Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 035 kJ / 3 115 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,86 g |
Tuky | 70,19 g |
Vláknina | 19,20 g |
Cholesterol | 500 mg |
Sodík | 2,30 g |
Sůl | 5,63 g |
Sacharidy | 507,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do domácí pekárny dám mouku promíchanou s cukrem, droždím a solí.
Krok 2: Do vlažného mléka rozklepnu vejce, jeden žloutek a rozpuštěné máslo - rozkvedlám a naleju do směsi v domácí pekárně - dám na program "Kynuté těsto".
Krok 3: Ke konci hnětení přidám rozpuštěné sádlo. Pak nechám vykynout asi tak 30-40 minut.
Krok 4: Těsto vyválím na 0,5 cm a vykrajuji kolečka o průměru cca 8 cm. Do těch udělám závažíčkem důlek a vkládám do rozpáleného oleje důlkem dolů.
Krok 5: Vařečkou přitlačuju vdolek k pánvičce aby se nenafoukl a pak obrátím. Usmažené vdolky pokládám na tác s ubrouskem důlkem dolů.
Krok 6: Vychladlé vdolky potřu povidly s rumem (do středu) a kolem povidel zdobičkou zdobím tvarohovým krémem.
Krok 7: Pocukruju nakonec moučkovým cukrem.
Krok 8: Tvarohový krém:
Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).
Tvaroh, cukr, zakysanou smetanu se šlehačkou a ztužovač šlehačky dám do mísy a vyšlehám v krém (cca 5 minut - konzistence tak, aby s ním šlo zdobit).
Zveřejněno 25. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzWG
Moje poznámka
Bavorské vdolečky s tvarohovým krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OzWG
Nejnovější recepty
Domácí bylinkové tagliatelle
Přidáno před 1 hodinou
Turecká vejce
Přidáno před 6 hodinami
Pikantní květák se zastřenými vejci (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 17 hodinami
Špagety s kuřecím masem a bazalkovým pestem
Přidáno před 21 hodinami
Segedín z trouby
Přidáno 4. 4. 2025 11:18
Měkké banánové sušenky
Přidáno 4. 4. 2025 09:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špagety aglio olio e peperoncino
Sarka1966 před 10 minutami
Pečené kuře
Lucek před 22 minutami
Škvarkové pagáčky
jamara před 23 minutami
Kantonske kure
Marcela0123 před 26 minutami
Kuřecí čína
Blofas před 32 minutami
Hovězí plátky s kapustou a hořčicí
majeva před 36 minutami
Kynuté ovocné knedlíky II
Bertas před 44 minutami
Dušená mrkev
Paulika před 57 minutami
Krémová pórková polévka
sarkatuckova34 před 1 hodinou
Bylinková kuřecí jatýrka na víně
michaelatomastikova999 před 1 hodinou
Tématické fráze:
tvaroh na vdolky,
bavorské vdolečky z domácí pekárny,
vdolky ze sušeného droždí,
bavorske vdolecky ze suseneho drozdi,
bavorské vdolky ze sušeného droždí,
vdolečky ze sušeného droždí,
vdolky z domácí pekárny,
tvarohový krém na vdolky,
tvaroh na bavorske vdolky,
krem na vdolky,
bavorské vdolky z domácí pekárny,
bavorské vdolečky,
banánové vdolečky,
krém na bavorské vdolky,
bavorské vdolečky sušené droždí,
vdolky s rumem,
bavorské vdolečky ze sadla,
vdolecky sušené droždí,
šlehaný tvaroh na vdolky,
bavorské vdolečky z pekarny
Suroviny:
droždí sušené,
mléko,
cukr,
sůl,
rum,
tuk hera,
sádlo,
vejce,
žloutek,
mouka hladká,
povidla švestková,
smetana zakysaná,
tvaroh,
šlehačka,
ztužovač šlehačky,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (4)