Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lenora32 Lenora32

Snadný

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 60 min

100 min (40 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Této výborné šťavnaté sekané dodává chuť dozlatova osmažená cibulka, česnek, majoránka a pažitka. Všechny suroviny smícháme a řádně prohněteme, můžeme se směsí i párkrát praštit. Díky tomu při pečení sekaná nepraskne.

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 216 kJ /
2 681 kcal
Bílkoviny197,72 g
Tuky175,14 g
Vláknina13,40 g
Cholesterol 1,26 g
Sodík 1,43 g
Sůl3,14 g
Sacharidy74,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme mléko vsáknout. Krok 2: Na oleji opražíme oloupanou a nakrájenou cibulku dozlatova a necháme vychladnout. Krok 3: Do mísy vložíme maso, rohlíky, cibulku a promícháme. Dále přidáme všechny ingredience: vejce, prolisovaný česnek, majoránku, jemně nakrájenou pažitku či bylinky. Osolíme, opepříme, promícháme a zaprášíme hladkou moukou. Krok 4: Pokud je směs řidší, přidáme strouhanku. Opět vše promícháme, aby se ingredience spojily. Vařečku odložíme a hněteme za pomocí rukou alespoň 5 minut. Kompaktní hmotu je dobré rukou nabrat a párkrát s ní „praštit“ na dno misky či na vál. Vše se tím dokonale spojí. Krok 5: Nakonec utvoříme šišku (nebo 2 menší), kterou dáme na plech vymazaný sádlem. Do hrnečku připravíme studenou vodu a sekanou po celém povrchu potřeme vodou. Krok 6: Troubu předehřejeme na 200 °C a sekanou asi 10 minut zapékáme, aby se zatáhl povrch. Snížíme teplotu na 180 °C a asi 45 minut pečeme dozlatova. Krok 7: Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými brambory. Výborná je i s pečeným česnekem a chlebem.

TIP: Jak připravit bramborovou kaši

Zveřejněno 17. 7. 2016

Poznámka autorky Lenora32

Sekanou je potřeba pořádně propracovat, v tom tkví to tajemství, že nepraskne.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9YJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí sekaná, která nikdy nepraskne.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/l9YJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-)<3:yes::yes::-K

Výborná sekaná, dělám opakovaně. Děkuji za recept.

Sekanou už jsem dělala snad na 100 způsobů, ale zatím jsem tedy nikde nedávala osmaženou cibulku a pravda je, že ani mléko nepřidávám. Poslední dobou dělám vlastně sekanou bez strouhanky, rohlíků a podobně. Přidávám šlehačku, nedávám ani vajíčko. Šlehačka to drží pohromadě. A jak píše yanull, taky s ní mlátím :-D. Tahle tvá sekaná vypadá skvěle :-8;-):yes:

casino: dávám taky dost cibule - smažené, případně dávám i sušenou smaženou z Ikey:-) - dělám dost podobně;-)

Zobrazit starší odpověď

Sekaná se mi líbí a mám také svoje triky;-). Maso dám umíchat do robotu, tím se mi krásně spojí, přidám do něj trochu studené vody a škrobu. Potřít se může i slabou vrstvou hořčice. Tím "praštěním" o misku či vál dojde k tomu, že se ze hmoty vyžene vzduch. Tak to dělám také u karbanátků. Přehazuji s tím z ruky do ruky a pěkně drží. :yes::-K

Tématické fráze:
výborná domácí sekaná, dobrá domácí sekaná, domaci sekana, výborná domácí vepřová sekaná, nadýchaná sekaná, výborná sekaná, domácí vepřová sekaná, recept na domácí sekanou, domácí sekaná recept, nejlepší domácí sekaná, výborná sekaná recept, recept na výbornou sekanou, sekaná se šlehačkou, sekaná recept, domácí sekaná se šlehačkou, recept na sekanou, nadýchaná domácí sekaná, vyborná domácí sekaná recept, aby sekaná nepraskla, sekaná nastavovaná

Suroviny:
maso mleté, cibule, olej, vejce, rohlík, česnek, mouka hladká, mléko, majoránka, pažitka, sůl, pepř mletý, sádlo, strouhanka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu