Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 121 kJ / 2 897 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 81,11 g |
Tuky | 128,22 g |
Vláknina | 12,98 g |
Cholesterol | 1,31 g |
Sodík | 654 mg |
Sůl | 1,62 g |
Sacharidy | 348,16 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme do tuha a všleháme cukr. Šleháme, dokud netvoří sníh pevné špičky. Poté zašleháme žloutky a olej, ručně vmícháme kakao, mouku a PDP. Pečeme ve formě (klasika 25 cm či menší vyšší 20 cm - použita v tomto případě) 40-50 min. v troubě předehřáté na 150 °C.
Krok 2: Vychladlý korpus otočíme dnem vzhůru - získáme tak krásně rovnou plochu, 1-2x prořízneme, lehce potřeme marmeládou, poté nutelovým krémem a poklademe ovocem (nejoblíbenější jsou banány či broskve). Dort potřeme dokola i navrchu zbytkem krému, kterým zarovnáme nerovnosti a dáme do druhého dne do lednice vychladit a proležet.
Krok 3: Druhý den potáhneme základním potahem a zdobíme. Flétnu je vhodné si připravit den dopředu, aby trochu vytvrdla a neohýbala se (pokud přesahuje přes podklad)
Zveřejněno 25. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort klaviatura, hoboj a fialky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zz48
Moje poznámka
Dort klaviatura, hoboj a fialky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zz48
Nejnovější recepty
Biskupský beránek
Přidáno před 1 hodinou
Barevná vajíčka
Přidáno před 3 hodinami
Pikantní segedínský guláš
Přidáno před 3 hodinami
Extra rychlé rohlíkové knedlíky
Přidáno před 4 hodinami
Kedlubnovo-celerová omáčka
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí kapsa se špenátem
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojbarevné muffiny
Lisa444 před 35 minutami
Měkké a voňavé vánoční perníčky
Dycky před 1 hodinou
Nádivka velikonoční
Eva1mamina před 1 hodinou
Kynutý meruňkový táč
gabriela.rackova80 před 1 hodinou
Rychlý kefírový beránek
Suzy8 před 2 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Panova před 2 hodinami
Šlehačkový beránek
Petule123 před 3 hodinami
Čevabčiči do trouby
Terenees před 4 hodinami
Bramborový guláš - buřtguláš
MonkaF před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak vypadá hoboj,
dort s fialkami,
dort flétna,
dort hoboj,
dort fialky,
fialky na dort,
dorty s flétna,
fletna a noty na dorty,
fialky recepty,
noty na klaviatuře,
zdobení na dorty noty na klavír,
potah na klaviaturu,
dort z fialkami,
kremovy dort s fialkami,
dort s klaviaturou,
postup na dort klavír,
recepty z fialky,
postup dort klavír,
domácí dort fialka,
fialky na dordu
Suroviny:
vejce,
cukr písek,
olej,
kakao,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka polohrubá,
mléko,
nutella,
marmeláda pikantní,
ovoce,
hmota potahovací,
potravinářské barvivo
Komentáře (16)