Pivní škvarky
Škvarky, přezdívané též moravské müsli, krásně křupají v ústech a jsou oblíbené pro svoji jedinečnou chuť. Netradičně je můžete zkusit vyškvařit v pivě, získáte tak opravdovou lahůdku. Skvěle chutnají samotné, nebo také v pomazánce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 916 kJ / 4 043 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 19,00 g |
| Tuky | 420,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 350 mg |
| Sodík | 8,02 g |
| Sůl | 20,00 g |
| Sacharidy | 20,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špek nakrájíme na kousky asi 2x2 cm.
Krok 2: Do kastrolu nalijeme pivo, které na mírném plameni začneme ohřívat.
Krok 3: Počkáme, až začne pěnit a vsypeme do něj nakrájený špek.
Krok 4: Až se pivo vyvaří, špek se začne škvařit.
Krok 5: Mícháme a hlídáme jeho barvu. Škvarky pustí sádlo a zezlátnou.
Krok 6: Necháme trošku zchladit, škvarky vyjmeme a sádlo slijeme.
Zveřejněno 21. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
Moje poznámka
Pivní škvarky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KQNl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 15 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 19 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 25 minutami
Domácí chléb II.
Penkapa před 45 minutami
Bramboračka
danal před 2 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 13 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 15 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 16 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 17 hodinami
Tématické fráze:
škvarky,
škvarky recept,
královské skvarky,
hořké škvarky,
masové škvarky,
francouzské škvarky,
škvarky příprava,
recepty se škvarky,
jak zpracovat škvarky,
škvarky ze špeku,
jak udělat dobré škvarky,
kořeněné škvarky,
kralovske skvarky recept,
škvarky na černém pivu,
příprava škvarku,
recepty ze škvarků,
škvarky recepty,
jak udelat skvarky,
dobré škvarky,
tvrdé škvarky
Suroviny:
špek,
pivo světlé
Komentáře (15)
Ještě k tomu pivu - můj táta kupuje v Kauflandu pivo Ambrozie (nebo Ambrosia, teď nevím), myslím, že je úplně nejlevnější, já mu říkám "nápoj s pivní příchutí", ale na vaření je úplně super. Je takové nehořké a i k pití mi chutná. To bych mohla snad použít.