Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 832 kJ / 1 872 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 154,16 g |
Tuky | 139,20 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,32 g |
Sodík | 322 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 0,64 g |
Postup přípravy
Krok 1: Úhoře staženého z kůže naporcujeme asi na 6 cm dlouhé dílky, osolíme, lehce opepříme a okmínujeme.
Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme. Krok 2: Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.
Spolu s plátky másla ho naskládáme do pekáčku a posypeme nadrobno nakrájenou šalvějí.
Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut, jednou přitom kousky ryby otočíme. Krok 2: Upečené porce ryby vyjmeme z pekáčku a uložíme do tepla. Výpek zaprášíme moukou (asi 2 lžičky), rozmícháme, osmahneme, trochu podlijeme a provaříme. Šťávu dochutíme citrónem a vrátíme zpět kousky úhoře.
Zveřejněno 2. 8. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Úhoř na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpQL
Moje poznámka
Úhoř na šalvěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vpQL
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 1 minutou
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 10 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 19 hodinami
Tématické fráze:
recept úhoř na másle,
úhoř recepty,
úhoř na másle,
jak se připravuje úhoř,
ryba na šalvěji,
recept na uhore,
úhoř recept,
ryba se šalvějí,
filé na šalvěji,
ryby na šalvěji,
úhoř na másle recept,
recept úhoř na másle videorecept,
uhor na másle a salvěji,
uzený úhoř s rozmarýnem recept,
priprava uhoře
Suroviny:
úhoř,
máslo,
mouka hladká,
sůl,
pepř,
kmín drcený,
šalvěj čerstvá,
citron
Komentáře (3)