Postup přípravy
(Příklad: z 500 g celkové předepsané hmotnosti mouky použijeme 50 g mouky, které rozmícháme a zahřejeme v 250 g vody) Krok 2: V kastrůlku metličkou rozšleháme odváženou vodu a mouku. Za stálého míchání přivedeme k teplotě 65 °C (trvá to jen 2-4 minuty). Krok 3: Odstavíme z vařiče, ještě chvilku promícháváme a pak volně zakryjeme a necháme vychladnout. Zcela vychladlé dobře zakryjeme třeba fólií a uložíme do lednice, kde tangzhong vydrží až 3 dny. Krok 4: Před pečením je třeba tangzhong z lednice vyjmout dříve a nechat ho aspoň hodinu v teple místnosti ohřát. Krok 5: Tangzhong /čteno tangžong/ není kvásek, ani bešamel nebo jíška, jak se někde občas píše. Spíš by se dalo říct, že jde o způsob, jak dosáhnout opravdu nadýchaného, měkounkého kynutého pečiva.
Při teplotě kolem 65°C začně škrob v mouce želatinovat, vytvoří gel. Ten pak v budoucím těstě pomáhá vázat víc vody. Střídě pečiva tangzhong dodává větší nadýchanost, měkkost i elasticitu a brzdí její vysýchání, udržuje ji dlouho vláčnou a čerstvou.
Zveřejněno 20. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tangzhong
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XkM
Moje poznámka
Tangzhong
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3XkM
Nejnovější recepty
Špagety s ořechovým pestem
Přidáno před 1 hodinou
Mandlové cupcaky s jarními květy
Přidáno před 12 hodinami
Řízečky z vepřové panenky
Přidáno před 12 hodinami
Citronová zmrzlina s tvarohem
Přidáno před 13 hodinami
Jarní polévka s krupicovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Brokolice a květák v sýrovo-smetanové omáčce
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cheesecake
Tomas200484 před 1 minutou
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
kaminky před 9 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Petissek před 10 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Kajin666 před 10 hodinami
Tvarohovo-mrkvová bábovka
Ucilu před 10 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jtrecepty před 10 hodinami
Výborné lasagne
jtrecepty před 10 hodinami
Kapusta od babičky
jtrecepty před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
Katerinakel před 10 hodinami
Krůtí roštěná
Dagemar před 12 hodinami
Tématické fráze:
thang zong,
brioška tangzhong,
thangzhong,
thangzong,
tanzhong a chleba,
tanzhong,
co nahradí droždí,
toustový chleba s tangzong,
tangzong recept,
recept thang zong,
recept na thang zong,
thang zong vánočka recept,
thang zong peceni,
tvarování kynutého pečiva,
tanghzong,
tangzhong chleba,
tangshong,
briosky s tangzhong,
kváskový chléb s tangzhong,
recept na tangzong
Komentáře (8)