Vaření je nejoblíbenějším způsobem přípravy teplých jídel. Zaslouženě!
Vaření je radost. I když tak nezřídka nazýváme přípravu jídla jako takového, samotné vaření je ale přípravou pokrmu ve vroucí vodě. Kusy surovin se jím pěkně provaří a z vody může vzniknout chutný vývar. Anebo odvar, to když se rozhodneme připravit si čaj. Vařením tak připravujeme spoustu jídla i pití. Suroviny nám ve vroucí vodě nejen teplají, měknou, uvolňují do vody své chutě, ale také se pro nás stávají bezpečnějšími, protože varem hynou nebezpečné mikroorganismy, které je mohou obývat.
Vaří se snídaně, svačiny, obědy i večeře, a to nejen v Evropě, ale i v Asii, Africe, Austrálii, Americe... prostě na celém světě. Celý svět ví, že se vařené jídlo dobře tráví a zahřeje. Zejména vývary jsou skvělými pomocníky pro přežití zimy, čaje zas pro přežití rána. Jen ty ztráty některých vitaminů kdyby u toho nebyly... Proto i když propadnete vařenému jídlu, na čerstvé ovoce a zeleninu nikdy zcela nezanevřete.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 11 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 15 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51