Luxusní čokoládové trojhránky
Na první pohled mohou tyto čokoládové trojhránky vypadat jako tradiční Míša řez, ale není tomu tak. Luxusní moučník má tvarohový krém doplněný pudinkem a místo křupavé čokoládové krusty je ganache - poleva z čokolády a smetany, která se pohodlně krájí.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 394 kJ / 7 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,93 g |
| Tuky | 481,61 g |
| Vláknina | 26,40 g |
| Cholesterol | 1,72 g |
| Sodík | 680 mg |
| Sůl | 1,82 g |
| Sacharidy | 791,65 g |
Postup přípravy
Smícháme sypké ingredience. Krok 2: Do ušlehaných žloutků přidáme olej, mléko, bílky a opatrně, ale důkladně promícháme za postupného přisypávání sypké směsi. Těsto nalijeme do pečícím papírem vyloženého plechu nebo vymazaného a vysypaného moukou. Pečeme 25-30 minut. Krok 3: Mezitím připravíme krém: V kastrolku rozpustíme máslo a necháme vychladnout. Do misky vyklopíme oba tvarohy, přidáme cukr, pudinkový prášek, tekuté vychladlé máslo a vyšleháme ručním mixérem do krému. Když je korpus upečený, potřeme ho krémem. Krok 4: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo, přimícháme smetanu a polijeme jí krém na korpusu. Dáme min na 1 hodinu vychladit. Krok 5: Vychlazené nakrájíme na trojúhelníky. Poleva je sice poloměkká, ale je lepší je krájet nahřátým nožem v teplé vodě a budete mít krásné rovné řezy.
Zveřejněno 4. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Luxusní čokoládové trojhránky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXGl
Moje poznámka
Luxusní čokoládové trojhránky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXGl
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Oříškový sen - sušenky
cernar před 41 minutami
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 18 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 18 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 18 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 18 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 19 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 20 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 20 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 21 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 21 hodinami
Tématické fráze:
luxusní míša řezy,
luxusní čokoládové řezy,
čokoládové trojhránky,
miša řezy od ladí hrušky,
láďa hruška míša řezy,
luxusní dezerty,
luxusní recepty,
recepty ládi hrušky míša řezy,
miša řezy ládi hrušky,
míša řezy láďa hruška,
luxusni dezerty recept,
luxusní moučníky,
luxusní moučníky recepty,
čokoládová tlačenka,
luxusní recepty na moučníky a zákusky,
luxusní řezy,
luxusní dezerty recepty,
luxusní čokoládová poleva,
luxusni dezert,
luxusní čokolády
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr krupice,
vejce,
prášek do pečiva,
mléko,
olej,
kakao,
tvaroh kostka,
máslo,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
smetana,
tuk ztužený
Komentáře (89)
Tady https://www.toprecepty.cz/recept/38522-pastiera-na... mám ověřeno, že tvaroh propasírovaný přes síto je neskonale jemnější než původní tvaroh z hliníku
Tady je to šumafuk, ale obecně platí, že když není psáno jinak, tak tvaroh z "hliníku" nebo vážený