Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

Hodnocení receptu je 5,0 (73×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

suslajda suslajda

Snadný

Doba přípravy 200 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 180 min + marinování 24 hodin

200 min (20 min příprava + 180 min tepelná úprava, + marinování 24 hodin)

Pečené vepřové koleno je označováno jako jedno z našich národních jídel. Máme pro vás lahodný recept s pikantní marinádou a černým pivem. Příprava je sice zdlouhavější, ale odmění vás měkkým šťavnatým masem uvnitř s křupavou kůží na povrchu.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 434 kJ /
343 kcal
Bílkoviny5,28 g
Tuky3,54 g
Vláknina4,92 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,86 g
Sůl4,60 g
Sacharidy63,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a rozetřeme. Zázvor nakrájíme na proužky. Krok 2: V kastrůlku zahříváme pivo s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Přidáme česnek, nakrájený zázvor a na mírném ohni vaříme asi 8 minut. Krok 3: Dále přidáme kečup, hořčici a sójovou omáčku, řádně promícháme a ještě asi 5 minut za stálého míchání vaříme. Krok 4: Koleno na jedné straně nařízneme až ke kosti, dále nařezáváme kůži po celém obvodu kolena. Osolíme a snažíme se sůl vetřít do všech zářezů. Krok 5: Osolené koleno přendáme do mísy, potřeme marinádou a opět se snažíme ji co nejvíce vetřít do všech zářezů. Mísu přiklopíme a necháme 24 hodin v chladu marinovat. Krok 6: Koleno přendáme do pekáče, vytřeme veškerou marinádu, dáme do pekáče na koleno, podlijeme černým pivem. Krok 7: Vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a necháme asi 20 minut péct. Krok 8: Poté snížíme teplotu na 150°C a necháme za občasného podlití pivem, nebo přelévání výpekem, péct 2-3 hodiny. Krok 9: Podáváme s pečivem jak teplé, tak i studené a zapíjíme dobře vychlazeným pivečkem.

TIP: Oblíbené recepty s pivem

Zveřejněno 6. 12. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D29Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové koleno marinované a pak pečené v černém pivu

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/D29Y

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Martin.vlk: děkuji

Perfektní kolena, vždy se po nich jen zaprášilo:-) jednou jsem zkoušel i libovej bůček a byl taky super! Vřele doporučuji ;-)

Perfektní kolena, vždy se po nich jen zaprášilo:-) jednou jsem zkoušel i libovej bůček a byl taky super! Vřele doporučuji ;-)

kuchticka72: děkuji vám :-K

Recept je opravdu luxusní. Dala jsem o polovinu méně cukru a pekla na cca 190-200 zakryté asi tak dvě hodiny a potom odkryté na dopečení asi 3/4 hodinu. Pokud nepospícháte, můžete péct na nižší teplotu zakryté déle a potom zase dopéct kůrku. Určitě udělám znova!!!

děkuji za důvěru a těším se foto:-)

suslajda: Plec putovala zpátky do mrazáku, dnes ráno jsem poslala manžela pro koleno. Konečně se podařilo koleno koupit! Od pondělí neměli!
Tak jsem dala do pácu, a pác jsem trošku přisolila, v receptu sůl nemáš a sojovka a francouzská hořčice, jsou slané dost, ale pro sichr jsem sůl přidala i do pácu. Dala jsem to rovnou do pekáče, v kterém se to bude péct. Pivo sice černé, ale nic moc! Ani jsem nevěděla, že je tady na Slovensku,je tak malý sortiment černých piv! :-O A skočit si ke Flekům, je trošku z ruky!;-) Snad to dobře dopadne, zítra ráno strčím do trouby. Já budu mít skvělý oběd <3a ty fotku k receptu, slibuji.:-D

Uvařeno - upečeno již několikrát . Výborné , rodina jinak koleno nechce.

suslajda: Tak bezim vybrat z mrazaku plec.:-*Mimochodem,by me zajimalo, kde vzal ten kuchtik, ve videu tak tupy nuz, to nebyl profik.:-D:-D:-D

Určitě můžeš plec, nebála bych se ani libového boku :-K

suslajda: Nedalo by se použít jiné vepřové maso, už od pondělku nemají nikde koleno ? :-((

Naloženo a upečeno. Jen jsem pekla prvně s víkem, potom bez víka. Vynikající. Ďekuji za recept.

Naprosto luxusní:-) jen jsem obrátil postup nejdřív jsem to 3 hodiny pekl zakryté a potom jsem to dopekl odkryté, kvůli kůrčičce:)

Recept je super, jen jsem to pak pekl zakryté na 110 šest a půl hodiny a pak ještě půl hodiny na 180 odkryté. Dopadlo to snad ještě o fous líp. :-p

:-KVyzkouším....

koleno a pivo koupeno,zítra se dá marinovat a v sobotu bude perfektní večeře:-p

Miluška Pešková 26. 1. 2016 12:21
Právě jsem tento recept oběvila a už se těšín až kolínko udělám:-8

to musí být moc dobré:-p

Honza:děkuji za a jsem ráda, že chutnalo:-K

Udělal jsem podle receptu na Nový rok a opravdu vynikající.:-p

Katastrophe:já děkuji za vyzkoušení a jsem ráda , že rodině chutnalo;-):-K

Já sice koleno moc nemusím (jsem preparátor :-8 ), ale dělala jsem ho podle tohoto receptu už dvakrát a u rodiny se to vždy setkalo s úspěchem, takže děkuji za recept :yes:

martiline:Děkuji a moc mě těší, že vám chutnalo:-K:-K

:-) Chválím recept. Pečené kolínko dle tohoto receptu jsme měli dnes k obědu. Naložené bylo nakonec tedy 2 dny. Bylo vykostěné, takže mu stačilo péct dvě hodiny + půl hodiny pečení střídavě horkovzduch a gril. Masíčko se jen rozpadalo a rodina chválila a chválila :-) ... prý mám tlumočit velkou pochvalu i autorovi receptu. :-) K tomu chléb, dospělí vychlazené pivečko ... a ještě jsem umíchala křen, hot kečup a trošku hořčice :-) ...

jana:ne marinádu dáme do pekáče:-8

vytřít veškerou marinádu... tzn ... dát všechnu pryč?:-O

Pepe: :-O :-)) Na kůži z dobře upečeného kolena si pochutnám víc než na samotném mase:-p a vyhodit ji by mě ani nenapadlo.

Pepe::no::no: a co teprve taková husa pečená bez kůže....hi hi ...:-D

U nás sa na stastie koleno predáva ocistené (bez koze), co výrazne skracuje cas prípravy a nakoniec sa netreba namáhat z jej odstránením, pretoze aj tak je to len na vyhodenie.

toprecepty.cz:Sliny až na bradě,paráda-K:-K

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
pečené koleno na černém pivu, koleno na černém pivu, vepřové koleno na černém pivu, pečené vepřové koleno na černém pivu, vepřové koleno na pive, nejlepší pečené vepřové koleno marinované, marinovane veprove koleno, pecene koleno na cernem pive, pečené vepřové koleno na černém pivě, marinované pečené vepřové koleno, veprove koleno na cernem pive, naložené vepřové koleno, pečené koleno na pivu, veprové koleno, marinovane pečené koleno, koleno na cernem pive, pečene vepřove koleno na pivě, marinované koleno, pecené koleno na pivě, koleno na pivu

Suroviny:
koleno vepřové, sůl, pivo černé, pivo černé, cukr třtinový, zázvor čerstvý, kečup ostrý, omáčka sojová, hořčice dijonská, česnek

Přidat fotografie receptu