 stupňů. Děkuji za odpověď.

Já když jsem je pekla, přesně podle receptu ,tak jsem nechala formičky hodně vychladnout , měla jsem silikon

Jana Elisabeth: zkuste část - tak 1/10 - másla nahradit sádlem, mělo by jít vyklopit bez problémů a na chuti se nepozná:-)

Chuťově vynikající<3, ale mám ten samý problém, který je zde již několikrát uveden - rohlíčky nešly vyklopit a lámaly se (mám vcelku cca polovinu dávky). Použila jsem máslo, vlašské ořechy a dávkování přesně dle receptu.;-(:-O. Zatím nemám odvahu zkusit je upéct znovu.:-(

dělala jsem letos na zkoušku, :-)chuťově vynikající, ale také problém dostat ven..:-((:-(( mám tak polovinu celých a polovinu polámaných.. :-p:-p

Jsou vynikající:-) Plnila jsem je krémem z pudingu, másla a rumu a rozplývají se na jazyku. Přidala jsem fotečku - nemám je vyfocené samostatně, tak jsem přidala fotku rohlíčků na tácku s dalším cukrovím (oříznout to nešlo).

Tyto rohlíčky jsem dělala na zkoušku před měsícem a měly úspěch, takže je budu zítra dělat znovu. :-)
Lenko, Verko-já jsem zvyklá formičky před pečením vysypat hl.moukou-na sucho bez vymazání- a super i bez toho se vyklápěly jedna radost. Posílám bodík k Vánocům. :yes:

Dělala jsem dnes poprvé, těsto bylo uleželé z předešlého dne. Ale ať jsem formičky vymazávala, či ne, prostě mi vůbec nešli z formiček;-(

Lenka: zdravim,mela jsem ten samy problem. Rohlíčky vubec nesly vyklepnout z formicek. Jsou velmi krehke a temer vsechny se rozlamaly,takze j pouziju jako drobky do naplni. Jinak chutove jsou vyborne,tak nevim kde byla chyba:-((

Já formičky normálně myju jarovou vodou. Před každým prvním pečení je nevytírám tukem, pouze vysypu hladkou moukou. Nikdy jsem neměla problém s vyklepnutím upečeného cukroví.

Když formičky po pečení umýváte v jarové vodě, musíte VŽDY při dalším pečení formičky lehce vytřít tukem (já vytírám troškou sádla), při další várce už stačí pouze papírovou utěrkou. Tuku opravdu trošku, protože jinak se po upečení rohlíčky drobí. Pokud po pečení formičky pouze vytíráte, tak vymazávat nemusíte.
Dále záleží z jakého tuku pečete. Letos jsem pekla ze Smetolu a naprosto bez problémů. Stává se mi, že Hera někdy zlobí, úplně nejlepší je máslo.

liliepnouci 6. 1. 2016 16:00
Dělám tyto rohlíčky z podobného těsta, ale peču je v silikonových formách z Tescomy a ty se opravdu nevymazávají. Peču i linecké košíčky v plechových formičkách a také je nikdy nevymazávám a jdou vyklopit bez problémů. Asi záleží na tom, zda jsou formičky tzv. "vypečené", z pevného plechu, v těstě zda je dostatek tuku a trouba pořádně rozehřátá.

liliepnouci: Na silikonové formy nedám dopustit, je to úplně jiný level a s vyklápěním nikdy nejsou žádné problémy!!!

Magdalena Sláviková: Na vymazávání formiček používám Omegu pro první várku, pak už není třeba. Vyklápí se krásně:-)

kveta.elesova@email.czDodrý den,každý rok peču tyto rohlíčky vždy šli nádherně ven,ele letos hrůza :-(nevím kde se stala chyba.Dala jsem letos HERU možná je to tím.Jinak rohlíčky jsou super.;-)

Nejlepší jsou silikonové formičky, vloni jsem si je s obavami koupila na rohlíčky, ořechy i pracny a nedám na ně dopustit. Po dopečení dám do myčky a mám klid.

elina:a to se potom peklo vyklopené z formiček na plechu???

Magdalena Sláviková 23. 11. 2015 22:10
mne to tiež neišlo vyklopiť a chyba bola v tom ,že formičky treba vymastiť bravčovou masťou ,nie olejom,žiadne chyba v múke to nebola poradila mi kuchárka.No každý mi povedal vymastiť tak som vymastila olejom ,nie je to správne treba masťou a idú krásne netreba ani vymúčiť ako niekto píče ,skratka bravčova masť a potom už len po každé natlačiť už nemastiť ,paráda same vyskakovali...

taky se mi stávalo že mi něco nešlo vyklopit,pak jsem někde četla dát přez formičku kousek potravinové folie,do toho dát těsto a pomocí folie vytáhnout.Dělám to teprv druhým rokem a je po problému a hlavně bez mytí formiček

Přidám svoji zkušenost... můj tatínek, vyučený cukrář, to dělal následovně: formičky opravdu podle možnosti nevymýval, ale ihned po vyklopení ještě teplé vytřel papírovým ubrouskem. Pokud přece jen došlo na mytí, pak bez odmašťovacích prostředků, jen horkou vodou. Potom je ještě mokré naskládal do hodně vyhřáté trouby, nechal je rozpálit a pak úplně vychladnout. Poté byly připravené k dalšímu použití. Dělám to stejně a cukroví jde vyklápět bez problémů ;-):-K

ivana vrbkova: Dle mého názoru a dle mých zkušeností hloupost, odjakživa já, moje maminka a i její maminka formičky vždy myjeme, normálně jarovou vodou a znovu opláchnout a nikdy nemáme problém s vyklápěním či s lámáním cukroví...

Při pečení ve formičkách se doporučuje trošku másla nahradit sádlem - na chuti to není cítit a vyklápí se báječně:-)

ivana vrbkova 10. 10. 2015 17:55
formicky na ořechy nikdy nemít vodou vzdy pouze vytrit papírovou uterkou.pak jdou vykloapět samy.

Ahoj :-) podle mé zkušenosti je lépe těsto určené do formiček zadělávat máslem. Vyklápějí se dobře. Pužijme - li rostlinný tuk, vyklopit nejdou, nebo se musí formičky vymastit... ;-)

Dominika:Minulý rok jsem řešila to samé u ořechů. Musela jsem je dolovat z formiček a letos jsem je vytřela trochou hery (na první várku) a pak už šly vyklápět pokaždé krásně.
Můžete zkusit i silikonovou formu, s tou je to úplná pohodička.

Jinak tento recept je vynikající, ořechy už z jiného dělat nebudu. Máslový krém je taky super i s trochou rumu :)

Tak vidim ze nazory jsou ruzne, bohuzel taky mi to nejde vyklopit...a kdyby vyklopit - nejde s tim udelat vubec nic, ve formicce to drzi jak prilepeny, musela jsem to vyskrabat...vykrajeny tvary se na plechu roztikaji, takze s tim opravdu neporidim, chtela jsem z toho aspon kolecka a udelat na tom treba indianky, ale s malinkeho kolecka je obri kaluz :( Skoda, protoze chutove je to opravdu vyborne...asi to bude moukou....:-//

Výborné...plnila jsem krémem ze salka a pekla v silikonové formě od Tescomy a vyklápění z formy bez potíží, šlo to samo.:yes: Podle toho jak mizí z dózy, budu dělat každý rok. Jen jsem místo perníkového koření, dala jen skořici. :yes::yes::yes:

S testem se pracovalo paradne, slo i dobre vyklopit z formicek, akorat je to strasne zdlouhave...staci i polovicni varka (mam cca 90rohlicku a pulka testa jeste v lednici)

Zrovna je peču;-)

Tématické fráze:
vanocni rohlicky plnene kremem, plnene rohlicky cukrovi, vánoční cukroví plněné rohlíčky, plněné rohlíčky, rohlíčky plněné krémem, vánoční plněné rohlíčky, plněné ořechové rohlíčky, rohlíčky do formiček, plněné rohlíčky krémem, plněné vánoční rohlíčky, cukroví plněné rohlíčky, vanoční cukroví rohlíčky s kremem, ořechové rohlíčky plněné krémem, vánoční rohlíčky s krémem, plněné rohlíčky s krémem, recept na plněné rohlíčky, plněné rohlíčky recept, plněné rohlíčky vánoční, babičiny rohlíčky, plněné čokoládové rohlíčky

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, ořechy nastrouhané, tuk, kůra citronová, koření do perníku, žloutek, vejce, cukr krupice, máslo, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu