Maso po námořnicku
Kostky vepřové plece v lehounce pikantní šťávě podáváme s dušenou rýží. Pokud využijeme verzi bez zahuštění moukou, pokrm naše žaludky příliš nezatíží. Příprava jídla je jednoduchá, určitě ji zvládne každý začátečník.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 840 kJ / 918 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,64 g |
| Tuky | 24,78 g |
| Vláknina | 10,93 g |
| Cholesterol | 358 mg |
| Sodík | 297 mg |
| Sůl | 0,55 g |
| Sacharidy | 55,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Oloupanou cibuli drobně nakrájíme. Maso omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme asi 2–3 lžíce oleje a cibulku pozvolna osmažíme do hněda.
Krok 3: Stáhneme ji bokem a přidáme nakrájené maso. Necháme ho zatáhnout a promícháme s cibulkou.
Krok 4: Přidáme protlak, zasypeme moukou, cukrem, pálivou a sladkou paprikou. Kdo nemá rád pálivé, dá jen papriku sladkou. Důkladně promícháme.
Krok 5: Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme. Přidáme kmín a očištěný česnek nakrájený na plátky. Za občasného míchání pozvolna vaříme, dokud nebude maso měkké.
Krok 6: V troše vývaru rozmícháme mouku, přilejeme k masu a provaříme. Kdo se obejde bez zahušťování, může mouku vynechat.
Zveřejněno 7. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maso po námořnicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9N3B
Moje poznámka
Maso po námořnicku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9N3B
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 4 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 3 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 4 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 6 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 7 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 9 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 9 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 10 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 10 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 10 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 10 hodinami
Tématické fráze:
hovězí maso po námořnicku,
maso po namornicku,
hovezi po namornicku,
vepřové maso po námořnicku,
vepřové maso po námořnicku,
vepřové maso po námořnicku,
námořnické maso,
vepřové po námořnicku,
hovězí nudličky po námořnicku,
námořnické maso recept,
po namornicku,
vepřová plec po námořnicku,
nudlicky po namornicku,
recept po namořnicku,
hovězí kostky po namornicku,
námořnické hovězí maso,
námořnická maso,
veprove nudlicky po valticku,
plec po námořnicku,
námořnické maso s vejcem
Suroviny:
plec vepřová,
cibule,
česnek,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
paprika sušená pálivá,
kmín drcený,
vývar masový,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (4)