Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapary z květů medvědího česneku

Připravte si pochoutku z nerozvitých poupat medvědího česneku. Stačí je osolit a pak zavařit v láku z vody, octa a cukru. Poupata můžete využít v teplé kuchyni na pizze nebo těstovinách, nebo ve studené kuchyni do jednohubek, pomazánek nebo salátů.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanet3

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 510 kJ /
361 kcal
Bílkoviny17,50 g
Tuky5,00 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 20,02 g
Sůl50,00 g
Sacharidy49,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Poupata opláchneme v cedníku vodou a necháme okapat. Krok 2: Okapaná poupata promícháme se solí a na 12 hodin dáme do lednice uležet, aby natáhly slanou chuť. Krok 3: Na přípravu láku svaříme ocet, vodu a cukr. Krok 4: Poupata nasypeme do skleniček a zalijeme připraveným teplým lákem. Krok 5: Skleničky otřeme a sterilizujeme při 90 °C po dobu 10 minut.

TIP: Nejlepší recepty z medvědího česneku

Zveřejněno 4. 8. 2016

Poznámka autorky aanet3

Kdo má rád ostré, může přidat feferonku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkQk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkQk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Máme vyzkoušeno nakládání poupat medvědího česneku bez sterilizace. Použili jsme recept na nakládání poupat pampelišky. Nekazí se, vydrží v pohodě do další sezony.

Moc se omlouvám, dávala jsem z mobilu a né vše tam zůstalo. Sterilizovat ano už je doplněno. Chutná to česnekově slaně :-D , opravdu dobré na jednohubky, třeba jen mazané máslem a na to klobása, doplnit květem ;-)

aanet3: ďakujem za odpoveď - na jar do toho idem určite!:yes:

Veľmi zaujímavý a netradičný recept. Bez sterilizácie to vydrží? Ako to chutí? Nenapadlo ma ochutnať kvety - puky medvedieho cesnaku na jar...:-p

Tématické fráze:
květ medvědího česneku, květy medvědího česneku, medvedi cesnek kvety, květy z medvědího česneku, medvědí česnek květ, poupata medvědího česneku, medvědí česnek poupata, recepty z medvědího česneku, medvědí česnek recepty, kvet z medvědího česneku, med z květu medvědího česneku, květy z česneku, kvet cesneku, kvet medvediho cesneku recept, medvědí česnek recepty#utm_content=lista, kapary recept, medvědí česnek a květ, poupata z medvědího česneku, květy medvědí česnek, medvědi česnek v květu

Suroviny:
česnek mědvědí, sůl, voda, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu