Nafoukané trubičky
Chtěli byste si doma vychutnat kremrole jako z cukrárny? S námi je budete mít ještě lepší. Základem je domácí listové těsto, které je sice pracné, ale bohatě se vám odmění nadýchaností a křehkostí. Trubičky jsou plněné sladkým bílkovým sněhem a jsou opravdu k nakousnutí.
Suroviny pro 30 kusů
30kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 918 kJ / 4 761 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,16 g |
Tuky | 224,85 g |
Vláknina | 10,50 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 430 mg |
Sůl | 0,86 g |
Sacharidy | 609,81 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do másla ručně zapracujeme 100 g mouky a z těsta vytvarujeme čtverec, který necháme vychladit v lednici.
Krok 2: Zbylou mouku, žloutky, vodu a ocet zpracujeme v nelepivé těsto, které necháme pod nahřátou miskou (nebo hrncem) asi 30 minut odpočinout. (Misku nebo hrnec nahřejeme tak, že do ní nalijeme vroucí vodu, necháme misku chvilku nahřát a vodu vylijeme.)
Krok 3: Z odpočatého těsta vyválíme obdélník, do jehož středu položíme chladné tukové těsto a přehneme přes něj okraje spodního těsta.
Krok 4: Těsto vyválíme a přeložíme na třetiny - jako obálku. Uložíme do lednice a necháme asi 60-90 minut odpočinout.
Krok 5: Poté těsto vyjmeme z lednice a znovu rozválíme a přeložíme na obálku. Postup opakujeme dohromady 4x, a vždy vyvalujeme těsto do obdélníku o rozměru asi 35x25 cm.
Krok 6: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme 220 °C. Kovové trubičky pomastíme olejem.
Krok 7: Z hotového vychlazeného těsta vyválíme plát o tloušťce asi 4-5 mm. Potřeme ho žloutkem a nakrájíme na proužky široké asi 3 cm a dlouhé 15-20 cm.
Krok 8: Proužky těsta namotáme na pomaštěné trubičky.
Krok 9: Trubičky skládáme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova asi 15-20 minut. V polovině pečení snížíme teplotu na 190 °C.
Krok 10: Upečené trubičky necháme vychladnout a teprve poté stáhneme z kovových trubiček.
Krok 11: Mezitím začneme šlehat bílky nad párou a jakmile začne sníh houstnout, postupně (ve 3 dávkách) přisypeme cukr. Šleháme do lesklého a hladkého sněhu. Cukr by se měl zcela rozpustit.
Krok 12: Sníh sundáme z páry a šleháme do zchladnutí.
Krok 13: Trubičky naplníme sněhem pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou.
Krok 14: Naplněné trubičky pocukrujeme směsí moučkového a vanilkového cukru a můžeme podávat.
Zveřejněno 2. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nafoukané trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72N8
Moje poznámka
Nafoukané trubičky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/72N8
Nejnovější recepty
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 2 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 4 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno před 8 hodinami
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno před 21 hodinami
Vajíčková pomazánka s medvědím česnekem
Přidáno 30. 3. 2025 13:01
Plněná vejce s žervé
Přidáno 30. 3. 2025 12:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vídeňské brambory
Nadja před 31 minutami
Kachní prsa s glazovanými cibulkami
Sahula před 41 minutami
Jogurtová bábovka II
Diesel před 57 minutami
Melounová zmrzlina s vanilkovým jogurtem
babykocis před 2 hodinami
Koláčky ze sýru
Dycky před 2 hodinami
Kynuté knedlíky, které se vždy povedou
Ctibor67 před 3 hodinami
Sedlácké brambory
hifiklub před 4 hodinami
Špagety s medvědím česnekem na způsob carbonara
TerezaD před 4 hodinami
Francouzské brambory zapečené se sýrem Brie
Moanka před 4 hodinami
Tématické fráze:
trubicky recept,
listové trubičky recept,
domácí těsto na trubičky,
trubičky,
listove trubičky,
recept na trubičky,
jak se dělají trubičky,
recept na listové trubičky,
těsto na trubičky,
trubičky lístkové se sněhem,
domácí trubičky,
recept na domácí trubičky,
trubičky z lístkového těsta,
listové těsto na trubičky,
recept listove trubicky,
dobre listkove testo na trubicky,
nafoukane kremrole,
domácí trubičky recept,
recepty na trubičky,
trubicky z masla
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
ocet,
voda,
žloutek,
bílek,
cukr krupice,
cukr moučkový,
cukr vanilkový
Komentáře (30)