Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžové vločky s bramborami - Batata Pohe

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

michsamant michsamant

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 093 kJ /
500 kcal
Bílkoviny18,86 g
Tuky29,76 g
Vláknina11,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 518 mg
Sůl0,94 g
Sacharidy34,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pohe dáme do misky a zalejeme vodou tak, aby jej bolo pár milimetrov nad pohe. Necháme ich vo vode postáť asi 30 minút, kým nevsiaknu vodu. Ak použijete tenšie pohe, namáčame ich len na 1 minútu a scedíme. Ak by sa máčali dlho, zostanú ako kaša. Krok 2: V hlbšej panvici zohrejeme olej a pridáme horčičné semienko. Necháme ho prasknúť. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a chilli papričku, chvíľku pražíme na miernom ohni a pridáme nadrobno nakrájané zemiaky. Krok 3: Opekáme, kým zemiaky nezmäknú. Občas ich premiešame. Pridáme arašidy, ktoré sme si vopred opiekli na suchej panvici, ďalej pridáme pohe, kurkumu, chilli korenie a soľ, dobre premiešame. Chvíľku na miernom ohni opekáme za stáleho premiešavania. Krok 4: Hotové pohe rozdelíme na taniere a posypeme kokosom a koriandrovou vňaťou.

Zveřejněno 13. 3. 2016

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnpR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnpR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Já sice "Poha vločky" neznám a nikdy jsem ten výraz neslyšela. Každopádně Míšo, jsem tak strašně ráda, že jsi zas tady. Tvé recepty jsou velkým přínosem. ;-)

petram: Pohe maju roznu hrubku. Ak su hrubsie, macaju sa dlhsie, ak su jemne, tenke, len sa preplachnu a hned pouziju. Neviem v akej kvalite sa predavaju na Slovensku a v Cechach, tak neviem poradit, ci porovnat. Este dodam, ze toto jedlo sa podava na ranajky a je typicke pre stat Maharashtra.

Nádherný recept, určitě brzy vyzkouším. Poha vločky znám od indických kolegů, jen sama jsem z nich zatím vždycky úspěšně připravila onu kaši :) Jen dodám, že u nás dostupné rýžové vločky (Arax, Adveni) se od vloček poha značně liší, jsou drobné, tenké a jako náhražka poha se mi neosvědčily.

Tématické fráze:
rýžové vločky recepty, rýžové vločky recept, pohe, recepty z ryzovych vlocek, batata brambory, jídlo poha, poha recept, rýžové vločky s tofu - recept, recept z ryzovych vlocek, bataka poha recepty

Suroviny:
flíčky, cibule červená, brambory, arašídy, chilli paprika čerstvá zelená, koriandr čerstvý, kokos strouhaný, kurkuma, koření chilli, semínka hořčičná, olej, sůl, voda,

Přidat fotografie receptu