Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 552 kJ / 2 044 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,45 g |
| Tuky | 18,33 g |
| Vláknina | 47,14 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,22 g |
| Sůl | 8,00 g |
| Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto uděláme v domácí pekárně:
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Moje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 5 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 19 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása se žampiony, sýrem a šunkou
Sahula před 3 minutami
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 51 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 2 hodinami
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 3 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 3 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 5 hodinami
Kapří hranolky
loing před 14 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 14 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 14 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
sůl,
česnek sušený,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
vločky ovesné jemné,
cukr,
droždí
Komentáře (13)