Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 552 kJ / 2 044 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,45 g |
Tuky | 18,33 g |
Vláknina | 47,14 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,22 g |
Sůl | 8,00 g |
Sacharidy | 370,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Těsto uděláme v domácí pekárně:
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Do nádoby pekárny vložíme suroviny v uvedeném pořadí a zapneme program na těsto. Krok 2: Po vykynutí těsto vyválíme do velkého obdélníku a nakrájíme na proužky asi 3 cm široké. Krok 3: Každý proužek složíme jako harmoniku a skládáme na výšku do čtvercové formy (20x20 cm). Krok 4: Troubu rozehřejeme na 220 °C, na dno trouby vložíme kastrůlek s vodou a vložíme formu. Krok 5: Asi po 15 minutách teplotu ztlumíme na 200 °C a pečeme celkem asi 40 minut. Krok 6: Hotový chléb by na poklep měl znít dutě. Pečený vyklopíme z formy a necháme zchladnout na mřížce.
Zveřejněno 28. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Moje poznámka
Volánkový chlebík, vhodný k polévkám
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/okDN
Nejnovější recepty
Vajíčková pomazánka se sýrem
Přidáno před 52 minutami
Barevná ďábelská vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Boží milosti
Přidáno před 15 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno 20. 4. 2025 06:50
Velikonoční minizákusky
Přidáno 20. 4. 2025 06:38
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Moravské zelí
JuliePetule před 35 minutami
Nejlepší bramboráky jaké znám
Buba48 před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
LucietaTom před 2 hodinami
Biskupský chlebíček II
LucietaTom před 2 hodinami
Klasické palačinky
Coolbins před 3 hodinami
Argentinská křídla
wimra před 4 hodinami
Kuře na paprice s hráškem
Moanka před 4 hodinami
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 11 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 12 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 13 hodinami
Suroviny:
vývar hovězí,
sůl,
česnek sušený,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
mouka špaldová hrubá,
vločky ovesné jemné,
cukr,
droždí
Komentáře (12)