Výborné mazance
Není nad to, když byt provoní čerstvě upečený mazanec, ten totiž k Velikonocům neodmyslitelně patří. Někdo ho má rád tak jak je a někdo jej miluje s máslem či marmeládou. Navíc toto univerzální těsto můžete použít kdykoliv na bábovku nebo i na vánočku.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 027 kJ / 3 113 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 69,96 g |
| Tuky | 120,29 g |
| Vláknina | 16,68 g |
| Cholesterol | 547 mg |
| Sodík | 127 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 429,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny vložíme do domácí pekárny v pořadí prvně tekuté a pak sypké, kdy na závěr rozdrobíme nahoru droždí.
Krok 2: Nastavíme program Těsto a zapneme pekárnu. Po zvukovém signálu přidáme mandle a rozinky.
Krok 3: Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 2 poloviny a vytvarujeme 2 bochánky.
Krok 4: Přesuneme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečicím papírem a necháme kynout, než se rozehřeje trouba na teplotu 180 °C.
Krok 5: Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem nebo rumem a pečeme prvních 10 minut při 180 °C a dalších 40 minut při 150 °C.
Krok 6: Hotové mazance ihned přendáme z plechu na mřížku aby vychladly.
Krok 7: Toto těsto lze použít i na vánočku nebo bábovku.
Zveřejněno 2. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Výborné mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmOy
Moje poznámka
Výborné mazance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zmOy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 9 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 4 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 7 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 13 hodinami
Tématické fráze:
mazanec,
mazanec recept,
recept na výborný mazanec,
mazanec recepty,
recept na mazanec,
recept mazanec,
výborný mazanec,
výborný velikonoční mazanec,
recepty mazanec,
pečeme mazanec,
domácí mazanec s trouby,
výborný mazanec recept,
recepty na mazanec,
mazanec ze sušeného droždí,
domácí mazanec z trouby,
velikonoční mazanec top recepty,
jak upect mazanec,
těsto na mazanec,
top mazanec,
top recepty mazanec
Suroviny:
žloutek,
mléko,
máslo,
mouka hladká,
mouka polohrubá,
cukr,
cukr vanilkový,
sůl,
kůra citronová,
droždí čerstvé
Komentáře (17)
Najdi si ten recepis zde a delej to uplne podle nej ,jen pouzi tu mouku co mas a ten cely sacek sucheho drozdi. Ja davam trochu mene cukru. Good luck