Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Hodnocení receptu je 5,0 (287×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Pokud stále přemýšlíte, jakým moučníkem překvapit návštěvu, nechte se inspirovat pokladem našich babiček, které připravovaly neodolatelné šlehačkové rohlíčky. S vláčným těstem se velmi dobře pracuje a naplnit ho můžete jak nasladko, tak naslano.

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Z mouky, Hery, šlehačky, špetky soli a vejce vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílků. Krok 3: Z každého dílku vyválíme kolo a to nakrájíme na 8 dílků. Krok 4: Na širší část dílku položíme náplň a zarolujeme. Krok 5: Rozložíme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme zhruba 15 minut do zrůžovění.

Zveřejněno 28. 1. 2010

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj - Právo

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rohlíčky ze šlehačkového těsta

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYj2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (443)

Bylo to super ????

Také jsem přidala více mouky. A pak se skvěle pracovalo. Děkuji za recept.

:-)<3:yes::-K

Recept je naprosto výborný, dělám přesně podle receptu, aby se těsto nelepilo, máslo musí být pouze "povolené", ne rozpuštěné. Těsto dělím na 6 dílů a plním pouze ořechovou nádivkou. 150g ořechů, 150g cukru, 1 bílek a rum. Mamka měla narozeniny, tak jsem je v pátek dělala ze třech dávek. Chybělo <3

Přidala jsem mouku ,dost se to patlalo,ale pak pohoda. Plněné čokoládou a byly moc dobré.
Já už je ale asi dělat nebudu ,moje poctivá, tříměsíční dieta je v čudu ,odolat se prostě nedalo ,ach jo

Super těsto

:yes:

Jsou výborné, jen přidávám o něco víc mouky. :-8

Dobry, mel jsem je vetsi nez rohliky ze samosky a bacha potreba ten pevnej tvaroh jinak vam vetsina vytece ven XD

Vlada@50: děkuji :-)

Výborné rohlíčky, dnes obzvlášť vypečené=vynikající. :-):-)

Janičko dělala jsem tyto rohlíčky sladké s tvarohem a také naslano s goudou a šunkou. Obojí jsou skvělé , přidala jsem 2 fota. :yes::yes:

RubyRom: Jéé, děkuji!! :-)

Právě jsem dopekla a jsou luxusní.:yes::yes::yes::yes:

mardosa: to mne moc těší :-)

Eliška Šulcová 23. 6. 2017 08:40
Rohlíčky jsem už dělala několikrát a dokonce ze dvou dávek po rohlíčkách se jen zapráčilo .Těsto jsem nechala uležet v ledničce do druhého dne a pracovalo se s ním výborně.Na jednu dávku jsem přidala o 100g mouky víc a byly super.:-):-):-):yes::yes:

strašně se mi s tím těstem pracovalo, patrně jej budu muset dát příště do ledničky a nebo na chvíli do mrazáku. Al:-(e asi to už dělat nebudu ... měla jsem trpělivost pouze se 3 díly, dva jsem dala na mrazák... uvidíme zda se mi bude chtít k tomu vracet

1974andrea: To je ono, jen dávám o 100 g mouky víc. Recept jsem už vložila, vyzkoušejte, řezy jsou moc dobré.

Zobrazit 5 starších odpovědí

Ahojky, mám zcela totožný recept již přes dvacet let od kamarádky, ale liší se v konečném ochucení - po vyndání z trouby ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, v němž jsme rozmíchali jeden vanilkový... ;-) :yes:

Dája: Samozřejmě, i to je možné :-8

Prosím vás na kolik stupnů to pečete a asi jak dlouho děkuji:-)

to cesto je v podstate bez chuti , ale s naplnou su uzasne, chrumkave a chutne a este napr. s lekvarom vydrzia naozaj dlho, teda az ich nezjete:-)

Pro me je testo je bez chuti. Zarazuji mezi prumer. :-(

Monika: Samozřejmě, že je těsto bez chuti. Ale chuť dodá náplň, ať sladká nebo slaná!

Zobrazit 3 starší odpovědi

Vypadají nádherně:-K-určitě vyzkouším:yes:

Didi - ano je to smetana ke šlehání

Můžu se prosím zeptat co znamená pojem šlehačka? :-D je to smetana ke šlehání, která se vyšlehá? :D Omlouvám se za takový dotaz, ale fakt nevím :( :D

Lenka Hirslová 18. 7. 2016 13:20
Děkuji, děkuji, děkuji , tento recept mi před mnoha lety někam zabloudil a nikde jsem ho nemohla sehnat .

Lenka Hirslová: Tak to mne těší, že ho můžete zrealizovat :-)

Dělám je léta. V poslední době jsem místo šlehačky začala dávat kysanou smetanu a jsou křehčí a chutnější. Není to můj výmysl, ale výborné kuchařky Čiriny, která vařila a pekla Havlovi:-)

Boba: To nie je výmysel ani Čiriny, kyslá smotana sa u nás dáva do cesta oddávna. Ostatne, ona sama udáva, že vychádza z maďarskej, českej a slovenskej kuchyne. Takže neprisudzovala by som vychytávky žiadnemu kuchárovi či zberateľovi receptov, vždy pred ním to vymysleli bežní ľudia.;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

:-!OK

Jak zhruba dlouho se pečou ty rohlíčky? :-) Mám v plánu je tento týden dělat :yes:

Zuzka: :-8

Zobrazit 2 starší odpovědi

:-)dnes jsem je udělala znova:-*úžasné a jen se po nich zaprášilo:yes:moc děkuji za úžesný recept:-K:yes::yes::yes:

ladus31: Děkuji :-8

Jani, děkuji za recept! Jsou to nejlepší rohlíčky, jakou naše rodina jedla. :yes: Souhlasím ale s komentáři - poprvé jsem dělala těsto bez cukru a bylo to méně sladké. Pak jsem si ovšem vzpomněla na svoji starší sousedku, která je před léty dělávala a po upečení je obalovala v moučkovém cukru, v němž byl přimíchán vanilkový. Zkusila jsem a bomba ! <3

Dája: Tak to mám fakt radost!!! Tyhle rohlíčky jsou fakt skvělé :-) Děkuji :-)

Jaroslava Vlastníková 8. 6. 2016 15:51
Moc dobré.Jen se rozplynou na jazyku.Nemá to chybu.

Jaroslava Vlastníková: děkuji, to mne moc těší :-)

Zobrazit starší odpověď

<3 Těsto je výborné, ale pokud peču rohlíčky na sladko, přidávám do něj trochu cukru. I přes konečné pocukrování, to na mě bylo málo sladké. :yes:

Lehka.J@seznam.cz: Aha, no, asi to není problém, ale nám to tak stačilo :-)

Těsto dělám pouze z 350g mouky, Hery a kelímku šlehačky, vejce ani sůl nedávám. Pak rozdělím na 8 dílků a z každého dílku udělám 8 rohlíčků, takže 64 kusů z jedné várky, což je slušný počet :) Vajíčkem nepotírám, peču to rovnou a horké obaluji v cukru. U nás nejoblíbenější náplň je tvaroh a švestková povidla :)

mika59:Souhlasím:-K ,správná připomínka-je to rovněž rada mé babičky :-) a má to lepší chuť :yes::-K

Zobrazit 3 starší odpovědi

Moc dobré rohlíčky.:yes: Těsto se mi trochu lepilo, přidala jsem ještě trochu mouky a nakrájených 5 dílů dala na chvilku do lednice a bylo po problému. Do rohlíčků jsem udělala ořechovou náplň a některé naplnila marmeládou. Všem chutnalo.<3

:yes:

Zobrazit 3 starší odpovědi

Do těsta jsem dal margarin Stella cukrářská místo popisové Hery a bylo jedna báseň...:-p

Kokosovy Radce: Mám radost, že snad chutnaly i se stellou. Taky ji teď hodně používám :-);-)

Dělala jsem ořechové a super.:-) nestihli ani vychladnout a mám jich 5 v sobě:-D Je to mňamka:-) Půl jsem jich obalila v cukru půl ne:-) Nejdřív jsem myslela že to budou ošklivky, ale pečením se vytvarovali:-) :-D:-K

volantka: Jo, já a tvarování rohlíčků nejsme taky přátelé! :-D. Na tom zas až tak nezáleží, záleží na chuti :-p

tyto rohlíčky jsou rychlé a nejlepší s ořechovou nádivkou ale když se mi nechce rozválím rozválené dám na plech na pečící papír a rozkrájím:yes: na čtverečky, proužky upeče a pa každý dle libosti posype cukrem, máčí v čokoládě nebo na slano jako pikantní jednohubky česneková pomazánka , sýr ,salám

avorecuka:

Dnes jsem pekla.opravdu výborné těsto,nápln jsem dělala tvaroh ,povidla šiml

Iveta: Děkuji, to mne moc těší :-)

zlatovlaska:;-)

Naprosto vynikající rohlíčky.:-p S těstem se pracuje jedna báseň. Dělala jsem včera pro kolegy, mizí mi to před očima. Super recept :yes::-K

Mária:moc děkuji, to vždycky potěší:-))

Jana Remkova:dnes som robila tie rohlíčky, sú vnikajúce, ale nabudúce cesto rozdelím na viac bochníkov, aby boli rohlíky menšie.Ale musím povedať, že chutia vynikajúco, :-K

hosta: Néé, jsem ráda!! Nejsem tady non-stop, asi jsem přes ten blbý tablet klikla na nevhodného smajlíka :-D

Jana Remkova: promiň, vypadalo to, že Elča dost spěchá;-)

hosta:díky za záskok:-O;-)

Elča: kdyby se ti moc matlalo, přidej více mouky (přečti si komentáře):-)) - ať se povedou:yes:

hosta: Mooooooooooooooooc dík. Ještě za tak rychlou odpověd. :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

Elča: můžeš plnit čím chceš, tvarohová je asi nejjemnější (tvaroh, žloutek, cukr). Šlehačka (smetana ke šlehání) se přidává tekutá, nešlehá se.;-)

Jé, a šlehačku mám ušlehat z smetany ke šlehání? Pardon že vás tak obtěžuju, ale mám oslavu narozenin a chci aby se mi povedly. :-)

Prosím poradte, rohlíčky chci zítra dělat, ale nevím jak udělat tvarohovou nápln. Můžu je udělat i s povidlama?Předem děkuji. Už se těším. :-p

Franta02::-D:yes:

Je nezodpovědné dávat takové dobroty na veřejnost, nota bene s takovými fotografiemi.
Protože jsem si neostříhal pořádně nehty, tak mám kvůli Vám poškrábaný monitor, neboť po přečtení receptu jsem je při shlédnutí foteček chtěl okamžitě konzumovat :-)

Vynikající, jen se po nich zaprášilo. Budou u nás určitě často.:-p:-p:-p

Airin: Cokoliv!!! Určitě budou skvělé, snad to nebude moc vytíkat :-)

Zítra je budu péct opět, měli úspěch, ale tentokrát to bude opravdu hokus pokus-dcera má alergii na ořechy (a já bych tak ráda s tou ořechovou náplní). Takže do nich vyzkouším domácí nutelu?!?! Tak uvidíme. Radši budu dělat poloviční dávku a v záloze bude klasický štrůdl.:-?;-)

Lucie:Asi bude chyba jinde, jsou úúúúžasné.;-)

Lucie: jestli to nebude tím, že jste tam nacpala o třetinu mouky navíc

hana vlach: Moc děkuji :-)

Díky za recept, dnes jsem je upekla a jsou vynikající. Půl jsem naplnila tvarohem a půl povidly...mňam :-) :yes: Také jsem poslala bodík, díky a hezký večer.

Jana Remkova: Mnohokrat dekuji za odpoved ;-) ...

Jana Remkova: Mnohokrat dekuji za odpoved ;-) ...

laco239: Nejsem si jistá, jestli jsem je plnila mákem, ale jinak určitě mletý mák, cukr, citronová kůra, mohou být i hrozinky a trochu horkého mléka.;-)

Dobry den, mam na Vas dotaz...kdyz rohlicky plnite makem??? Jako mlety mak s mouck.cukrem ? Dekuji moc za odpoved.

Tak já to znám s kysanou smetanou - 3 hrnky hladké mouky +špetka prášku do pečiva +hrnek kysané smetany +250 g másla /Hery/. Ale ať je těsto ze sladké nebo kysané smetany, hlavně vám chci doporučit náplň:
1 dcl vody povařte s 200g cukru krystal a vsypte 200g mletých ořechů, promíchejte a dále už nevařte, přidejte skořici a nechte prochladnout. Těsto dělím na 4 díly, ty rozválím na 4 kola a to každé rozkrájím na 8 trojúhelníčků, takže budete mít 32 malých ořechových rohlíčků. Vynikajících!

skorice.vanilka: Skvělý nápad!!! Zkusím i koláče :-)

skorice.vanilka 4. 2. 2016 17:34
Mám podobný recept: 0,6 dkg hladké mouky, 1 a 1/2 kostky másla, 1 šlehačka 250 ml a špetička soli. Dělali jsme takto svatební koláčky. Vajíčkem jsme nepotírali, ale obalovali v moučkovém cukru. Snese to jakoukoliv sladkou nádivku. Jsou k jídlu ihned, netvrdnou a kdyby se rychlke nesnědly, vydržely by i víc nežli měsíc.

Li.: Já Eviččino.

Irule: Ty ses rozhodla dnes vařit všechno podle mne? Děkuji!! I za krásné fotky :-)

Tak Jani, odzkoušeno s makovou náplní. Byly skvělé, určitě budu opakovat. Díky :yes::-p:-K

Lucie: Tenhle recept má 175 bodů. Myslíš, že kdyby byly bez chuti, někdo by je dělal??:-O

Lucie: Suché, když je tam na 400 g mouky celá šlehačka a celé máslo? Naopak, jsou výborné, jen strávník nesmí čekat, že se budou měkké jako kynuté rohlíčky. Pak může být opravdu zklamán. Je to spíše těsto jako na cukroví a rohlíčky je dobré nechat rozležet. ;-)

Nevím teda jestli jste banda lidí bez chuťových buněk, ale nejsou vůbec dobré, vždyt když je chcete spolknout, tak to musíte zapít jak jsou suché. Vůbec to není dobrý recept, krom toho té mouky je psáno málo, když jsem dělala těsto, pořád bylo řídké, takže jsem musela přidat ještě 150g mouky. Prostě to není dobré. Suché a nedobré...
:no: :-(( :-S

akna: Já dávám v alobalu, trochu cukru, podle chuti, mohou být i hrozinky :-)

akna: nejlepe ten v celofanu,rozhodne ne ve vanicce,ten tece! Rohlucky uz dle tohodle receptu jsem zkousela,jsou super!!! Plnim pudinkem,orechama nebo makem!

Prosím o radu jaký tvaroh do toho dát-jenom s cukrem ?

kulau:Jen jesli ma celsiusometru nemáš před číslem takové malé mínus!www.toprecepty.cz/images/design/smajlici/8.gif

Také je dělám a jsou super. Dovnitř se dá dát cokoli-tvaroh,ořechy,povidla,nutela.

Li.: Hmm, to není špatný nápad :-)

Tento recept mi přinesl před pár lety syn Adámek z družiny, pekly tehdy vánoční cukroví. Tohle těsto se totiž také náramně hodí k vykrajování, v troubě se nádherně nafoukne,po upečení pocukrovat vanil.a ml.cukrem. Vyzkoušejte, rozpouští se na jazyku, výtečné. A já mu říkám Adámkovo cukroví:-) .

Hana:Také je dělám - jsou výborné, vláčné a moc chutné ať s tvarohem, nebo ořechama:-p:yes::-p:-*:yes:

Tyhle rohlíčky dělám také,Dávám máslo a po upečení a mezi tím, ještě máslem potírám - jsou mňamozní:-*:yes::yes::-p:-p

kulau: No, není to normální. Mi se to nestalo a opravdu nevím, čím by to mohlo být. Zase se zeptám, jestli byla trouba dobře rozpálená??. Já teda peču většinou na 200 a více stupňů..

Je mozne ze i po 40minutach peceni je to testo uplne uvnitr rohlicku porad jakoby nedopocene? Pecu to na 190stupnich :-(

Alexandra:;-):yes:

Alexandra 16. 10. 2015 09:57
Vďaka za super recept. Dnes som ich robila prvý krát, ale určite nie posledný. Sú skvelé! :-) :yes:

Alean: Jsem moc ráda :-)

Včera jsem náhodně objevila tento recept a teď jsem ho vyzkoušela.Rohlíčky jsou výborné, jak tvarohové, tak salámové.Recept si zařazuji mezi své oblíbené.
Děkuji, je to mňamka:-):-p

samuelová helena: Mám velkou radost, děkuji :-)

samuelová helena 3. 10. 2015 17:58
jsou výborný , vyzkoušela jsem a měla uspěch:-)

katulinka1: děkuji :-)

Vyzkoušeno,byly vynikající, jen se zaprášilo. Děkuji za recept, dávám bodík :-8:-K

Svetlana: Já děkuji za vyzkoušení :-)

Jani dnes jsem pekla, včera na mně vykoukly v náhodných receptech. Takže v 19.30 jsem vytahovala druhý plech a v 21.30 jsem mladému vzala asi šest rohlíčků, ať si může vzít zítra na svačinu. Fakt výborné, rychlé. Dělala jsem s tvarohem, pár s nutelou a pár s jahodovým džemem. Dík za receptík :-) :yes::yes::yes:

Dajda::-D

Dajda::-D:-D:-D

Zdena: A co má být? To už si je my ostatní upéct nemůžeme? :-S

nic nového pod sluncem tchyně je peče už 30 let

katrrina: Že jo? :-)

Nejlepsi jake jsem kdy jedla. testo se nelepi a krasne se s nim pracuje. :-K Pridavam i fotku ;-)

Růžena Krytinářová:;-)

Růžena Krytinářová 6. 7. 2015 15:31
Rohlíčky byli výborné,jen se po nich zaprášilo:-))Příště bude muset být dvojitá dávka:yes:

Jana Mazurková 20. 4. 2015 16:43
mena30:já to dělám z těsta kynutého ,ale nenecháva se kynout

vyskusam napisem:yes:

Několikráte jsem četla, že těsto lepilo. Já dělám podobné bez vajíčka a 1šlehačku, i Hera nebo máslo a 2hrnky/ 250ml hladké mouky
tedy dohrmady 500ml mouky a špetku soli. Těsto po udělání lepí , nejde dobře válet , ale dělám si ho vždy večer a dám do lednice a druhý den peču. Po odležení jde válet jedna radost. V lednici vydrží i celý týden. tak vždy udělám jen jednu dávku nebo 2 a nebo jen jeden štrudl a další den další nebo za 2 dny. prostě to těsto mám na celý týden

irisek85: moje trouba peče naplno na 270°C, to už je na rohlíčky strašně moc - zkus je upéct na 190-200°C ;-)

irisek85: Já takové údaje většinou ani nedávám, protože každému peče trouba jinak. Troubu mívám většinou naplno a sleduji, jak pečivo vypadá

Tak já nevím, na kolik to mám péct a jak dlouho? Jsem myslela, že to tipnu, ale první várka je v troubě už 15 min a celkem nic se neděje :-S:-//

bubutop: Já děkuji!! :-)

Jana R.:Tak vyzkoušeno i z té lednice a jsou fakt výborné, naplnila jsem je jablkovo ořechovou nální, přidala jsem dvě fotky, díky:-K:yes:

bubutop: Určitě můžeš a jáse omlouvám, jsem na horách na cizím PC, takže neregistrovaná :-)

Ahoj Jani, dala jsem zasloužený bodík, jelikož slintám, jen na ně koukám a mám dotaz, může se těsto udělat den dopředu a nechat v lednici? Potřebuji je udělat na sobotu a všechno bych nestihla, díky moc :-):-K

hosta::-D:-D zrovna jsem tady byla, jinak nejsem i půl dne;-)

Jana Remkova Ty jsi jak vítr:-! - ještě jsem chtěla napsat, že zaokrouhluji:yes: na dechberoucích 150 bodů;-)

hosta:;-) díky moc :-)

Taky jednu fotku přidávám, je tu těch receptů hodně, přimkla jsem se k těm nejoblíbenějším. Těsto bez vajíčka, jinak stejné:-)).

Jana: Ano, kostičku, nebo 2 kostičky čokolády;-)

Prosím, když se dává čokoláda jako náplň, jak to mám udělat, dát tak dílek čokolády???? Děkuji.:-K

pajdule: Jéé, děkuji moc :-)

Dnes jsem dělala a jsou velice dobré,přidávám bodík:yes:

Arween: Moc děkuji!!! :-)

Rohlíčky teda vážně bombááá.:yes:
Nejlepší jsou čerstvé, s těstem se krásně pracuje. Jen příště buď musím ocukrovat tvaroh nebo dát jinou sladkou náplň. Ale všichni si je i tak strašně moc chválili.:-p
Přidávám bodík.

martiline: děkuji:-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
tvarohové rohlíčky ze šlehačky, šlehačkové těsto na šátečky, rohlicky, šlehačkové šátečky, šlehačkové ořechové rohlíčky, co dobrého a sladkého upéci, křehké šlehačkové rohlíčky, křehké šlehačkové těsto, testo na rohliky, rohlíčky s tvarohem, ořechové rohlíčky ze šlehačky, šátečky ze šlehačkového těsta, šlehačkové cukroví nejlepší, šlehačkové koláčky, šlehané těsto, svatomartinské rohlíčky video, šátečky ze šlehačky, ořechové rohlíčky se šlehačkou, šlehačkové rohlíčky s ořechy, slehackoverohlicky

Suroviny:
smetana ke šlehání, máslo, vejce, sůl, mouka hladká, tvaroh, ořechy, vejce

Přidat fotografie receptu