Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nejjednodušší kokosky

Hodnocení receptu je 5,0 (173×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jafin

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Pokud existuje cukroví, které miluje snad každá návštěva, jsou to právě úžasně voňavé kokosky. Přitom stačí pouze tři suroviny, žádné složitosti. U tohoto receptu se ani nemusíte trápit se šleháním sněhu, kokosky upeče i začátečník.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 301 kJ /
2 223 kcal
Bílkoviny29,36 g
Tuky151,12 g
Vláknina26,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 255 mg
Sůl0,62 g
Sacharidy173,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Krok 2: Všechny suroviny v míse smícháme dohromady. Je-li těsto velmi suché, můžeme přidat ještě polovinu dalšího vejce. Krok 3: Na plechu tvoříme z těsta lžičkou malé hromádky. Krok 4: Kokosky pečeme v předem vyhřáté troubě na 150 °C do zrůžovění.

TIP: Jednoduché kokosky snadno a rychle

Zveřejněno 6. 6. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nejjednodušší kokosky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/41k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (245)

Nejlepší, takto je dělám už léta. Vůbec to není suché a není třeba přidávat vejce navíc. Já akorát mokrými rukami tvořím kuličky. Peču dorůžova. Dokud nevychladnou, rozpadají se, ale pak se zpevní a jsou měkké a nadýchané. Nemám ráda klasické suché kokosky, tyto jsou top. A ještě když se krémem přilepí na linecké kolečko nebo piškot a spodek namočí do čokolády 😋

Opravdu suché, i pro přidání dalšího vejce . Rozpadají se, nejsou šťavnaté

Zkusila jsem, také nevím čím to je ale těsto je hrozné, nedrží pohromadě a rozpadají se,po upečení hrozně suché, tak nevím, ale za mě :no:

Když je včas vyndate-jeste za ruzova;tak jsou naprosto vynikajici

sníst se to dá, ale pochutnat si na tom může jen někdo, kdo nikdy nejedl opravdovou kokosku. Protože s ní to nemá absolutně nic společné
:-((

Ahojky, holky, tak dneska jsem zkusila , do růžova, 25 min., přidala na radu zde píšících 1vejce, celkem tedy 3ks, lžíci oleje a citr. šťávu. Drží pohromadě a chladnou, tak uvidím. Hezké Vánoce 2017:-)

Nedoporučuji větší hnus jsem v životě nejedl je to tvrdé a vůbec nechutná jako kokosky
prostě poprvé a naposledy:-//

Honza: Tvrdé jsou pouze, pokud je necháte déle v troubě, když je vyndáte včas, jsou uvnitř vláčné. Tyto kokosky dělá moje babička, dělají je u nás v cukrárně a já je peču taky. Lepší kokosky neznám.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Super rychlé kokosky,udělám hned za chvilku:-K<3:-p

Pěkně napíču, dával jsem 2 vejce a vůbec to nedrží pohromadě, ve videu to vypadá jako by použili jenom 100g či ještě míň!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nastaveno mlékem snad to bude chutnat!!!

Pekne hnusny! Vzhledove vypadaji super, ale uplně se rozdrolej, takže se to nedá jíst :-// :no:

jsou super:yes:<3:-K dělávám,měkké,hned jsou fuč mezi prvními,tak dělám z trojté dávky:-Q:-p<3:yes::yes::-K:-K:-K:-K:-K

Jsou vynikjící, jiné už nedělám. Vždy se povedou.<3

Neviem,či je to kokosom,alebo cukrom,ale tento rok sa mi vobec nepodarili a to som musela dat az 4 vajíčka a aj tak sa rozpadajú.Minulý rok boli úplne perfektné.

Nedoporučuji.. Kokosky jsou vysušené.. Vůbec nechutnaji jako kokosky při kousnutí jsem měla pocit že jim jen suchej kokos... Takže já je vyhazuju a udělám jiné :no:
:-//

Jsou to opravdu lahodne a jednoduche kokosky. Jen ze zkusenosti (delam uz po seste) je potreba vychytat vlacnost testa. Uz se mi jednou take stalo, ze byly strasne tvrde. Podle potreby pridam jedno vejce a je to. Ono totiz pujde i o velikost vajec. Kdyz jsou male ,je dve vejce malo. Ale urcite bodik:-)

mischelinka mate pravdu pravě dělám a dala jsem 3 vejce,150 dkg cukru a třikrát lila olej, aby těsto trochu drželo

Právě jsem je dodělala.Nic horšího jsem v životě nedělala.Už to těsto bylo,divné,takové drolivé.a po upečení mám jen kokosovou drť.Tak teď přemýšlím co s tím.:-//:no:;-(

Delam kazdym rokem a super ???? namacim je do cokolady a vsem chutnaji

právě pecu tak jsem zvědavá :-)

Tak jsem je upekla a jsou výborné lepší než co jsem dělala včera ty byli jak placky :-D

jsou vynikající!! dělám druhým rokem a opět nezklamaly! :o))

Vím, že každá trouba je jiná, ale při jaké teplotě to pečete? Přibližně 100-120 stupňů, nebo jenom sušíte tak nějak kolem 80-90, díky za info.:-)

Tak uz jsou v troube

:yes::yes::yes:

:yes:

Martina Šínová 3. 12. 2016 20:20
už jsou v troubě jsem strašně zvědává mám zkušenosti z jednoduchých receptu většinou nestojí za nic no uvidíme dála jsem za názory ostátních:-D

:yes:

velice jednoduchý recept,určitě vyzkouším:yes:

Kokosky jsou moc dobré, upekla jsem dvě velikosti, menší budu dělat jako cukroví na vánoce a větší jako běžný dezert. Vynikající a skoro bez práce.:yes: Přidávám bodík.

Pavla :nemela jste mala vajicka? Taky se mi testo drolilo, tsk jsem pridala jeste jedno vejce a dobry

Kokosky jsou vynikající.dělala jsem je kamarádce k narozeninám.nahradila jsem bílý moučkový cukr , za třtinový cukr krystal, a podařily se skvěle.už je vkládám do parádní krabičky a ponesu dárek.tak doufám, že udělají radost.mě už udělaly :)

Koždoň Jiří 16. 12. 2015 19:48
nejlepší jaké znám.

Kokosky jsou naprosto luxusní :-)) Dnes jsem je dělala z jedné dávky, byly tak dobré, že jsem udělala ještě z dalších dvou dávek. Moc děkuji autorce receptu za zveřejnění :yes:

právě jsem je dodělala / dělala poprvé /
opravdu jednoduché, nerozpadají se po upečení, chuťově dobré
pekla pomalu na 110-120 stupňů asi hodinku, poté přidala teplotu na 150 stupňů a dokončila do zrůžovění

jinak těsto je sypké, lepkavé, do skleničky jsem di dala studenou vodu , vždy namočila kávovou lžičku, nabrala trošku těsta a druhou rukou uplácla, aby se dala k sobě a šup na pečící papír

mohu jen a jen doporučit:-))

Dobrý večer, mám problém těsto se mi rozpadá kuličky se vždy rozpadnou.Jsem už zoufalaá :-( poradí někdo?;-(

Pavla : Mě to také přišlo málo tak jsem přidal trochu oleje. ;-)

Zobrazit starší odpověď

Jsou jednoduché a rychlé,ale už bych je nedělala, nechutnají mi,lepší jsou klasické:-(

Marta Šmilňáková 11. 12. 2015 15:24
Sú vynikajúce a môžu ich konzumovať aj bezlepkári!!!:-p

Tak dnes poprvé ozkoušeno,přečteny všechny diskuse a suprový výsledek:k základnímu receptu přidáno trochu citr.šťávy a rumu a půl sáčku van.cukru.Kuličky uváleny v ruce.Péci-sušiti na 130 stupňů téměř hodinu.Sledovat barvu kokosek a postupně vyndávat z trouby-některá je menší-vyndat dříve.Výsledek skvělý,navrchu křupavé a uvnitř vláčné.Kokosky zůstaly ve stejné podobě,v jaké šly do trouby.Později ještě pokapu čokoládou.Dobrou chuť a díky za skvělý recept :-p

Rychlé, skvělé, nemají chybu! Použila jsem kokos Poex Vel.Mez., co mají v Kauflandu, pekla uprostřed trouby (konvenční pečení bez vzduchu, spodní i horní ) 30 minut na 100°C a pak jsem zesílila na 180°C a hlidala barvu. Po vytažení jsem okamžitě předělala na hlubší plech a zakryla fólií do vychladnutí. Tím neztratily vlhkost a neztvrdly. Povrchová křupavost zůstala.
:-K:-K:-K Ukládám, dávám bod a sdílím :yes: víc chvály prokázat nemohu. :-K

Jaroslava 5. 12. 2015 10:22
jamarela:já nepoužívám žádné formičky,prostě dělám kuličky a jsou moc hezké a nemluvím o tom že jsou dobré:yes:

evina57:

Dávám bodík :yes::-8 jsou fakt žrasooo :-p;-):-8:-D:-D:-*:-K

jamarela: taky je nemám malé- použila jsem sběračku na sosík - průměr 4cm-- i druhý pokus (salko s kokosem ) dopadl na 1* --- vim že klasické z bílků jsou výborné,ale nevydržím stát 10min u šlehání a tyto recepty jsou jednoduché a výsledek mňamka :-)

zrovna je peču, tak jsem zvědavá......použila jsem jako formičku pomůcku na oddělení žloutků a bílků, jsou trochu větší, ale neva, hlavně aby se nerozpadly..

Kokosky miluji,ale nevím proč nikdy nedělala - před týdnem jsem zkusila tento recept a před manželem zachránila jen deset. Teď jako pokus šly do trouby další,ale smíchané salko s kokosem tak jsem zvědavá jak dopadnou - zatím to vypadá dobře- peču na 145 stupňů,tvar drží-tak snad- na chuť musím počkat :-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kokosky hned měkké, kokosky z bílků hned měkké, nejlepsi kokosky, nejlepsi recept na kokosky, kokosky z bílků měkké, jednoduche kokosky, kokosky z bílků, vánoční cukroví kokosky, kokosky cukroví, cukroví kokosky, dobré kokosky, rychle kokosky, vánoční kokosky, nejlepší kokosky recept, koksky, kokosky-recept, kokosky jednoduche, recepty na vánoční cukroví kokosky, rychlé kokosky z bílků, vanocni cukrovi recepty kokosky

Suroviny:
kokos strouhaný, cukr moučkový, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu