Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí majonéza

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mardosa mardosa

Snadný

Doba přípravy 5 min Doba přípravy: 5 min

5 min (5 min příprava)

Domácí majonéza se výborně hodí nejen k výrobě tatarské omáčky. Přijde vhod na grilování, do salátů, nebo třeba do domácího hamburgeru. Návodné video vám pomůže, aby výsledná domácí majonéza dopadla na jedničku.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie883 kJ /
211 kcal
Bílkoviny17,36 g
Tuky15,12 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 199 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy1,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky vyklepneme 2 vejce. Krok 2: Přidáme trochu soli a pepře podle chuti. Mixérem mixujeme na největší obrátky. Krok 3: Během mixování postupně přikapáváme olej. Majolka tak bude houstnout a přibývat. Krok 4: Hotovou majonézu můžeme rovnou využít nebo dát vychladit do lednice.

TIP: Domácí majonéza: Tipy a triky jak ji připravit rychle i levně

Zveřejněno 24. 1. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí majonéza

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8mr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí majonéza

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k8mr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (53)

Je hned hotová. :-)

Vladimíra 23. 1. 2018 12:41
Také si dělám domácí Majolku® a jde z toho udělat i tatarka, jen do ní nedávám vejce, dělám jí deci mléka z krabičky a dvě deci oleje dáte do nádobky a šleháte ponorným mixserem až to začne houstnout přidáte PL žlici octa lžičku soli a lžičku hořčice.
Potom si to ochutíte podle sebe. udělám si z toho tatarku i pomazánku na jednohubky.moc dobré dělám jí už více 20 let moc dobré. Vladěna

Vladimíra:
No a zkoušela jste přihlásit se? ;-)

Zobrazit starší odpověď

Je super díky za inspiraci :-p

:yes:<3

Do úzké nádoby od ponorného mixeru vše naházím (někdy i bílek) rovnou naleji i všechen olej a pomalu dám mixer až na dno, začnu mixovat a po pár vteřinách pomalu táhnu mixer nahoru. Majolka® je vždy super hustá. (Vajíčko, hořtice, sůl, pepř, cukr, worcestrová,ocet a olej)

Hrubka sem-hrubka tam s majonézou hodně věcí udělám.:-p
Budu jí dělat poprvé tak jsem na ní zvědavá.Doufám že
tu nemám chybu ;-).

opravte si hrubky ..................... jinak super

Domča:jedno stačí

Kolik vajec?

Pavlínka 14. 11. 2013 13:04
Poprvé v životě jsem zkusila majonézu a podle vašeho receptu. Sice nemám ponorný mixér ale i obyčejným s metličkami se mi povedla. Jen sem musela trošku dýl šlehat než 5s jak tady někteří píšou. Asi je to tím mixérem:-) Použila jsem domácí vajíčko a olej Floriol, Přidala jsem sůl, pepř, půlku cibulky, sterilovanou okurku a lák a tatarka čeká v ledničce na přítele až přijde z práce k pečenýmu kuřátku a brombůrkám:-p Děkuji:-K

Ahojky.Právě jsem dělala majonézu přesně podle Veroniky 1989 a povedla se uplě super.Použila jsem jedno vejce z ledničky a 200 ml oleje Tesco řepkový,sůl a pepř a nakonec i tu citronovou št´ávu a je výborná a nádherně hustá.Už jsem zkoušela domácí majonézu víckrát,ale nikdy nebyla tak supr jako tahle.DÍKY VERU:-K:yes:

mardosa: jen jsem chtěla vysvětlit, že chyba není v tvém receptu, ale buď v použití oleje nebo chybném postupu.

mardosa:Záleží fakt na kvalitním oleji, ony se ty slunečnicové oleje fakt liší, já nevím jak je to možné, když ve složení je písnuto 100%... atd.... Konkrétně jsem koupila slunečnicový z Intersparu a dobrý nebyl a s prominutím mi páchl.. Kupuju už jen v Albertu (Vegetol, jak píše Coleta) a povede se vždy. Coop neznám, ten tu nemáme, zkuste prostě vychytat značku.

mardosa: Já taky jiné než slunečnicové nekupuji, ale prostě mám vyzkoušeno, že i když jsou slunečnicové, tak to z nich neušlehám a vznikne mi voda, kterou musím vylít. takže nedělám už jinak než z vegetolu.

Já ještě do receptu dávám na 1 vejce: 1KL cukru, 1 KL plnotučné hořtice a 1 KL octa, sůl, pepř a pak rozmixuji a dolévám olej.

Coleta: no tak to je možné,já nevím,já kupuji olej coopu,jedinej ten mě vyhovuje.Ale je slunečnicový.....

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
domácí majoneza, majonéza domácí, domácí majonéza recept, majonéza recept, majonéza, recept na domaci majonezu, vyroba majonezy, jak udělat domácí majonézu, výroba domácí majonézy, recept na majonézu, jak se dela domaci majoneza, recept majoneza, recept domácí majonéza, jak se dela majoneza, domácí výroba majonézy, jak udělat majonézu, domaci Majolka®, domácí majonéza bez vajec, recepty domácí majonéza, recepty majoneza

Suroviny:
vejce, olej, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu